Noodgedwongen hotelverblijf in Coronatijd

Noodgedwongen moest ik vorige week samen met de kleuter ons huis verlaten en een aantal dagen en nachten in een hotel verblijven. De geluidsoverlast en schade was té erg geworden en over deze crisissituatie zal ik misschien nog een artikel schrijven, zodra ik de boel wat beter op een rijtje heb in mijn hoofd en dingen goed heb afgestemd met de juridische partij die mij bijstaat. Voor nu wil ik het even positief houden 🙂 .

Het was namelijk een unieke ervaring, om in Coronatijd in een hotel te verblijven. Op social media heb ik een aantal foto’s en filmpjes gedeeld waar ik ontzettend veel toffe reacties en vragen op heb gekregen. Ik vond het dan ook wel de moeite om er een blogpost aan te wijden en al deze bijzonderheden even te benoemen.

Hotel in Coronatijd = geen vakantie

We worden gevraagd om zoveel mogelijk thuis te blijven, dus een verblijf in een hotel moet je zéker niet zien als een gezellig uitje. Bovendien is de sfeer in een leeg hotel ook echt allesbehalve ‘gezellig’ te noemen.

Wij verbleven in het Van der Valk Hotel in Haarlem. Dit is niet al te ver van waar wij wonen en dit gaf wel enige rust en een beetje vrijheid. Zo hoefden we niet ver te lopen naar onze eigen vertrouwde buurt. De kleuter kon dus op een dag dat het niet regende buitenspelen met vriendjes en ik kon af en toe even naar huis om onze kat eten te geven.

Het hotel heeft fantastische faciliteiten, zoals een groot restaurant, diverse lounge areas en een fitnessruimte die normaal gesproken 24 uur per dag toegankelijk is. Ook is er een groot zwembad náást het hotel. Maar vanzelfsprekend was nu alles gesloten.

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

‘Room with a view’ Uitzicht op de glijbaan van het lege zwembad waar ze zó graag naar zwemles ging. #hotellife #coronatijd #toughkids

Een bericht gedeeld door Maris Maria Renne (@hare_maristeit) op

’s Ochtends kun je van 06:00 tot 09:00 gebruik maken van het ontbijtbuffet: het dienblad neem je mee naar je hotelkamer. De gehele dag kun je gerechten van de kaart bestellen en via roomservice op je kamer laten bezorgen.

Dit was toch wel écht even heel hard genieten: in mijn laatste stressweek, kon ik het namelijk niet meer opbrengen om iedere dag afwisselend en gezond te koken. Het eten bij Van der Valk was fantastisch en hoe heerlijk is het om daarna je dienblad met vuile vaat gewoon op de gang te zetten?!

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

#hotellife #roomservice #picknickenopdevloer #rollendnaarhuis #asperges

Een bericht gedeeld door Maris Maria Renne (@hare_maristeit) op

Relaxt hotelverblijf in coronatijd?

Wij verbleven hier omdat de situatie in ons eigen huis onhoudbaar was geworden na wekenlang non-stop extreme renovatie, sloopwerkzaamheden en funderingsherstel in ons buurhuis. Dus rust en stilte hebben we zéker mogen ervaren in een bijna leeg hotel 😉 .

Maar echt ontspannen is het natuurlijk niet, om op één kamer opgesloten te zitten met een kleuter. Uiteraard hebben we genoten van de stilte en hebben we uitgebreid gepicknickt met de fantastische maaltijden van de roomservice.

Thuis moest ik me vaak even terugtrekken op mijn slaapkamer (wanneer de bouwlui naast ons schafttijd hadden), om even te kunnen bellen of snel iets te doen op mijn PC. In het hotel deed ik de wc-bril omlaag en installeerde ik me op de badkamer, terwijl de kleuter TV keek. Wel echt een superfijne badkamer trouwens! Wij hadden een heerlijke en grote douchecabine, waar we met z’n tweetjes uitgebreid in konden badderen.

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

#hotellife #tvkijkenmetolafeneenappeltje ?

Een bericht gedeeld door Maris Maria Renne (@hare_maristeit) op

Het Van der Valk Hotel Haarlem heeft bijna 400 kamers. Toen wij er verbleven, waren er nog geen 40 verhuurd. Veel gasten heb ik niet gezien of gesproken, maar op onze gang ben ik een paar keer mensen tegen het lijf gelopen.

Net als wij, zaten ook zij hier niet voor de lol was hun verblijf een noodoplossing.
Het waren vaak schrijnende verhalen van onmogelijke situaties, waardoor zij nu niet in hun eigen huis konden verblijven.

Ik vond het wel ontnuchterend om deze verhalen te horen. Omwille van hun privacy, zal ik ze uiteraard niet delen. Maar het hielp me om dingen weer een beetje in perspectief te kunnen zien: mijn situatie was k*t en is nog steeds niet ideaal, maar het is tijdelijk. Ik héb in deze Corona-ellende een fijn huis waar ik naar terug kon keren en waar ik nu weer dubbel zo hard van geniet en op mijn blote knietjes dankbaar voor ben.

‘Ik word even heel hard en heel lang op de proef gesteld, maar dit is eindig en niet uitzichtloos.’

De highlights van ons verblijf in Van der Valk Hotel Haarlem

Wat mij tijdens ons verblijf het meest heeft geraakt en verbaasd, was hoe ongelooflijk welkom mijn kleuter was. Zowel door de paar mensen op onze gang als door het personeel bij de receptie, werden we aangemoedigd: ‘Laat haar alsjeblieft zo lang en zoveel mogelijk rondrennen, het is hier al zo lang ZO STIL!’


Een dame een paar deuren naast ons, vroeg haar ook of ze wilde koprollen over de gang. Zo ontroerend om te zien hoe blij zij werd van mijn kind! Niemand ervaarde overlast van haar uitbundige geraas door het lege pand en dit was een verademing. We hebben dus flink wat rondjes gelopen, verstoppertje en ‘Anna Maria Koekoek’ gespeeld en ze hoefde zich nooit in te houden. Deze energie moest ze ook écht kwijt: zo heerlijk dat dit hier kon!

We waren dus graag geziene gasten en dit voelde heel fijn. Het was hilarisch dat personeel haar aansprak met ‘Uwe Koninklijke Hoogheid’ toen ze rondparadeerde in haar enorme roze Prinsessenjurk.

Voor ieder toetje dat we bestelden via roomservice, werd alles uit de kast getrokken om haar te verrassen. En iedere keer als we onze schoongemaakte kamer betraden, was het bed strak opgemaakt en zat Olaf heel ontspannen op ons te wachten.

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Mijn BFF Sarah (@happyveggiefamily ) kwam langs met een enorme goodiebag vol Hotel Essentials en ze nam haar draak mee? Mijn kleuter doet het echt zooooo goed met alle beperkingen en heeft zich vanaf het begin superstoer, vrolijk en flexibel opgesteld. Maar écht uitbundige blijdschap en ontspanning zie ik bij haar alleen wanneer ze samen met een leeftijdsgenootje is. De horeca is hier gesloten, maar samen de menukaart lezen en ongestoord rondrennen zonder mensen hiermee tot last te zijn, is ook heeeeeeeel leuk ❤️ Filmpjes van een gierende Troetelbeer & Draak die door de lege hotelgangen rennen deel ik nog ? #hotellife #coronatijd

Een bericht gedeeld door Maris Maria Renne (@hare_maristeit) op

Ik zag er zelf heel erg tegenop om ons huis te moeten verlaten, maar het was goed om even uit de crisissituatie te stappen én om andere mensen te moeten zien en spreken. Gewone alledaagse chit-chat-praatjes zijn fijn in Coronatijd. Heel anders qua toon dan de ‘gewone’ dagelijkse gesprekken die je met mensen uit je buurt of familie-/vriendenkring hebt.

Mijn beste vriendin kwam even langs om een goodiebag met Hotel Essentials te brengen: zo lief!
Het is raar om niet gewoon ergens uitgebreid en ontspannen neer te kunnen strijken (zoals in een loungehoek of bij de bar), maar wel heel fijn dat je toch even gasten kunt ontvangen.

Creepy Spookhotel?

Nadat ik de eerste foto van mijn kleuter in een leeg hotel had gedeeld, stroomden de reacties binnen: ‘Dit doet me denken aan The Shining!’ Ik heb deze film nooit gezien en ga ‘m ook nooit kijken (ik trek dit genre erg slecht), maar ik zocht uiteraard even de trailer op ter inspiratie.

Kleine meisjes in horrorfilms zijn vaak vreselijk eng. Ik vond het een superlollig tijdverdrijf om met mijn immer vrolijke kleuter (die de perfecte looks heeft voor een griezelfilm!) optimaal gebruik te maken van deze lege filmset. En mijn dochter vond het (zoals je in onderstaand filmpje ziet) ook heel erg leuk om zich hiervoor uit te leven:

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Wat te doen als je met een kleutermeisje in Coronatijd in een uitgestorven hotel moet verblijven? Hier wat leuke ideetjes ❤️ #hotellife #coronatime #coronatijd

Een bericht gedeeld door Maris Maria Renne (@hare_maristeit) op

Mijn dochter vond het lege hotel helemaal niet eng of spannend trouwens. Ze had er de tijd van haar leven en moppert nog steeds dat we véél te kort ‘in ons vakantiehuis’ zijn gebleven en dat ze echt heel graag weer terug wil.

Aanrader of afrader?

Ik kreeg verrassend veel privéberichten met vragen, van ouders die nu ook overwegen om een hotelovernachting te boeken. Hier kan ik helemaal inkomen, wát je situatie ook is. Als je voor je hoognodige rust wil gaan, kan ik het je zeker aanraden. In mijn eentje was ik zeker weten echt veel meer tot rust gekomen of had ik echt even goed kunnen werken en slapen (dit ervaarde ik zelf niet zo, met een kleuter 24/7 in mijn aura).

Ik kan me goed voorstellen dat als je in een vol huis geïsoleerd bent met je crew, je allebei even behoefte hebt aan een dag en nacht he-le-maal alleen. Ook voor gescheiden ouders met logistieke uitdagingen, zou een hotel in de buurt van basisscholen een uitkomst kunnen zijn om af en toe te overnachten.
Zeker wanneer een school maar deels heropent m.i.v. 11 mei (mijn kleuter gaat volgende week bijvoorbeeld maar drie uurtjes in de ochtend naar school en heeft aansluitend géén naschoolse opvang), biedt een hotel in de buurt wat meer mogelijkheden.

Mocht het tot je mogelijkheden behoren, dan zou ik het zeker overwegen! Ik hoop dat Van der Valk Hotel Haarlem binnenkort weer wat meer mogelijkheden heeft qua faciliteiten óf aantrekkelijke aanbiedingen gaat lanceren voor mensen die geholpen zijn met dergelijke en tijdelijke noodoplossingen.

Ik zou het wel zien zitten om hier in die paar uurtjes schooltijd met mijn laptop aan te schuiven bij het ontbijtbuffet, om de geluidsoverlast van mijn buren te ontvluchten en eindelijk weer eens goed te kunnen werken 🙂 .

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

3 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Maris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret