Review: Mijn zoon en ik knutselden & speelden met Nintendo Labo

Mijn zoon en ik waren door Nintendo uitgenodigd om als één van de eerste mensen in Nederland te mogen spelen met het nog uit te brengen ‘Nintendo Labo‘. Hier scoorde ik uiteraard punten mee bij mijn twaalfjarige 🙂 .

Wij hebben een ongelooflijk leuke dag gehad samen, veel geleerd, gelachen, geknutseld en gespeeld. Omdat we dit samen hebben ervaren, leek het mij ook wel zo leuk om SAMEN een review te schrijven voor mijn blog. In dit artikel worden de stukjes die mijn zoon geschreven heeft met een kleurtje aangegeven. Dit zijn dus zijn woorden en ervaringen en heb ik niet geëdit of verbeterd. 

Wat is Nintendo Labo?

Heel kort samengevat in één zin: je knutselt leuke items van kartonnen bouwplaten, die je tot leven brengt met de Nintendo Switch en waarmee je eindeloos veel mogelijkheden hebt om te besturen.

Klinkt tof, niet? In deze video zie je hoe tof het is:

Ik was zelf aangenaam verrast door de speelse kartonnen elementen en erg benieuwd of de mogelijkheden niet beperkt waren (dat kinderen er niet snel verveeld door zouden raken).

MIJN ZOON: Ik ben zelf ook heel erg verrast, het is ook heel gek dat het helemaal van karton is. Maar tijdens het bouwen denk je: ‘Huh? Maar hoe komt het nou dat de piano werkt, terwijl hij leeg is?!’ (Ik neem even de Piano als voorbeeld). En dat zal je dan ook ontdekken!
Superleuk voor kinderen die van knutselen houden, en het is ook nog leuk als je niet van knutselen houdt. Ik vind het superleuk, maar ik kan me voorstellen dat kinderen van de zelfde leeftijd als ik dat heel anders vinden. 

Onze ervaring tijdens de Nintendo Labo workshop

Wat ik het leukst vond tijdens de workshop, was het knutselen van mijn ‘wagentje’. En om zijn blijdschap te zien toen hij oog in oog stond met zijn grootste YouTube held 🙂 . Linktijger was deze dag ook aanwezig om Nintendo Labo uit te proberen en hij nam uitgebreid de tijd om met al zijn jonge fans op de foto te gaan.

Tijdens de workshops ging mijn zoon aan de slag met een combat-nogwat en ik besloot een roze olifant te maken en dit beestje flink te pimpen.

Aangezien ik losging met glitters en stofjes, was hij uiteraard al veel eerder klaar dan ik. Het verraste me om te zien hoe snel en soepel hij meteen aan de slag ging met het besturen van zijn creatie: hij had geen instructies nodig, in tegenstelling tot zijn moeder (kuch…)

Mochten knutselgrage ouders nu enthousiast al hun knutselvoorraad erbij pakken, dan hier een kleine voetnoot:

Je kunt ALLES maken en alle knutselmaterialen gebruiken om een Toy-con te maken. Maar let er dan wel op dat je het gewicht juist verdeeld. True story… Een grote (zware) pompom op de staart van mijn kartonnen olifant, was geen succes.

Ik dacht ook sneller klaar te zijn door het olifantenlijfje te beplakken met masking tape in plaats van het te schilderen of met stiften in de weer te gaan. Maar dit is best wel een priegelwerkje (omvouwen, rare randjes en bobbels) en bijschaven/bijwerken moet érg nauwkeurig. Voordat je het weet knip je namelijk per ongeluk een klein stukje van een olifantenpootje en kun je helemaal opnieuw beginnen.
Again: TRUE story…

Maar als je gepimpte circusolifant dan eindelijk klaar is, dan is het wel echt bijzonder om het ook daadwerkelijk te zien bewegen:

Op een racebaan hielden we een wedstrijdje. Mijn roze olifant verloor het helaas van mijn zoon’s combatnogwat…

MIJN ZOON: Het voelde goed om van mijn moeder te winnen! Ze wint eigenlijk in alle spellen die we spelen…

Overigens weet ik niet of ik verloren heb omdat mijn olifant zwaarder was dan zijn creatie, of omdat mijn kind verder gevorderd is in de besturing 🙂 . Het was ontzettend leuk om te zien hoe hij druk in de weer was met alle gadgets (en hoe weinig ik er eigenlijk van weet). Heel gaaf om uitleg en demonstraties van hem te krijgen!

Wij moesten onze knutsels helaas achterlaten en ontvangen onze zelfgemaakte creaties op 27 april, wanneer Nintendo Labo ook in de winkels (en online) verkrijgbaar is. Deze mooie bouwwerken van andere deelnemers aan de workshop wilde ik ook nog even laten zien:


Je kunt dus echt ALLES maken wat je leuk vindt en helemaal losgaan met de styling en decoratie. En je snapt waarschijnlijk wel dat ik dit onderdeel het leukst vind 🙂 .

Tijdens de verschillende workshops hebben we veel geleerd over hoe Nintendo Labo werkt (d.m.v. infrarood en trillingen). Ik vond het echt bizar om te zien hoe je van karton (dat echt wel tegen een stootje kan) heuse piano’s (met verschillende geluiden) kunt maken en er je eigen muziek mee kunt componeren.

MIJN ZOON: Ik vind het ook heel leuk dat het makkelijk te versieren is, want andere spullen van Nintendo is het niet zo slim om die te versieren… Maar ik vind het erg fascinerend dat alles op trillingen, bewegingsbesturing, infrarood werkte. Ik vind het een super geniaal idee! 

Maar je kunt dus ook met een paar elastiekjes op een bezemsteel (of whatevers) een gitaar maken en daarop spelen. Mindblowing!

Ik vond het te gek om te zien hoe hij enthousiast opging in alles wat er gedemonstreerd werd en hoe snel hij dingen oppikte. Dit zag ik ook bij andere ouders die samen met hun kinderen deelnamen aan de workshops: zoveel enthousiasme en gezelligheid!

De kartonnen motor heeft me van alles nog het meest verbaasd. Ik blijf het bizar vinden dat het kartonnen knutsel de realistische functies heeft om zowel gas te geven als te remmen en dat je (net als in het echie) het gewicht van je eigen lichaam gebruikt om je voertuig te besturen.

Mijn persoonlijke conclusie: Nintendo Labo heeft me echt verrast! Het is leerzaam en bevat ook veel speelse en creatieve elementen. Ik hoop dat er meer uitbreidingen gaan komen, maar het lijkt me ook erg leuk om over een tijdje te zien dat kinderen elkaar online (of hun ouders binnenshuis) uitdagen met zelfgemaakte en geprogrammeerde kartonnen knutsels.

Nintendo Labo is te koop vanaf 27 april 2018.
Lijkt het jullie ook leuk om hier samen met je kinderen mee te spelen?

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

10 reacties

    1. De kartonnen onderdelen zijn eenvoudig uit de bouwplaten te drukken. Handige knutselaars kunnen deze dus hergebruiken om zelf met supermarktdozen aan de slag te gaan en een wagenpark aan auto’s/voertuigen/beestjes te maken 😉

  1. Oeeeiiii nieuw blogger/vlogger in de maak!ziet er erg leuk uit. Het leukst vind ik de tekst van Mika dat hij ook eens wint mijn moeder wint altijd…???whahahahaha die tijd is voorbij.Go Mika?

  2. Oh wow, dit is echt wat voor mijn dochter Veerle! Die houdt zowel van knutselen en computergames als van programmeerdingen op de pc ??❤️

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Zoek

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret