DIY Egeltje van Klei en Penne

Hoe schattig is dit egeltje, gemaakt van klei en penne!? De credits voor deze DIY gaan helaas niet naar mij 😉 .

Knutselen op school: egeltjes van klei

Mijn dochter maakte dit té schattige egeltje op school en ik vind dit toch wel één van de allerleukste knutselwerkjes die ooit mee naar huis genomen is. Ik deelde onderstaande foto op Instagram Stories en ik kreeg daar zoveel reacties en vragen op:

Het leek me daarom wel leuk om deze DIY ook op mijn website te delen. Ik ben zelf aardig Pinterestverslaafd, maar had deze kidsproof DIY daar nog niet eerder gespot. Dus ik hoop dat ik hier andere ouders ook een plezier mee doe. Het is namelijk echt heel leuk om in de herfst in huis te hebben staan én om samen met je kind te maken natuurlijk!

Egeltje kleien: wat heb je nodig?

  • Luchtdrogende klei
  • Kralen of steentjes, voor de ogen en het neusje
  • Ongekookte Penne voor de stekels

Hoe maak je het?

Kneed en rol de klei tot een ovaalvormig bolletje.
Laat je kind het werk doen en bemoei je er niet mee 😉

Sommige egels hebben puntige neusjes, sommige egels hebben pootjes.
Geen twee egeltjes zijn hetzelfde en dat is juist zo leuk!

Duw de kraaltjes in het gezichtje om oogjes en een neusje te maken.
Ga los met Penne prikken in de klei.

Laat de egel drogen aan de lucht, volgens de instructies op de verpakking van de klei.

Deze DIY is ook lekker snel klaar: ideaal voor kindjes met een korte spanningsboog of voor ongeduldige ouders die niet van knutselen houden.

Het egeltje staat bij ons thuis trots te shinen op de vensterbank en ik ga ‘m zeker bewaren en iedere herfst weer van stal halen, want ik vind ‘m zo cute!

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Zoek

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret