In de bios: Barbie (2023)

Het zal je vast niet verrassen als ik zeg dat ik er héél erg naar heb uitgekeken om de Barbie film in de bios te zien. Mensen die mij niet volgen: check vooral even mijn Palm Springs Inspired Barbie Tuin en dan snap je waarom 😉 .

Samen met een vriendin had ik al weken voorpret en kochten we allebei een geweldig roze jurkje voor ons meidenavondje uit. Alleen besloot het herfstweer deze zomervakantie dat we gehuld in jeans en een regenjas naar de bioscoop moesten fietsen. Maar ach: het ging ten slotte om de film en… die stelde niet teleur!

Barbie film review

Ik heb inmiddels op de socials al best wat zure reacties over de film gelezen en dit verbaasde me zo, want ik kan me hier echt totaal niet in vinden. Het is visueel een waanzinnig aantrekkelijke film met geweldige decors, kleuren, speelse details en naar mijn mening ook een geweldige cast. Een andere vriendin van mij vond Ryan Gosling geen goed gecaste Ken, maar ik vond ‘m juist wél perfect voor deze rol. Die man is bijna gephotoshopt zo prachtig en hij rockte de Ken-outfits en uitspraken.

Naast prachtig om te zien, vond ik de film ook erg grappig en gelaagd, zo zit het bijvoorbeeld bomvol met satirische sneertjes naar actuele topics. In het feministische Barbieland is namelijk alles en iedereen perfect. Behalve als je een existentiële crisis hebt of als je een Ken bent. Stereotype Barbie beleeft elke keer opnieuw de perfecte dag, totdat er op een morgen imperfecties bij haar optreden zoals platte voeten en…. cellulitis! De horror… Vastbesloten om haar plek in de wereld te vinden, reist ze van haar Barbiebubbel naar de echte mensen-wereld, waar ze wordt geconfronteerd met de keiharde realiteit.

Ik zal het verhaal niet spoilen door teveel details te delen, ik raad je gewoon aan om de film zelf te gaan bekijken. En trek dan ook iets roze aan 😉 .

Bekijk de Barbie film trailer

BONUS TIP: Hoe zie jij eruit als Barbie-pop?

Ik heb hardop gelachen toen ik op de site bairbie.me mezelf als Barbie-pop terugzag:

Geen idee wat die plastic flapjes bij mijn kaaklijn zijn, maar ik vind mezelf en de door AI gekozen outfit erg grappig en daarom heb ik deze foto nu op WhatsApp tijdelijk ingesteld als profielfoto. Oké, ik sloeg een beetje door en heb nog meer vrienden ge-Barbified of ge-Kenified 😉 . Superleuk om nu al die plastic fantastic bekkies in mijn contactenlijst terug te zien!

Good to know als je hier nu ook mee aan de slag gaat: je kunt per e-mailadres vier keer een foto uploaden om tot een Barbie of Ken te transformeren en als je een foto zonder watermerk wil bestellen, dien je deze met creditcard te betalen. Mijn vrienden en ik hebben uitgebreid geëxperimenteerd met uploaden en kwamen ook tot de conclusie dat dit alleen leuk is om te doen met foto’s van volwassenen. Erg jonge kinderen komen nogal creepy uit de transformator 😉 .

Bekijk meer film reviews & Netflix kijktips >> >>

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Zoek

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret