DIY-en met kids: dieren van lege frisdrankflessen

DIY met lege frisdrankflessen

In een artikel van de übercreatieve Femke van Youniqueblog, spotte ik een vrolijke Mr. Piglet, die ze had gemaakt van een lege frisdrankfles.
Mijn zoon en ik waren meteen enthousiast en besloten om op een Zondag Pyjamadag, zelf onze eigen kleine schare boerderijbeestjes te knutselen.

 

Wat heb je nodig?

  • lege frisdrankflessen
  • acrylverf
  • een schaar
  • een (zwarte) markeerstift.

 

Tips

Kies voor een fles die aan de onderkant ietwat omhoog staat, zodat dit kan fungeren als ‘pootjes’.
Zoals je bij de Mr. Piglet’s van Femke kunt zien, zijn Coca Cola flessen voor dit project het mooist qua vorm.

Wij hebben één cheap ass fles van de Aldi gebruikt en tweemaal een fles Bitter Lemon. Deze flessen zijn aan de onderkant minder bol en hebben vaak een printje of reliëf, wat door de verf heen schijnt.

dieren-van-frisdrankflessen

 

Aan de slag!

Knip eerst de frisdrankfles in de juiste vorm. Dit kun je uit de losse pols doen, maar het kan (vooral voor kids) handig zijn om de juiste hoogte en oortjes eerst uit te tekenen.
Ik vond het voor een extra schattig effect, leuker om mijn koetje ongelijke oortjes te geven.

Heb je het dierenhoofdje uitgeknipt en de oortjes omgevouwen (mijn zoon wilde overigens geen omgevouwen oortjes voor zijn hond, maar fiere rechtop staande puntoortjes), dan kan je nu aan de slag met verf.

Twee lagen als basis is wel nodig voor de meest optimale dekking. Is je beestje eenmaal opgedroogd, dan kun je er een snoezig gezichtje op tekenen met behulp van een markeerstift of met een dun penseeltje en verf.

Vul je plantenpotje met een (kunst-)plantje of bloemen en je hebt een superleuk cadeautje voor Opa’s en Oma’s. Hoewel ze natuurlijk ook een mooi plekje in de spotlight van je eigen huis verdienen. Gebruik ze bijvoorbeeld als pennenbakje op je bureau!

Tijdens het knutselen van de diertjes, kregen wij nog een aantal stoere jongensideeën om van lege frisdrankflessen te maken. Als je de oortjes niet naar beneden vouwt, kun je er namelijk ook een Batman of Pikachu van maken bijvoorbeeld:

batman pikachu

Zien jullie nog meer leuke vormen in dit knutselproject? En hoe vinden jullie onze boerderijbeestjes geworden?

 

Maak je een DIY of recept van mijn site?
Deel er een foto van op de Facebookpagina van Hare Maristeit of tweet het naar @MarisMariaRenne

Deel je jouw foto op Instagram? Gebruik dan de hashtag #HareMaristeit of tag @hare_maristeit in je foto.
Misschien verdien je hiermee een moment of fame met eervolle credits in een volgend artikel met lezersfoto’s!


Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

4 reacties

  1. Leuk om jouw versie te zien, biggetje wilde ik eerst graag omdat die roze was. Ik heb toevallig net twee nieuwe gemaakt als plantenpotje voor de kids op school, een giraf en een paard, nu de oude van Fenne, een hondje, was overleden. Ik heb er bijna twee jaar terug een DIY over geschreven 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Zoek

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret