Throwback Thursday: 14 jaar, Hoedjesfase & Modellen Ambities

maris collage hoedjes
Toen ik een jaar of 14 jaar was, overkwam mij iets waar veel jonge meisjes van dromen. Ik liep over straat en werd aangesproken door een fotograaf, met de vraag of ik model wilde staan voor een fotoshoot.
Hysterisch enthousiast was ik! 

Ze waren op zoek naar een meisje met een ‘hoedjeshoofd’ en hoera voor mij: ik had precies op deze leeftijd een hoedjesfase. Ik had dus ook (zoals altijd) een hoedje op mijn hoofd toen ik ‘gescout’ werd.
Als jij ook een tiener was in de 90’s, dan snap je vast wel door wie ik geïnspireerd was om hoedjes te dragen: Blossom!

De foto’s zijn nooit ergens gepubliceerd, maar ik vond het zo te gek om te doen! Het was echt een soort meisjesdroom die uitkwam en ik vond het fantastisch om opgemaakt en gekleed te worden door professionals.
Na deze shoot hoorde ik niets meer van dit bureau en lag mijn tienerdroom een klein beetje in diggelen.

Je wil het niet geloven, maar op mijn 16e gebeurde het me wéér dat ik door een fotograaf werd aangesproken op straat. Weer heb ik een testshoot gedaan, maar ook dit was niet de start van een glansrijke carrière als topmodel, waar ik stiekem weer een beetje over durfde te dromen.

Inmiddels zag ik ook wel in dat ik niet de juiste lengte (171 cm) had of het juiste figuur. Ik heb (en had toen al) maten en rondingen die ook met hardcore lijnen of trainen never nooit niet zullen verdwijnen en die ik ook niet kwijt zou willen.
Nu ben ik daar happy mee, maar toen… not so much.

Ook kan ik er nu met een glimlach op terugkijken, dat ik zo naief en zenuwachtig zat te wachten op een telefoontje. Dit was voor het internettijdperk hè jongens, je kon niet even snel mailen. En zelf bellen, dat durfde ik toen nog niet.

In de afgelopen jaren heb ik vaker voor de camera gestaan. Ik vind het nog steeds erg leuk om te doen en nog altijd een eer als ik ergens voor gevraagd word.
Sommige producties zijn niet altijd zo gelopen als ik van tevoren had gehoopt, maar ik kan daar niet meer zo verdrietig om zijn als toen ik nog 14 (of 16) was.

De mediawereld is keihard, soms ook achterbaks en bestaat voor een groot gedeelte uit gebakken lucht en blablabla, maar ik lig er niet meer wakker van. Mijn 30-something ik heeft namelijk geen modellen ambities en is een stuk zakelijker en assertiever dan dit schattige bakvisje:

Maris Maria Renne 14 jaar hoedje

Mocht je het leuk vinden om meer te zien: op de pagina ‘In de media‘ vind je een overzicht van reportages waaraan ik heb meegewerkt als blogger en (ex-)webwinkelier.

Vinden jullie het leuk of eng om voor de camera te staan?
En aan tieners uit de 90’s: hadden jullie ook een hoedjesfase? Do share!

Wil je (bijna) iedere week een update ontvangen met de laatste artikelen, behind the scenes foto’s en exclusieve ‘Members Only’ give aways?
Vul dan hieronder je e-mailadres in + klik op SUBSCRIBE!

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

23 reacties

  1. Zelf sta ik liever achter de camera ? heb geen hoedjesfase gehad. Wel nam ik elke blossom aflevering op (op videoband) en had posters van Joey ? had zelfs een cd van hem…

  1. Ik ben sinds vorige zomer fan van zonnehoeden (nadat ik zo snel pigmentvlekken kreeg door de zwangerschapshormonen) en ik heb een leuk hoedje dat mijn redding is op bad hair days. Die draag ik eigenlijk bijna iedere ochtend als ik naar het schoolplein moet racen en geen tijd heb om mijn haar leuk te stylen hahaha (in de winter wissel ik ook af met mutsen) 🙂

  1. Dank je wel 🙂 <3
   Vind het ook wel leuk om oude albums door te spitten, maar wel een uitdaging om hier een wekelijks dingetje van te maken. Nu echt nog geen idee wat ik volgende week 'moet' delen!

    1. Oh, dat sowieso hoor, het is inderdaad geen ‘moetje’ maar ik vind het wel leuk om wekelijks te proberen 🙂
     Toevallig bladerde ik gisteren door mijn babyfoto’s (voor een ander artikel) en borrelde er al iets van een Throwback Thursday post met ‘Zoek de verschillen’ foto’s 🙂
     Heb je de overeenkomsten van mini Mika & mini Maris al wel eens gezien? Ook grappig: https://www.haremaristeit.nl/throwback-thursday-5-jaar/
     Echt alsof je een ander kapsel op hetzelfde Playmobil poppetje hebt geklikt haha

     1. Ohhh wowwwww, dat is bijna eng haha. En oh die quotes er ook bij! Genieten!! Mijn nichtje is bijna een week oud en volgens sommige mensen lijkt ze dus blijkbaar heel erg op mij, hartstikke trots natuurlijk, maar ook een beetje gek!

      Oh ja… ook gek… vanaf morgen heb je er een nieuwe stadsgenoot bij… AHHH!!

     2. Hee wat leuk! Alvast welkom, namens alle Haarlemmers 🙂 Waar woon je nu/wordt het een grote/verre verhuizing en cultuurschok?
      En het is inderdaad grappig om te zien hoeveel een baby op andere familieleden kan lijken. Ie-de-reen zegt steeds tegen ons dat Norah zo op Seth lijkt. Maar pak je er mijn babyfoto’s bij, dan is het net Norah met een 80’s filtertje 🙂 Ook op de babyfoto’s van Seth’s zusje zijn de overeenkomsten schokkend vind ik. Net een blonde Norah 🙂

 1. Wat leuk!!! Ja ik herken Blossom en ik dacht heel even dat jij model was geweest voor de tienerafdeling bij de V&D…. Een oud schoolgenootje van me is op die wijze wel ontdekt, Beertje van Beers. Die zat 1 of 2 klassen lager dan ik. Heb zelf in de jaren 90 een rood hoedje gehad. Zelfde model als wat jij draagt op deze foto’s, maar dan van riet. Had een zwart kort bobje met ponnie, maar ook nog ’s een rond brilletje. Dus ik vond het vaak teveel van het goede als ik een hoedje droeg. Veel zwart, rood en wit in die tijd. Ik was wel ouder haha. Groetjes!

 2. O ja die hoedjes vond ik echt geweldig! Volgens mij heb ik op een gegeven moment ook zo’n hoedje gehad als weet ik het niet zeker meer. Eigenlijk wel grappig dat series toen ook al voor trends zorgde, hoewel ik het toen echt niet door had haha, oke was nog jong toen Blossem op tv kwam 🙂

 3. wil er nog even aan toevoegen:
  ben zelf model geweest voor een modellenbureau, maar dan als alternatief model haha. Ik had totaal de lengte, gewicht niet mee haha.
  Heb 1 photoshoot gedaan bij het modellenbureau en een paar keer voor amateur fotograven die bij ons op de kunstacademie modellen zochten.
  Maar ik wil vooral mensen waarschuwen, want die modellenbureau’s willen vooral geld en er komt nooit wat van…. dus pas ermee op!

  1. Vroegâh ging het er natuurlijk heel anders aan toe dan nu (Oma Maris spreekt). Als een bedrijf/bureau zich nu zou misdragen, dan kun je daar op internet/social media méér dan genoeg over terugvinden.

 4. Oh ja Blossom! Man ik moet dit direct naar mijn zus doorsturen. Wat leuk al die foto’s, ik ben iets jonger dan jij maar herken deze stijl zeker wel. Ik ben niet zo heel goed voor de camera. Toen in mijn puberjaren al helemaal niet, ex-fatgirl en nu gaat het iets beter nog steeds geen Doutzen maar ik geef niet op hoor hahahaha

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Maris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret