PEPPARKAKA HUS

pepparkakahus
Vorige week schreef ik dat het afgelopen week bij ons thuis niet bepaald ‘Merry’ en stressvrij was (understatement: lees HIER terug), maar eindelijk sloeg de Xmas spirit dan op de valreep toch toe!
Nadat ik mijn zoon van de bank af heb kunnen pulken (waar hij al drie dagen languit gestrekt op lag) en mee naar de IKEA heb weten te slepen (BIG mistake…), dacht ik er makkelijk vanaf te komen door kant & klare peperkoekhuisjes te kopen i.p.v. zelf iets te gaan bakken.

Dit IKEA bouwpakket viel behoorlijk tegen om in elkaar te zetten, maar het resultaat is uiteindelijk toch erg leuk! Zo leuk zelfs, dat nu ik bezig ben om ons huis te ‘ontkersten’ eigenlijk stiekem ons huisje helemaal niet wil weggooien...

Ik heb glazuur (poedersuiker met een beetje water) gemaakt om alle onderdelen aan elkaar te lijmen, maar dit werkte niet prettig.

pepparkaka01

Zelfs wanneer ik geglazuurde muren of daken lang tegen elkaar aangedrukt hield, liet het onverhoopt toch snel los.
Uiteindelijk heeft Seth gelukkig geholpen en met vier volwassen handen en nog meer engelengeduld, bleef het huisje dan toch overeind staan. Het schoorsteentje kregen we echter niet mooi op het dak, dus deze heb ik opgegeten.

pepparkaka
We hebben het huisje een nachtje laten drogen en de ochtend erna versierd met verschillende soorten snoep.
Dit hebben we ook  met glazuur erop geplakt, maar zou je bijvoorbeeld ook met chocolade kunnen doen. Naarmate het huisje steeds rijkelijker versierd werd, hoe minder lelijk ik het vond.
Het zag er namelijk NIET uit toen het eenmaal in elkaar gezet was! Gelukkig leken al die klonten glazuur zowaar een beetje op ‘sneeuw’ of ‘ijspegels’ (verstopt tussen alle Smarties).

pepparkaka

Op Pinterest en Instagram zie ik veel succesvollere en erg indrukwekkende resultaten voorbij komen van Ikea’s PEPPARKAKA HUS en ik ben benieuwd naar tips & tricks om het volgend jaar beter te doen. Laat ze gerust achter bij de comments!
Ja: we blijven het gewoon proberen, alleen zul je mij niet meer tijdens schoolvakanties in de IKEA vinden….

  pepparkaka

Je kunt dit knutselpakket niet online shoppen, alleen op de food afdeling van een IKEA vestiging. Overigens heb ik ‘m met 50% korting gescoord in het Haarlemse filiaal! Dus mocht je nog een leuk projectje zoeken om deze kerstvakantie te knutselen met je kids….

Pepparkaka hus

 

Hebben jullie wel eens succesvol een koekhuisje gemaakt?
Do share!

Bewaren

Bewaren

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Zoek

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret