Netflix Kijktip: Weeds

weeds
Twee van mijn all time favoriete series, zijn Ozark en Breaking Bad, waarin ‘gewone’ vaders langzaamaan het criminele pad gaan bewandelen.
Ik vind de ‘Omdat je X hebt gekeken, vind je dit misschien ook leuk’-functie van Netflix zooooo fijn, want daardoor ontdekte ik Weeds!

Deze serie werd van 2005 tot 2012 op TV uitgezonden en dit heb ik toen helemaal gemist. Gelukkig maar, want ik houd van bingewatchen en niet van wekelijks wachten op een nieuwe aflevering 🙂
Op Netflix kun je alle acht de seizoenen vinden en met 13 afleveringen per seizoen en 30 minuten per aflevering, dus ook lekker even vooruit.

Ik dacht hiermee een fijne serie ‘voor mij alleen’ gevonden te hebben, om (met oortjes op mijn telefoon) in bed te kijken wanneer ik niet kan slapen. Maar ‘helaas’ haakte Seth halverwege seizoen 3 ook aan, vindt hij het ook te gek en heb ik dus moeten beloven om niet in mijn eentje stiekem verder te kijken.
Dus als iemand nog een leuke serie-tip voor mij alleen heeft: laat het weten in een reactie 😉

Hieronder de trailer van Weeds, seizoen 1:

De zwartkomische serie gaat over Nancy Botwin, die in het rijkeluisdorpje Agrestic woont met haar tienerzoons Silas en Shane.
Na het overlijden van haar man kan ze niet meer rondkomen en dealt ze wiet aan verveelde huisvaders.

Nancy wordt steeds brutaler en creatiever, wanneer ze meer concurrentie krijgt. Van het openen van een bakkerij (waar ze wiet onder de toonbank verkoopt) tot het dealen op universiteiten en het zelf telen van wiet.
Maar zoals het gaat met concurrentie in het criminele circuit, verloopt niet alles zonder gevaar en risico’s.

Haar netwerk en bedrijf wordt steeds meer uitgebreid, met o.a. een boekhouder, dealers en kwekers. Stuk voor stuk allemaal briljante en grappige personages en de serie zit bomvol leuke dialogen en hilarische taferelen.

Persoonlijk vind ik de serie qua humor en stijl een beetje een mix tussen Breaking Bad (qua grofheid en onderwerpen) en Desperate Housewives (qua personages en humor).
Wij zijn nu begonnen aan seizoen 6 en ik had niet verwacht dat er zoveel wendingen zouden komen (die ik uiteraard niet zal spoilen in deze blogpost).

Het is leuk om te volgen hoe verrassend (en soms shocking) de karakters en meningen veranderen en ontwikkelen.
Zwager Andy Botwin en buurvrouw Celia Heyes bijvoorbeeld, vond ik in het eerste seizoen maar irritante bijrollen. Maar inmiddels hebben ze geniale hoofdrollen en hoop ik dat ze de laatste seizoenen ook nog blijven.

Hebben jullie Weeds al gezien of gaat het op je ‘To Watch’ lijstje?
Laat het weten in een reactie!

weeds

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

11 reacties

 1. Geweldige serie he! Deze is al eerder op Netflix geweest en nu heb ik van de week de eerste aflevering gekeken met mijn zoon van 16. Ik lag weer helemaal in een deuk, geweldige absurde humor!

  1. Ja heeeeeel gaaf! Eerst baalde ik een beetje dat Seth het ook leuk vond ( ? ) maar het is wel heel leuk om samen te lachen! Overigens wel steeds meer naakt in latere seizoenen, dat zag ik in eerste seizoen niet aankomen en moet ik misschien nog even toevoegen aan het artikel ?

 2. Love Weeds, mijn all-time favorite! Helaas kan ik vriendlief er niet warm voor krijgen, was anders een mooi excuus om hem nog eens te kijken. Binnenkort maar weer een poging wagen 😉

 3. Deze actrice is inderdaad wel erg goed, verder ken ik deze serie nog niet.
  Ik ben momenteel met mijn vriend the vampire diaries aan het kijken (ook 8 seizoenen)
  Zelf heb ik deze serie al meerdere malen opnieuw bekeken tot seizoen 6 dus nu overnieuw aan het kijken met mijn vriend die gelukkig de serie erg spannend en leuk vind.

  The 100, vonden wij ook erg nice!

 4. Heerlijke serie!
  Heb hem een aantal jaren terug gekeken maar ga misschien nog wel een keer kijken nu je me eraan herinnert.

  Vind de intro ook zo fijn, die staat in mijn afspeellijst.
  Little boxes made of ticky tacky, little boxes on the hillside, little boxes all the same.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Zoek

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret