DIY: Baby Rompertjes Stempelen

ananas stempel diy collage
Ons meisje wordt half mei verwacht, lekker vlak voor de zomer dus! Daarom leek het me wel leuk om alvast iets tropisch voor haar garderobe te DIY-en. Ik ben gek op ananas en gastblogger Minke heeft onlangs een leuk artikel geschreven, waarin volop inspiratie stond voor ananas DIY’s!
Hierin stond o.a. de How To voor het stempelen van ananassen, die ze had gespot op het blog Hot For Houses. Dit stond al een tijdje op mijn wish list om een keer te gaan doen.

 


Wat heb je nodig voor het zelf stempelen van textiel?

ananas stempel diy benodigdheden

– Ik kocht een duopak witte rompertjes bij de HEMA ( € 4,95).
– Bij Flying Tiger scoorde ik een pak met textielstiften voor € 2,- of € 3,- (ik heb het bonnetje weggegooid en weet het niet meer zeker).
– Ten minste één middelgrote aardappel.
– Een scherp mesje.
– Aluminiumfolie.
– Papier en een placemat.
– Satéprikkers.

ananas diy stempel snijden uit aardappel

In principe heb je maar één aardappel nodig voor het maken van één ananasstempel. Wanneer je ‘m doormidden hebt gesneden, kun je één helft gebruiken voor de vrucht en één helft voor de bladeren.
Ik vond het echter best lastig om het ananaspatroontje netjes uit een aardappel te snijden en was blij dat ik nog wat reserve aardappelen achter de hand had.

ananas diy stempelen

De textielverf heb ik op stukjes aluminiumfolie gesmeerd, hier dompel je de aardappel in. Stempel eerst op papier om te kijken of het resultaat naar je zin is en of de verf gelijkmatig verspreid is. Het resultaat op textiel is wel anders en mooier dan het voorbeeld op papier, maar je krijgt een goed beeld van waar de stempel het beste drukt en verf achterlaat.
Met een satéprikker kun je de overtollige verf tussen de randjes uithalen.
Leg ook een stuk aluminiumfolie in het rompertje (tussen de voor- en achterkant) voordat je gaat stempelen. Hiermee voorkom je eventuele vlekken, mocht het teveel doordrukken.

Je moet de verf ten minste 4 uur laten drogen en vervolgens fixeren met een heet strijkijzer (leg hier een stuk keukenpapier onder!). De eerste keer kun je het rompertje het beste binnenstebuiten wassen (of een handwasje).

DIY Fail

diy stempelen letters op textiel

Het andere rompertje leek me leuk om met letters te stempelen. Maar dit viel helaas behoorlijk tegen om netjes te doen…

diy stempelen op textiel close up

In mijn hoofd had ik een leuk ‘Flower Power’ plaatje voorgesteld van het eindresultaat, maar dit viel helaas bitter tegen 🙁
Ach ja, een reserve rompertje in de kast voor de zogenaamde ‘Shitty Days’ kan nooit kwaad natuurlijk 😉

diy stempelen textiel rompers

Foto: de kledinghangers zijn van Kitsch Kitchen. De kinderstoel is van Ikea en heb ik in de kleur ‘Sheherazade‘ van Gamma geschilderd.

Wat vinden jullie van het ananas rompertje voor mijn dochter?
Dit was de allereerste keer dat ik zelf een stempel heb gemaakt en ik wil het nog wel eens proberen om het beter en mooier te kunnen doen!
Het is natuurlijk ook een leuk project voor grotere Muppets, om alvast een shirtje of een rompertje voor het verwachte broertje of zusje te stempelen. En als je erg crafty bent, kun je natuurlijk een schattige ‘My First Xmas’ shirtje of een persoonlijke boodschap erop DIY-en voor een superorigineel kraamcadeautje!

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

7 reacties

 1. Wat leuk dat je de rompertjes zelf een print had gegeven dmv ze zelf met stempels te bewerken..
  De ananas is schattig.
  Jammer dat de andere mislukt was.
  Ben zeer benieuwd als je zoon het maakt hoe het dan wordt.

  Xoxo

  1. Ik vergeef je voor de shameless self promo 😉 en bedank je voor de fijne tips!
   Voor dit eerste experiment wilde ik geen dure materialen kopen, maar ik was er al wel achter dat dit geen goede kwaliteit textielverf is. Wel prima voor Muppets om iets te stempelen voor het nieuwe broertje of zusje!
   Zijn gummen niet heel hard (en moeilijk) om mooie ronde vormpjes uit te snijden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Zoek

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret