DIY: Ananas Slinger

ananas slinger

Vandaag heb ik een érg makkelijke DIY voor jullie, waar ook lekker weinig uitleg voor nodig is!
Je hebt namelijk niet veel meer nodig dan een restje tafelzeil of cadeaupapier met een leuk printje.

Ik wissel op onze eettafel regelmatig van tafelzeil. Het is namelijk praktisch, makkelijk schoon te maken, beschermt mijn tafel (handig, met veel geknutsel en/of kinderen in huis) en geeft sfeer en kleur aan je interieur.
Ik stem het printje van het zeil altijd af op het seizoen of mijn stemming.

Wanneer ik dit schrijf (juli 2015) is het tropisch warm en heb ik een flamingo-en-ananas-fase. Dus vond ik het wel zo toepasselijk om de komende weken onze eettafel te decoreren met een ananasprintje (Piña) uit de nieuwe tafelzeilcollectie van Kitsch Kitchen.

Ik had een stuk tafelzeil over en bedacht daardoor een snelle DIY, voor nog meer tropische sfeer in huis.
De buitenproportioneel grote papieren ananas in de fruitschaal op bovenstaande foto, komt trouwens ook goed van pas. Vanwege het snikhete weer blijft ons fruit namelijk niet lang vers en daarom kopen we steeds maar kleine hoeveelheden.
Op deze manier blijft de schaal niet leeg en ziet de tafel er toch nog gezellig uit 😉

Als je geen fan van ananassen bent, kun je natuurlijk ook een slinger maken van andere printjes: flamingo’s, kersen, sneeuwpoppen of kerstboompjes: whatever works for you!

Benodigdheden

  • Een restje tafelzeil of cadeaupapier
  • Schaar
  • Lint of touw
  • plakband

pina tafelzeil kitsch kitchen

 

How To

Knip de ananassen netjes uit het zeil.
Dit is zo gepiept, want het is een lekker eenvoudige vorm. Het is dus geen priegelwerkje!

ananas slinger knippen

De lengte van je slinger, is afhankelijk van de plek waar je ‘m wilt hangen en van hoeveel zeil je over hebt.
Wij hebben een vrij lange eettafel waar ik de slinger boven wilde hangen, dus ik heb 13 ananassen uitgeknipt. Drie roze, drie blauwe, drie oranje en vier geel gekleurde ananassen.
Ik houd namelijk niet van symmetrie en gelijke aantallen 😉

ananas slinger geknipt uit zeil

Ik koos voor glimmend groen cadeaulint om de ananassen met stukjes plakband op te bevestigen.
Dit vond ik het mooist en lekker vrolijk staan.

ananas slinger plakken

Met behulp van een liniaal kun je ervoor zorgen dat er evenveel afstand tussen de ananassen zit.

Het lint blijft stevig zitten met een paar stukjes plakband. De uit zeil geknipte ananassen zijn namelijk niet heel erg zwaar en de slinger blijft zelfs met twee stukjes washi tape, gewoon op de muur plakken!

ananas slinger boven tafel

That’s it! Erg makkelijk, nietwaar?
Ik vind het wel erg vrolijk om deze slinger tijdens de zomervakantie (en met deze temperaturen, pfff….) in huis te hebben hangen en het matcht erg leuk met onze kleurrijk gedekte tafel.
In overige seizoenen of met andere temperaturen, kun je natuurlijk afwisselen met toepasselijke andere figuurtjes 🙂

kitsch-kitchen-pin-win

Ben je trouwens net als ik ook zo gek op tropische ananas en flamingo printjes? Alleen vandaag nog kun je nog meedoen aan mijn ‘Pin & Winactie‘ i.s.m. Kitsch Kitchen: morgen worden de winnaars bekend gemaakt!

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

7 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret