Budgettips voor schilderklusjes

verfbak in aluminiumfolie

Zoals jullie weten ben ik momenteel druk bezig met klussen in de babykamer. Ik heb voor een leuk prijsje een tweedehands commode en kledingkast op de kop getikt. Deze heb ik eerst in de grondverf gezet en ben ik nu roze en geel aan het schilderen.

Ook voor de muren van onze babykamer heb ik een aantal leuke ideeën, waarvoor meerdere kleuren verf en eventueel ook nog behang gebruikt gaan worden.
Al die blikken verf, muurstickers, behang en rollen plafolie, tikken bij elkaar natuurlijk wel een beetje aan. Dit vind ik niet erg natuurlijk, als ik de meubels nieuw had gekocht, was ik misschien nog wel veel meer kwijt geweest en had ik ook geen unieke meubeltjes.

Er is geen enkele andere baby in de wereld met de exact zelfde meubeltjes als onze dochter en dat vind ik (als voorzitter van de anti-eenheidsworst beweging) een fijn idee 🙂
En daarnaast vind ik het restylen van meubels ook het allerleukste om te doen, maar dit terzijde.

plan van aanpak babymeubels

Natuurlijk probeer ik wel een beetje op de uitgaven te letten en daarom koop ik niet te pas en te onpas nieuwe verfbakken, kwasten en rollers.
Het schoonmaken van verfkwasten is misschien niet het leukste klusje, maar het loont wel om niet steeds nieuwe kwasten te hoeven kopen. Verf is namelijk al duur genoeg!

Latex muurverf is gemakkelijk uit rollers en kwasten te spoelen, het kost alleen even wat geduld om ze goed uit te wringen en blijven spoelen totdat het water helder is.
Wanneer ik met lak (uiteraard op waterbasis!) in de weer ben geweest voor de meubeltjes, pak ik de kwasten en rollers na afloop altijd goed in met plastic en folie. Hierdoor drogen ze niet uit en kan ik ze een dag (of een paar dagen!) later weer opnieuw gebruiken voor een tweede laag.

Voor de meubeltjes die ik nu aan het schilderen ben, werk ik afwisselend met verschillende kleuren lak en moet ik ook wel eens een foutje wegwerken. Superhandig om een kwast met de juiste kleur al in de buurt te hebben liggen voor een kleine correctie!

commode restyling projectFoto: bijna klaar met de commode! Er moet nog een tweede laag roze op en al het houtwerk dat nu wit is, wordt nog geel geschilderd.

Ook heb ik voor zowel het schilderen van de muren als de meubels, maar één bak gekocht om verf in uit te rollen.
Door deze voor gebruik goed in te pakken met aluminiumfolie, kun je de bak keer op keer blijven gebruiken. Na afloop gooi je gewoon de folie weg en is de bak schoon en gebruiksklaar voor de volgende kleur. Handig toch?

Hebben jullie nog leuke budgettips voor schilderklusjes?
Laat ze horen in de comments!

Nieuwsgierig naar het eindresultaat? Bekijk de meubels en alle accessoires in baby Norah’s Kawaii Babykamer!

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

13 reacties

 1. Handige tips!
  Ik heb wel eens gelezen/gehoord dat je je ingepakte kwasten en rollers ook in de vriezer kan leggen 🙂 Dan kan je ze nog langer bewaren voor je verder gaat.

 2. Ik doe de kwasten enzo in hersluitbare zakjes, werkt nog beter dan plastic en alu folie. Bij Ikea kan je deze goedkoop en in diverse maten kopen.

 3. Handige tips! Ik ga voor de zomer verhuizen en ga/wil sowieso een muur, een ladekast en een zolder schilderen!
  Dus erg handig deze tips

 4. Handige tip! Ik had hem al op Pinterest gezien een tijdje terug, maar mijn vriend had bij het verhuizen per ongeluk heel veel van die verfbakken gekocht (gewoon een hele stapel, de sukkel :P).. Heb dus gewoon al die bakken gebruikt, hahaha.

  Heb ook wel eens gezien dat het handig is om zo’n postbode elastiek om je verfblik te doen. Dan kan je hier je kwast aan afschrapen i.p.v. aan de rand van je blik. Scheelt een hoop gedoe met de deksel later weer open doen 🙂

  Vind je meubels trouwens erg gaaf worden 😀

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Maris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret