DIY: Handig flamingorekje voor sleutels en zo

Advertisement

sleutelrekje DIY

Vaste lezers van mijn blog, weten dat ik soms best wel chaotisch en rommelig ben. Ik ben niet zo’n opruimerig of schoonmakerig type (zou ik overigens best graag willen zijn) en ik vergeet vaak dingen of ben spullen kwijt.

Het helpt dan niet echt om een tweejarige dochter te hebben, die mijn eigen walking & talking copycat is.
Regelmatig moet ik een lipstick uit haar grijpgrage handjes wurmen en ondanks dat ze RUIM voorzien is van tof speelgoed: mijn spullen vindt ze toch interessanter.

En zo was ik dus op een snikhete tropische maandagochtend zomaar opeens mijn sleutelbos kwijt:

 

Niet alle blaam gaat trouwens naar mijn prachtige peuterdochter.
Mijn lieve vriend #loveofmylife #blessed draagt af en toe ook een steentje bij aan mijn chaos:

 

Tsja… We gingen op een zondag los van elkaar op pad. Hij had mijn fiets nodig, mijn fietssleutel zit aan mijn sleutelbos en zo ging hij dus de volgende maandagochtend naar zijn werk met per ongeluk zowel mijn als zijn sleutelbos.

Zucht.

Met schaamrood op de kaakjes heb ik aangebeld bij onze buren. De lieve buurvrouw (die al enigszins op leeftijd is…) heeft in haar pyjama braaf op onze bank gezeten, zodat ik het kind naar de kinderopvang kon brengen en daarna weer ons (uiteraard nog niet opgeruimde of schoongemaakte) huis in kon.

Heel lief natuurlijk #dankbaar, maar dit was eens en nooit meer.

Ik besloot dus om een hoognodig sleutelrekje te maken. Nou kun je natuurlijk ook gewoon wat haakjes in de muur rammen en daar is helemaal niets mis mee, maar ik doe niet aan ‘gewoon’.
En ik doe ook niet aan ‘moeilijk’. Ik houd niet van gaten boren in muren.

Ik ging dus op pad voor leuke haakjes en liep bij de ZEEMAN toffe flamingo-tafelkleedklemmen tegen het lijf.
Deze klemmen leken me handig om bijvoorbeeld brieven of pasjes in te steken.
Dit leek me voor ons gezin praktischer dan gewone haakjes om sleutels aan op te hangen, want as we speak, zijn we ook nog eens ons pasje voor de vuilniscontainer kwijt. (ZUCHT, STEUN & KREUN)

Ik verdenk hier trouwens weer een niet nader te noemen tweejarige van, maar het zou ook zomaar kunnen dat ik het ooit weer eens terugvind in de wasmachine…

Nou snap ik dat niet iedereen gek is van flamingo’s (die mensen schijnen te bestaan?), dus in dit artikel deel ik ook wat tips, tricks & suggesties om je eigen persoonlijke touch aan jouw sleutelbord te geven.

Wat heb je nodig?

 • Blanco canvasdoek in formaat naar keuze
 • Plakfolie in een leuk printje
 • Tafelkleedklemmen of leuke haakjes
 • Klevende spijkers van tesa
 • Overige decoraties (ik koos voor een ophangvaasje in dezelfde kleur als de flamingo’s)
 • lijm, schaar en stift.

DIY sleutelrekje

Shoptips & Variatietips

 • Ik gebruikte een canvasdoek (A3-formaat, geshopt bij XENOS), maar je kunt ook een houten bord gebruiken of bijvoorbeeld triplex.
 • Het setje flamingo-tafelkleedklemmen kocht ik bij ZEEMAN (4 stuks €1,99) en ze waren er ook in uitvoeringen van ananassen (geel) en palmboompjes (zwart).
 • In plaats van tafelkleedklemmen, kun je ook gewone haakjes bevestigen, of speelgoedblokjes van je kind. Of wat dacht je van dobbelstenen? Ook leuk 🙂
 • Als decoratie bevestigde ik een klein ophangvaasje van keramiek (Flying Tiger €2,-) boven de flamingo’s, met tesa klevende spijkers voor 0,5 KG. Naast kunstbloemen (leuk) is dit ook handig om bijvoorbeeld je zonnebril in te doen. Die ben ik ook regelmatig kwijt namelijk…
  Maar je kunt hier ook een servethouder ophangen, om bijvoorbeeld uitgaande post in te bewaren.
 • Onder elk haakje kun je een naamsticker van iedere bewoner ophangen. Nooit meer gedoe over wie nou wiens OV-chipkaart, koptelefoontje of sleutels heeft meegenomen.
 • Gebruik je een groot bord? Bevestig er dan ook een spiegeltegel op, of verf een vlak met krijtverf en hang er een krijtstift bij. Handig voor boodschappenlijstjes, om berichtjes voor elkaar achter te laten of om te checken dat je geen lipstick op je tanden hebt.

DIY sleutelrekje

 

Hoe maak je het?

Hoe ik dit sleutelbordje heb gemaakt, laat ik zien in deze video:

Supermakkelijk, niet?!

Ik heb het bord niet te dicht bij de voordeur gehangen, dat leek me wat veiliger met windvlagen en zo.

Het bord heb ik opgehangen met twee klevende tesa spijkers voor een gewicht tot 2 KG.
Zoveel weegt het niet (ook niet met een vaasje en twee sleutelbossen), maar leek me gezien de locatie en het intensieve dagelijks gebruik toch slimmer dan een klevende spijker met draagkracht tot 1 KG.

Hoe vinden jullie mijn sleutelbordje geworden?
En is ons sleuteldramaverhaal herkenbaar voor sommigen….?

DO let me know 🙂

DIY sleutelrekje

DIY sleutelrekje
DIY sleutelrekje

DIY sleutelrekje

Maak je een DIY of recept van mijn site?
Deel er een foto van op de Facebookpagina van Hare Maristeit of tweet het naar @MarisMariaRenne

Deel je jouw foto op Instagram? Gebruik dan de hashtag #HareMaristeit of tag @hare_maristeit in je foto.
Misschien verdien je hiermee een moment of fame met eervolle credits in een volgend artikel met lezersfoto’s!

[bctt tweet=”DIY: Handig rekje voor sleutels en zo!” username=”MarisMariaRenne”]

Advertisement

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

6 reacties

 1. Oh leuk idee met die tafelklemmen! Goed om te onthouden. Ik kan s morgens in alle drukte en haast niet ook nog op zoek naar sleutels dus wij hebben al jaren een vaste plek. Net achter een openslaande deur, 2 x een vogel met hokje (en een eekhoorn die mijn zoon van 15 niet meer wil gebruiken) (Qualy) en parapluutjes (van wish). Voldoende voor 5 sleutelbossen. Maar pasjes en papieren…. eens kijken of ik hier wat mee kan.
  Video is trouwens duidelijk. En ook plakplaatje op zo’n doek is een erg goed idee!

 2. Ik heb een klein ophang project en moest aan jouw slaapkamer artikel denken. Hoe heten die plakdingen ook alweer? Zoek in index, handig! En zie dat ik deze DIY helemaal gemist heb. Super leuk ding geworden!

  Bij ons was het ook zoals jij beschrijft. Nog voor het kind ? Wij hebben een mandje op tafel waar al die meuk in zit. Biebpasje, vuilnisbak ding, ALLE sleutels en alles wat rond slingert. Dit mandje moet dus regelmatig opgeschoond worden? Beter een sleutelrekje. Ga eerst de Tesa plakspijkers op mn kleine project uitproberen. Thanks!

  1. Haha ja, ik was vóór de komst van kinderen ook al niet de meest geordende persoon, maar mét kinderen (die er met mijn spullen vandoor gaan…) is het nog lastiger om opgeruimd te leven 🙂
   Hier ook een tiental mandjes met MEUK die altijd opgeruimd moeten worden ?

 3. Hoi Maris, helaas zijn de zelfklevende spijkers nog niet bij de reguliere bouwmarkten hier te verkrijgen. Heb jij misschien een tip?
  Groeten Floor

  1. Hi Floor!
   Je kunt ze online kopen via tesa.nl! En in mijn artikel heb ik al naar de juiste rubrieken / soorten zelfklevende spijkers gelinkt 🙂
   Succes met je project!
   Groetjes, Maris <3

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Zoek

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret