Lezersfoto’s #12

lezersfoto12

Mijn favoriete rubriek: Lezersfoto’s! Ik vind het echt zoooo te gek om foto’s te ontvangen van lezers die aan de slag zijn gegaan met een DIY of recept van mijn blog.

Vandaag licht ik er weer een paar uit:

@annezozo maakte een spectaculair(der)e versie van mijn regenboog kwarktaart:

Max his cake!

Een foto die is geplaatst door Anne ❤ to shop, eat and repeat (@annezozo) op

Dit is niet de eerste keer dat ik een mooiere regenboogtaart voorbij zie komen dan mijn oorspronkelijke kwarktaart… Ik ben een tikkeltje geïntimideerd: hoog tijd voor een upgrade van mijn eigen versie dus 😉

regenboog-kwarktaart
Veronique de Langen-Geurts maakte deze taart ook en deelde een foto op de Facebookpagina van Hare Maristeit. Bij haar zijn de kleuren mooi helder geworden.

Deze taart is echt helemaal niet moeilijk om te maken. Je kunt zelfs gewoon een kant en klaar pakje gebruiken met een paar kleurtjes vloeistof: easy does it!

De Home Made BIG MAC is na de Gado Gado volgens mij het meest gemaakte recept van mijn blog.
Ik zag op Twitter dat Nicole (van het blog ‘Meisje-Eigenwijsje.nl‘) er ook mee aan de slag was gegaan:

Dit recept is echt waan-zin-nig! Ik ontdekte het vorig jaar in het boek ‘Guilty Pleasures‘ van Sabine Koning (Oh My Foodness) en heb het al een aantal keren gemaakt. Ik dacht werkelijk dat het onmogelijk was om DE iconische Big Mac Saus na te maken, maar geloof me: het kán!

Overigens maak ik het tegenwoordig ietsiepietsie anders, met maar één normale formaat burger, in plaats van twee dunne burgers. Dit is iets makkelijker eten voor knoeikonten zoals ik 😉

Deze Andijviequiche van Sonja Bakker maak ik ook al jaren met enige regelmaat en zag ik bij een Twitteraar voorbij komen:

Ik heb niets tegen Sonja (bless her, alleen maar hartjes voor haar), maar ik maak altijd een SAS (Schijt Aan Sonja) variant van deze quiche:

SAS andijviequiche
Dus met extra (oude) kaas in plaats van een handje magere kaas. En ik gebruik gewone crème fraîche in plaats van een light-versie en natuurlijk verkies ik gezouten cashewnoten boven ongezouten.
HIER kun je het recept terugvinden, zowel Sonja’s variant, als de mijne.

Na even scrollen op Instagram, spotte ik deze zomerse foto van Anita Griekspoor:

Lichtelijke watermeloensalade verslaving?met dank aan haremaristeit ??de watermeloenjunkie?#watermeloen #geitenkaas #basilicum#strand#haremaristeit

Een foto die is geplaatst door A&A? Anita&Anniekindekeuken (@anita_anniek_koken_bakken_eten) op

Ik mis de zomer, snik… Jullie ook?

Met de herfst kan ik (met vlagen) leven, maar ik heb echt een grafhekel aan de winter en vrees voor een winterdip als het té lang aanhoudend grijs, grauw en koud blijft….
Ik ga dus weer ongeduldig aftellen tot de zomer zodat ik weer dagelijks watermeloen met feta kan eten. Of watermeloen met geitenkaas, dat is ook een geweldige combi heb ik op de valreep van afgelopen zomer geleerd!

Esmee Coonen maakte één van de meest spectaculaire burgers op mijn blog, namelijk: de Spaanse burger met chorizo, geitenkaas en aioli:

Celebrating the 3 year anniversary with #hamburgers (ofcourse) #lovegoesthroughthestomach. Recipe(inspiration) by #haremaristeit

Een foto die is geplaatst door esmee coonen (@more_of_what_makes_me_happy) op

Deze burger is allesbehalve standaard, maar lekker gedurfd, pittig en smaakvol. En door het Spaanse tintje waan je jezelf ook weer een beetje in zomerse sferen, wanneer het buiten deprimerend grijs is…

Lijkt deze combi van chorizo en aioli je iets te heftig? Niets aan de hand!
Bekijk HIER alle burgerrecepten van mijn blog, zoals de ‘Death by Bacon Burger‘ of de ‘Hawaï Kipburger‘.

lezersfotoV.l.n.r. Mediterraans Eenpansgerecht met chorizo en gele rijst, DIY Kinderstoel, Soto Ajam met Lontong, Limonadebeschermers van strijkkralen, Mexicaanse Taco Lasagne en Paddenstoel Voorraadpotten.

Maak je ook een DIY of recept van mijn blog? SHOW ME!
Wie weet staat deze (met credits) in een volgend artikel met lezersfoto’s ?

Tweet je foto @MarisMariaRenne of deel je foto op de Facebookpagina van Hare Maristeit.

Deel je jouw foto op Instagram?
Gebruik dan de HASHTAG #HareMaristeit of tag mij (@hare_maristeit) IN je foto, niet in een onderschrift of reactie: dit vind ik namelijk niet 1-2-3 meer terug!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

11 reacties

  1. Hmmm die gehaktschotel ziet d’r lekker uit maar eet geen of bijna geen aardappels… twijfelgevalletje of ik t ga maken.
    Maar brood in melk geweekt???? Ipv aardappels dat lijkt mij zo zompig,alhoewel broodpuddung ook lekker is.
    Ik had vorige week nog een watermeloen salade gemaakt met geitenkaas ZÓ Lekker alleen de meloen was een grote pittenellende dus toch maar wachten op de zomer …?

    1. Ik heb je comment uit de prullenbak gevist 😉 No worries: die check ik dagelijks en er wordt gewerkt aan een betere oplossing. Hoewel ik wel vrees dat er dagelijks ook vele echte reacties in de spamfolder terechtkomen. Maar hierin spitten (1000-1500 spamreacties per dag…) is onbegonnen werk helaas 🙁
      Ik mis de watermeloenen ook! Tijd voor een adventkalender en duimendraaien tot watermeloenseizoen.
      Brood in melk geweekt ja: ik las er ook wat tips over op Roy’s receptenpagina. Het schijnt ook wel eens voor gehaktballen gebruikt te worden (nog nooit gedaan) en dat je dan sappig/smeuïger gehakt krijgt. Maar ik ben dus ook bang voor ehm… ‘gehaktsoep’ of een ‘prutje’ dus moet nog even researchen voor tips naar brood weken 😉
      Voor dit gehaktbrood is het ook beter om half-om-half gehakt te gebruiken, maar dit vind ik niet lekker dus gebruik ik liever rundergehakt. Maar dit kan wel een tikkeltje droog worden dus en wil dan ook met brood & melk wel eens proberen. Wordt vervolgd 🙂

  2. Aaah echt super leuk dat ik nu in deze rubriek sta met mijn big mac haha al is t eigenlijk geen big mac behalve de saus en die was enorm geslaagd!!

    1. Die saus is de sh*t! Ik maak ‘m vaker als we burgers eten, ook als het niet opgebouwd wordt zoals de Big Mac haha 🙂 Lekker met een schijfje tomaat of met jalapeñopepers i.p.v. augurk 🙂

  3. Ik maak er telkens geen foto van (vergeten) maar jouw recept voor Gado Gado is hier in huis vaste prik. Eens per maand maak ik ‘m wel een keer. En jouw recept met tempeh ga ik ook absoluut proberen. Lijkt me heerlijk!

    1. Wat leuk om te horen! Gado Gado is echt een van mijn favorieten en ik maak het zelf ook regelmatig + iedere keer een beetje anders 🙂 Maak je ook zelf de pindasaus? (Niet uit een potje hoor, FOEI!)
      Ik heb momenteel een kleine tempeh obsessie, want ik grijp steeds mis in de supermarkt… Maar met tofu is het ook lekker.

      1. Ja, ik maak de pindasaus meestal zelf. Al heeft de dame uit de Toko mij laatst ern zakje kant en klare Gado Gado sausmix meegegeven. Die ga ik dus binnenkort testen!

        1. Gado Gado saus ‘hoort’ eigenlijk ook en is lekker en mild. Ik houd zelf meer van een smaakvolle en tikkeltje pittige pindasaus, maar die zakjes staan ook nog op mijn ‘must try’ lijstje!

  4. Oh la la kom maar op met de upgrade van de fantastische regenboog taart. Ik vind deze ook prachtig maar jouw taart staat op mijn netvlies gebrand.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Maris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret