Tips Voor Beeldige Foto’s Na De Bevalling + 40 Weken Duckfeest

fototips na zwangerschap
Iemand aan wie ik de laatste tijd vaak moet denken, is Prinses Kate, Her Royal Highness The Duchess of Cambridge. Toen ik namelijk twee weken geleden bevallen was van Her Royal Norahness, heb ik piepend aan Seth gesmeekt of hij de rolstoel iets minder hard dan 1,5 kilometer per uur vooruit wilde duwen.
Het half uur wachten op de taxi, te midden van al die vreemde mensen in het ziekenhuis die voorbij liepen en ‘oeh’ en ‘aaaaah’ riepen terwijl ze bijna bovenop mijn maxi cosi doken, was slopend. Ik kon het nauwelijks opbrengen om met mijn bleke hoofd vriendelijk te glimlachen en bedanken voor de complimenten. Vraag me al helemaal niet hoe ik in en uit de taxi ben gestrompeld, op mijn gympen en in mijn joggingbroek.
Arme Kate stond uren na haar bevalling beeldig gestyled, op hoge hakken (HOE dan!?) en in haar kraamverbandje onder haar designer jurkje buiten te zwaaien naar het volk.
De eerste paar dagen na de bevalling heb ik iedereen buiten gehouden, alleen de kraamzorg en mensen die ik zelf heb gemaakt waren welkom in mijn roze bubbel. Vooruit, en Seth’s ouders.
do dont selfieTijdens onze kraamweek vroegen vriendinnen via WhatsApp hoe ik erbij zat en ik stuurde ze een foto (links), waarop ik als reactie kreeg: ‘Waaaaat ben je alweer slank en wat zie je er goed uit!!!’
Natuurlijk is dat superfijn om te horen, maar het is wel een vertekend beeld van de werkelijkheid, zie de foto rechts.
Ik behoor niet tot die groep vrouwen met een team stylisten (HRH Kate) of met belachelijk goede genen (Doutzen), die er in de periode na de bevalling stunning uitzien in hun oude garderobe, die natuurlijk metéén na het uitpersen van de placenta weer om de ranke taille dichtgeritst kan worden.
Maar met wat slimme fototruukjes heb je later voor je nageslacht (en voor je vriendinnen op WhatsApp) wel wat leukers om te laten zien, dan de keiharde realiteit.

 

Tips voor beeldige foto’s na de bevalling

Fotografeer van bovenaf en kijk omhoog. Ik ben anti duckface, maar nood breekt wet (het trekt je kaaklijn zo lekker strak…) en als je het er te dik bovenop legt, dan weet iedereen dat je het niet meent.
Op Norah’s echofoto’s na, zal je op mijn Instagram feed geen zwart-wit foto’s tegenkomen. Maar als je net als ik er de eerste dagen na de bevalling uitziet alsof je 4 dagen niet geslapen hebt en al het bloed uit je gezicht onttrokken is, dan is een zwart-wit foto wellicht een beter idee dan een paar filtertjes.

chillen
Bovenaf: check. Baby op puddingbuik: check. Poes op schoot: checkerdecheck!

Toen ik Seth vroeg om foto’s te maken van Norah en mij, voor de afsluiter van de serie groeifoto’s van de zwangerschap, heb ik er werk van gemaakt. Ik heb me mooi opgemaakt, mijn haar mooi gestyled en voor de foto heb ik hakken aangetrokken. Deze heb ik meteen na het maken van de foto’s ook weer ingeruild voor mijn slippers, ik ben geen ‘die hard’ zoals Kate.
Vlak voor de bevalling heb ik wat losse zomerse jurkjes en tuniekjes gekocht, in een groter maatje. Die kan ik nu dragen zonder dat mijn momenteel minder mooie punten teveel benadrukt worden. Over een tijdje kan ik ze nog steeds dragen met een ceintuurtje of mooi lint in de taille.
Positioneer altijd je beeldige baby voor je puddingbuik en lach breed naar de camera. Voor dit laatste hoef ik trouwens geen moeite te doen, want zodra ik Norah vast heb kán ik niet eens een neplachje faken.

 

40 Weken Groeifoto’s & Duckfeestjes 

Als je mijn zwangerschapsupdates gevolgd hebt, dan weet je dat mijn eveneens zwangere schoonzusje Suus en ik elkaar iedere paar weken een duckface foto stuurden via WhatsApp. Mijn Mika noemt dit ‘een Duckfeestje’ dus dit hebben wij ook overgenomen.
Suus was drie maanden eerder zwanger dan ik en wat was ik jaloers toen zij al bevallen was en ik nog even moest doorzetten!
Nu zitten onze zwangerschappen erop en kunnen we deze zomer samen weer naar een écht feestje toe, hoewel we het zwanger ook samen leuk hebben gemaakt 

duckface paradeIk vind het zo grappig om te zien hoe Suus steeds slanker wordt, en ons nichtje Saartje en ik steeds groter. En nu is Norah er ook eindelijk bij!
Wij zullen nog wel even doorgaan met elkaar duckfeestjes appen (en de nichtjes leren hoe ze een duckface moeten maken en het peace teken moeten rocken), maar die foto’s zal ik (waarschijnlijk) niet meer delen op het blog.

En bij al mijn zwangerschapsupdates op het blog heb ik natuurlijk ook iedere vier weken een groeifoto gemaakt:
4 tot 22 weken zwanger24 weken zwanger tot geboorte
Zoals je ziet had ik het na 39 weken zwangerschap best zwaar. Ik kon het niet meer opbrengen om een leuk hakje aan te trekken en ook ‘even lachen naar het vogeltje’ ging maar moeizaam. Maar daarna ging het me weer moeiteloos af! Oké, niet zoals Kate al enkele uren na de bevalling, maar toch 😉

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

7 reacties

  1. Fijne tips voor het bewerken etc. om de mooiste foto’s te kunnen maken om er goed uit te zien 😉
    Je ziet er goed uit en wat is je nichtje al flink gegroeid.

    Xoxo

  2. Hallo Maris, mag je na een bevalling nog een beetje dikker zijn dan je ideale gewicht? Ik denk dat iedereen daarvoor begrip heeft hoor, dus die verhullende foto’s zijn nergens voor nodig (maar waarschijnlijk zou ik het in jou schoenen ook doen).

  3. Hihi ik had dit artikel nog nooit gelezen. Leuk! Ik had als regel na mn bevalling gesteld: GEEN foto’s ? later heeft een vriendin een bijzonder goede, flatterende zwart wit? foto gemaakt en dat is mn eerste ‘ik en mn baby’ foto die de boeken in gaat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne
Hare Maristeit is de kleurrijke, diverse en persoonlijke site van Maris Maria Renne uit Haarlem. Gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover en retro-nerd. Pimpt graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijkt ook veel films en series. Gek op koken, koffie, rosé en comfort food. Meer weten of samenwerken? Klik HIER!

Toiletportret

Webshop