DIY Speelgoed Etagère

Wist je dat ik over een paar maanden alweer mijn tienjarig jubileum vier…? Time flies! Mijn site is in december gewoon al TIEN JAAR online, ik schrok er zelf van toen ik het uitrekende 😉 . Er is in die tien jaar nogal veel gebeurd in mijn leven (understatement) en ook mijn site heeft flink wat veranderingen ondergaan. Mijn liefde voor bloggen en social media is gelukkig onveranderd gebleven, al doe ik dingen nu wel wat anders dan voorgaande jaren. De afgelopen twee jaar ben ik niet heel actief geweest met mijn site, door alle ellende met mijn noodgedwongen verhuizing en corona-struggles. Sinds een paar maanden ben ik er weer veel mee bezig en echt… dit voelt zó goed!

Afgelopen zomer schafte ik nieuwe hardware + software aan en besloot ik ook om de site een make over te geven. Veel dingen zijn saai en technisch en daar zal ik jullie niet mee vervelen, maar misschien zijn sommige dingetjes in de layout en aan de inhoud jullie al opgevallen? Kijk maar eens op de pagina’s FREELANCE of TOILETPORTRET, als je nieuwsgierig bent naar wat ik achter de schermen zoal allemaal doe. Tijdens het opruimen van mijn archieven (ik heb veel, echt HEEL VEEL weggegooid) vond ik een aantal mooie pareltjes van blogposts terug, die ik besloot in een nieuw jasje te steken.

DIY T-rex etagère

Deze DIY van een dinosaurus etagère is zo’n pareltje, dat ik graag wilde oppoetsen en weer opnieuw het internet op wilde slingeren. Het was oorspronkelijk een artikel uit 2013 van mijn gastblogger Minke. In de eerste jaren van mijn blog, publiceerde ik véél frequenter en had ik ook leuke rubrieken van gastbloggers. Dit doe ik dus al jaren niet meer, alle teksten en beelden op mijn site zijn nu van mijzelf. Behalve deze foto’s in dit artikel dus, want die zijn destijds voor mij gemaakt door Minke 😉 .
Minke is al jaren niet meer actief op de interwebs, maar we hebben nog steeds contact en we delen nog steeds een flink aantal Pinterest borden samen. Ze maakt het goed en doet jullie de groeten!

Etagère maken van speelgoed

Is je kind uitgespeeld met zijn of haar dinosaurus, robot of LOL-pop? Maak er dan een etagère van! Dit is supereenvoudig om te maken en een leuke eye catcher in de gang, om bijvoorbeeld je sleutels op te gooien wanneer je thuiskomt.

Wat heb je nodig?

  • speelgoed waar niet meer mee gespeeld wordt
  • een melamine bordje
  • zaag of stanleymes
  • lijm of siliconenkit

OPTIONEEL:

  • Bij de Action kun je een verfbus goud of zilver kopen: leuk om een dino of robot mee te spuiten!

Hoe maak je het?

Het type zaag dat je nodig hebt, is afhankelijk van het speelgoedbeest of figuur dat je gaat onthoofden. Deze dinosaurus was hardnekkig en legde pas het loodje, na even flink zwoegen met een ijzerzaag. Wat simpeler/slapper plastic speelgoed, kun je waarschijnlijk wel met een stanleymes doorsnijden. Ook volstond gewone hobbylijm of secondenlijm niet bij deze T-rex en bleven de lichaamsdelen pas stevig op het bordje geklemd door het gebruik van siliconenkit.

Speelgoed etagère

Ik blijf dit na al die jaren nog steeds een héél leuke etagère vinden en vind het ook heel tof dat ik afgelopen jaren zoveel foto’s heb mogen ontvangen van lezers die met deze DIY aan de slag zijn gegaan! Als je een recept of DIY van mijn blog hebt gemaakt, laat het me vooral weten via Facebook, Pinterest of Instagram, want de rubriek met LEZERSFOTO’S wil ik dit jaar ook weer nieuw leven gaan inblazen 🙂 .

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret