Filmtip: Isn’t it Romantic


De film Isn’t it Romantic verscheen eind februari op Netflix en stond al een paar maanden op mijn To Watch list.
Nadat ik ‘m had gekeken las ik een paar reviews (dit doe ik nooit van tevoren, want dan raak ik beïnvloed) en de film is over het algemeen niet heel erg enthousiast ontvangen door de meeste internetmensen.

Maar nou wijkt mijn smaak wel vaker af dan die van de massa en ik vond de film wél de moeite waard om te tippen in een blogpost 🙂

Waar gaat de film over?

Isn’t It Romantic draait om de cynische architecte Natalie (Rebel Wilson). Ze is opgegroeid met een verbitterde moeder (een minirolletje van de Absolutely Fabulous actrice Jennifer Saunders) die haar op jonge leeftijd al heeft ingeprent dat zij nooit een Pretty Woman zoals Julia Roberts zou kunnen zijn.
Volgens haar moeder krijgen gewone stervelingen zoals zij nóóit wat ze laten zien in romantische komedies (Rom-Coms).

Thanks to Mommy dearest, is Natalie Rom-coms gaan haten. Maar wanneer ze bewusteloos raakt na een brute beroving in het metrostation, wordt ze wakker in het ziekenhuis en blijkt haar leven één grote over the top romantische komedie.
Natalie walgt van haar nieuwe picture perfect leventje inclusief té prachtige man, perfecte appartement, mooi gekapte schoothondje en de in Rom-coms immer aanwezige cliché Gay BFF en gaat hard op zoek naar een manier om aan deze kwelling te ontsnappen.

De film heeft een aantal scherp grove momentjes, maar is niet hilarisch grappig: ik vond ‘m ‘precies vermakelijk genoeg’.
Het decor en de details vond ik schitterend: je ziet dat hier echt veel aandacht in is gestoken.
Alle clichés uit Rom-Coms passeren de revue en ondanks dat het wellicht als een parodie bedoeld is, is ook deze film een feelgood Rom-Com.

En tja: ik ben een sucker voor dit genre, dus ik keur ‘m goed 🙂
Ik vind het een heerlijke film voor een luie regenachtige zondagmiddag: niks geen ingewikkelde verhaallijnen en gewoon lekker wegkijken!
Extra leuk: de cast bestaat uit diverse bekende personages uit populaire series (o.a. Lucifer & Modern Family), check de trailer maar:

Hebben jullie ‘Isn’t it Romantic’ al gezien of ga je het kijken?
Bekijk HIER alle films & series die ik heb besproken op mijn blog.
Als je een leuke kijktip voor mij hebt: laat het weten in een reactie!

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

2 reacties

  1. Deze film is leuk! Ik keek hem met een vriendin en daarna gingen we uit eten en ik begon tijdens het eten steeds over random dingen uit die film die me waren opgevallen of die ik me afvroeg 😛

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret