GETEST: Cinnamon Rolls

cinnamon rolls
Tijdens wat regenachtige dagen van mijn Muppet’s laatste schoolvakantie, hebben we samen heel gezellig een aantal dingen gebakken. Bij de Xenos kun je veel verschillende soorten bakmixen voor leuke prijsjes kopen. Het leek me leuk om er eens een paar uit te proberen en onze bevindingen met jullie te delen!
Vandaag de how to en conclusies van ons testpanel over de ‘Cinnamon Rolls‘ van de Gooische Banketbakker (€1,99).

 

Inhoud verpakking

cinnamon rolls verpakking

– 200 gr bakmix
– 100 gr mix voor de kaneelvulling
– 20 gr suikerhagel

Nog toe te voegen:
Voor het deeg: 100 ml halfvolle melk en 50 ml plantaardige olie.
Voor de kaneelvulling: 100 ml koud water.
Een beetje bloem (voor het rollen).

 

Bereiding

1. Vulling en deeg bereiden.
Doe de bakmix voor de kaneelvulling in een schaal, met koud water omroeren en zacht laten worden.

cinnamon rolls deeg kneden

Doe de bakmix, melk en olie in een schaal. Meng met een elektrische handmixer (deeghaken) eerst kort op de laagste stand en vervolgens op de hoogste stand in ongeveer 3 minuten tot een deeg.

2. Deeg rollen.
Haal het deeg uit de schaal en kneed tot een bal op een lichtjes met bloem besprenkeld werkblad. Laat 5 minuten rusten.

cinnamon rolls deeg bekleden

Rol het deeg op een lichtjes met bloem besprenkeld werkblad, tot een rechthoek van 32 x 24 cm.
Smeer de kaneelvulling gelijkmatig over het deeg. Laat hierbij een rand van ca 0,5 cm breed vrij. Rol het deeg in de lengte op.

3. Cinnamon Rolls maken en bakken.
cinnamon rolls in plakjes snijden
Snijd de rol met een scherp mes (liefst gekarteld) in ca 2 cm dikke plakjes. Veeg het mes tussentijds met een vochtige doek schoon. Plaats de cinnamon rolls op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrooi met de suikerhagel en plaats ze in het midden van de voorverwarmde oven.

Boven-/onderwarmte: ca 180
Heteluchtoven: ca. 160
Baktijd: ca 17-20 min.

cinnamon rolls op bakplaat

4. Afkoelen.
Laat de cinnamon rolls na het bakken op de bakplaat afkoelen, voordat je ze voorzichtig van het bakpapier haalt.

cinnamon rolls xenos

Ik vond het deeg niet erg soepel om uit te rollen, maar uiteindelijk is het gelukt (heb ook met mijn handen, de lap wat uit elkaar getrokken).
De cinnamon rolls roken en waren verrassend lekker, maar wel een beetje droog. We hebben ze gedeeld met vrienden en ze waren binnen no-time op. Een prima snel te bereiden hapje voor een feestje dus! Al hadden ze van mij wel iets kleffer mogen zijn, zoals je ze bij de bakker ook proeft.

Lijken deze cinnamon rolls jullie lekker en gaan jullie ze ook een keer proberen te maken?

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

3 reacties

  1. Wat een fantastisch vrolijke keukenspullen heb jij zeg! Ik zou graag eens cinnamon rolls helemaal zelf willen maken, maar tot die tijd is zo’n mix pakket ook wel handig 🙂

  2. haha wat leuk! Hier in Zweden kan je ze overal kopen, maar de meesten maken ze zelf. En dan niet van zo’n pakje maar van scratch! Heerlijk en je kunt ze zo klef maken als je zelf wilt. Mijn schoonmoeder maakte ze nog orgineel: geknoopt. Dus niet een rol in schijfjes snijden. Maar zij hield meer van de drogere variant. De suikerhagel heet hier Pärlsocker (parelsuiker) volgens mij niet zo in een pak te koop in Nederland? Kaneelvulling maak je van kaneel, boter en suiker. In het recept geen gebruik van olie. En ze hoeven maar ongeveer 7 minuten in de oven, maar het deeg zelf maken is wel wat werk (met rijzen tussendoor steeds). Groetjes!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Maris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret