Nieuwe planten voor mijn nieuwe huis en tuin

lippen bloempot

Op Instagram kreeg ik zoveel leuke reacties op deze rode lippen-bloempot. Ik vind het echt heel fijn dat ik eindelijk ben aangekomen in de fase van finetunen en stylen in mijn nieuwe huis. Alleen moet ik wel iets verklappen… de plant op bovenstaande foto…. is hartstikke nep 😉 .

Echte kamerplanten VS nepplanten

As we speak, ben ik al behoorlijk ver met het klussen in mijn nieuwe huis. In vrijwel alle kamers is de basis klaar, met toffe geschilderde kleurvlakken op muren en plafonds. Hier en daar moet ik nog een kozijntje of plintje lakken of wat uitschieters corrigeren. Maar ik kan me dus eindelijk fijn gaan bezighouden met de styling. En dit vind ik zó leuk om te doen!

Op onderstaande foto zie je het vers geschilderde kleurvlak in mijn woonkamer met zeven kamerplanten. DRIE van deze kamerplanten zijn nepperts:

horizontaal kleurvlak op kleine muur in woonkamer

Kun jij zien welke planten nep zijn…? Ik zal alvast een hint geven: het lukt mij niet om hangplanten in leven te houden sinds de verhuizing. In mijn vorige huis had ik een aantal prachtige hangplanten die geweldig groeiden, maar die stierven allemaal een tragische dood op hun nieuwe stek.

Ik hou wel echt van een botanisch sfeertje in huis, dus vrij snel na het afsterven van mijn hangplantjes, kocht ik weer nieuwe verse plantjes. Maar ook deze gingen in recordtijd dood en dit was niet goed voor mijn zelfvertrouwen. Ik had ook een paar knalgroene joekels van pannenkoekplanten, die in dit nieuwe huis al snel lieten weten zich hier niet thuis te voelen. Deze heb ik op één na allemaal weggegeven en in hun nieuwe onderkomens zijn ze wél gelukkig.

horizontaal kleurvlak op muur in woonkamer

FOTO: deze grote palm doet het dan wél weer heel goed in mijn nieuwe huis en het stekje in de bloempot op mijn betegelde vensterbank groeit ook lekker!

Mijn nieuwe huis heeft dus een ander binnenklimaat en andere lichtinval. Nog steeds heb ik niet helemaal ontdekt welke kamerplanten het op welke plek wél goed doen. Maar ik hou nou eenmaal van groen en op sommige plekken, zoals de hoge planken in mijn woonkamer of aan de hoge plafonds, wilde ik graag hangplanten. En daarom koos ik dus voor een aantal nepperts, ook al geef ik de voorkeur aan échte kamerplanten.

Kamerplanten zijn goed voor je gezondheid

Een mooie binnenplant fleurt elke ruimte op én kamerplanten zijn ook nog eens goed voor je humeur en gezondheid. Onderzoek van TNO (de Nederlandse Organisatie voor toegepast natuurwetenschappelijk onderzoek) heeft dit aangetoond. Volgens dit onderzoek helpen planten bij het herstellen van vermoeidheids- en gezondheidsklachten. Een plant is dus niet alleen mooi, maar heeft ook gezondheidsvoordelen. Op kantoor wordt zelfs aangeraden om één plant per medewerker of per 12 m2 neer te zetten en ik trok het botanische sfeertje daarom ook door naar mijn slaapkamer:

kleurvlak op plafond en muur

Kamerplanten geven je huis of kantoor binnen no time een betere sfeer. Maar welke plant past bij welk huis? Ik ben hier dus nog steeds zoekende naar en heb daarom dus gekozen om voor de ‘look & feel’ een aantal plekken op te vullen met nep-planten, omdat ik het niet meer kon verdragen om steeds maar weer ongelukkige plantjes weg te pleuren of weg te geven om elders te revalideren.

Op zoek naar buitenplanten voor mijn nieuwe tuin

Mijn nieuwste uitdaging, is het vergroenen van mijn nieuwe tuin. Ik ben superblij dat ik een grote en zonnige tuin op het zuiden heb, maar… het is een grote, inspiratieloze en kale tegelbende en er groeit of bloeit nog NIETS. Nog aan te schaffen tuinplanten, kuipplanten en terrasplanten gaan hopelijk een grote sfeermaker zijn komend seizoen. Ik zie hier best wel tegenop, omdat ik de code voor kamerplanten in leven houden nog steeds niet heb gekraakt.

Ik heb een begin gemaakt, door de grote grijze plantenbak van de vorige bewoner te schilderen in een knallende Maris-kleur. Dit oogt al een stuk gezelliger:

Het muurtje en de schutting krijgen ook nog toffe kleuren, hier ga ik in de mei-vakantie mee aan de slag. Ook heb ik al een aantal mooie buitenkleden in huis om de lelijke tegels te verbloemen én een paar grote, gekleurde plantenpotten. Deze maken het enorme terras al een stuk netter en gezelliger. Ook kan ik die plantenpotten makkelijk verschuiven naar een plek met meer of minder zon. Dit vond ik wel een veilig idee, met mijn gebrekkige plantenkennis en weinige succesverhalen op plantengebied in mijn nieuwe huis en tuin.

Komende tijd neem ik je mee in dit grote tuin-restyling project en hopelijk deel ik over een maand of twee een artikel met prachtige voor en na foto’s van een bloeiende en kleurrijke tuin. Tot die tijd kun je mijn klusvorderingen volgen via Instagram ( @hare_maristeit ). Wish me luck 😉 .

Dit artikel is geschreven i.s.m. Florastore

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Zoek

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret