30 Day Blog Challenge

30-Day-Blog-Challenge-NL

Het is Komkommertijd. Ik houd van Komkommertijd! Lekker luchtig, makkelijk en vrij.
Veel bloggers hanteren nu een zomerrooster op hun blog en delen minder artikelen. Maar ik vernam ook van een aantal bloggers dat ze juist nu méér tijd hebben om te bloggen, maar even inspiratieloos zijn.

Het leek mij daarom wel leuk om een 30 Day Blog Challenge te lanceren. Ik maakte een lijstje van easy & breezy onderwerpen die:
1)
al een lange tijd in mijn eigen concepten staan (maar nooit afgemaakt) en:
2) waarvan ik het leuk zou vinden om er bij anderen over te lezen.

We doen dit Hare Maristeit-style en dat betekent: ER ZIJN GEEN SPELREGELS!
Ik houd er zelf namelijk ook niet van als me té veel druk opgelegd wordt met een tag of challenge. Bovendien is het Komkommertijd: take it easy.

Dus als je het leuk vindt, kun je 30 dagen achter elkaar over bovenstaande onderwerpen schrijven op je blog. Als je er maar 15 van de 30 leuk vindt om over te schrijven, dan doe je er lekker 15.
En als je het verspreid over 60 of 90 dagen wilt doen of er pas in december mee wilt beginnen: doen!
Doe wat voor jou goed voelt, haalbaar is of wat bij jouw blog past.

Hoe ik het zelf ga doen: ik ga (waarschijnlijk) over alle 30 onderwerpen schrijven. Ik ga dit niet op volgorde doen en ook niet 30 aaneengesloten dagen. Ik zal deze onderwerpen afwisselen met recepten, DIY’s en andere artikelen die ik al op de planning had staan.

Love & Share!

Ik vind het wel leuk dat áls je meedoet, je in een reactie (onder deze post, of onder het bijbehorende onderwerp) een link achterlaat naar jouw artikel(en): dan heb ik leuk leesvoer in deze komkommerperiode en ontdekken we misschien allemaal weer leuke nieuwe blogs om te volgen.
Deel je een foto van/voor je artikel op social media? Gebruik dan de hashtag #30DayBlogChallengeNL zodat je makkelijk en altijd vindbaar bent.

Vergeet vooral de NL aan het eind van de hashtag niet: zonder NL = wereldwijd al in gebruik door véél Engelstalige bloggers.
Houd er ook rekening mee dat wanneer je een afgeschermd Instagram account hebt, jouw foto’s NIET op de feed van #30DayBlogChallengeNL verschijnen.

@Collega Bloggers: laat het me weten als je meedoet! Hoe brengen jullie Komkommertijd op je blog door?

@Lezers: welke onderwerpen uit het lijstje vinden jullie leuk? En lezen jullie in Komkommertijd juist meer, of minder blogs?

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

112 reacties

 1. Jaaa super!! Had het hier serieus gister voor t slapen nog met manlief over, dus t komt als geroepen. Ik ga mijn peuter naar de opvang brengen en meteen aan de slag! 😉

  1. Yay, leuk! Een lezer wees mij alleen net op een fout: de vraag “Hoe gastvrij ben jij?” staat er 2 x in ?
   Dus de afbeelding met de opdrachten ga ik later deze ochtend nog even aanpassen. Suf hm!? Ik had het nog wel laten checken van tevoren ?

   1. Jaaa, ik zag het op FB vanochtend! Gebeurt mij ook vaker hoor, check check dubbelcheck en dan vindt nog iemand een foutje. Ik heb nog even gewacht voor ik het plaatje vanochtend van je jatte…uh…leende! 😉
    As we typ ben ik bezig met het introducerende artikel, komt morgen al online! Tof!! 🙂

    1. De afbeelding is nu overal gewijzigd, it never happened 😉
     Bij andermans teksten/foto’s is het makkelijker om foutjes eruit te vissen, voor je eigen rommel word je blind. Maar ik had er ook nog iemand naar laten kijken en die had het ook niet gezien haha

 2. Ohwwww je maakt mij nieuwsgierig ! Leuk idee! Komen de roze eerst?Vraag mezelf echt af welk tv programma in godsnaam???

  1. Houd het lekker simpel, als het je niet iedere dag lukt. Gaat mij ook niet lukken hoor ?
   Maar ik hoorde meer bloggers over blogdipjes en Komkommertijd, dus het leek me wel leuk om een lijstje te maken van onderwerpen die niet moeilijk zijn om over te schrijven en bij elkaar over te lezen ?

 3. Jaaaa, ik doe mee! Wilde allang een challenge doen. In 30 dagen gaat mij niet lukken, ik ga over een week op vakantie maar ga mijn best doen. Morgen zet ik eerst een… Ik doe mee aan een 30 day blog challenge post online.

 4. Jaaa, ik doe mee! Ik lees in de zomermaanden altijd veel minder blogs. Door het mooie weer vind ik het leuker om wat buiten te zitten of ergens naartoe te gaan. Na een paar dagen heb ik dan ineens 200 te lezen blogposts of zo staan en dan ben ik heel streng in mijn selectie. Dan mis ik wel eens wat, maar tsja…

  1. Grappig, ik lees er dus juist meer in Komkommertijd, al chillend in de tuin op een stretcher of op het strand. Daardoor las ik dus bij meerdere bloggers over blogdipjes en hoopte ik dat dit een leuk gezamenlijk komkommerproject zou kunnen zijn ?

 5. Ik lees alleen blogs. Behoorlijk veel ook vind ik zelf. Maar als ik eerlijk ben van mij mag iedereen gewoon iedere dag posten. Het is voor mij even mijn ontspanning heerlijk vind ik dat. En in de zomer ontspan ik meer althans dat probeer ik. Ik hoop dan dus juist op meer blogs. Haha maar ik heb de pech dat veel bloggers dan juist minder posten.

 6. Ik gebruik de tijd en ruimte nu ook een beetje om wat voor het najaar te schrijven. Dan zijn alle lezers weer terug van weggeweest en kan ik lekker rustig doen met schrijven 😉

 7. Leuk idee!! Ik doe niet mee, omdat ik nu heel veel te schrijven heb over de Colombiaanse bruiloft, de terugblik komt eraan, foto’s van Colombia en eind augustus Hongkong. Maaaarrrrr: ik ga wellicht wel ideetjes uit je lijstje pikken om over te schrijven als ik even geen tekst heb!! Als het mag natuurlijk 😉

 8. Wat een supertoffe uitdaging! Ik doe graag mee! Ik heb echter een verzoekje. Kun je de onderwerpen op de één of andere manier uittypen in je post of anders naar mij mailen? Ik ben blind en mijn schermlezer kan niet in afbeeldingen lezen. Ik dacht bij Breg haar blog dat ze vergeten was de onderwerpen te posten maar nu merk ik dat ze bij jou ook niet uitgetypt staan.

 9. Heel leuk, een paar onderwerpen heb ik toevallig al in mijn concepten staan om eens over te schrijven, maar ik zie al wel meer leuke dingen. Ik denk dat ik er een paar uit ga pikken.

 10. Superleuk idee, ik haak gelijk aan! Niet dat ik verlegen zat om onderwerpen, maar dit zijn leuke luchtige dingetjes voor tussendoor. Het intro staat er alvast. 🙂

 11. Wat een leuke lijst! Ik ga zeker een aantal onderwerpen er uit pikken, maar geen idee nog wanneer ik die zal plaatsen. Momenteel moet ik nog wat schade inhalen van 14 weken zwangerschapsverlof waarin ik NIKS (help) geplaatst heb, hahaha. 😀

 12. Wat een leuk idee, ik ga hier zeker aan mee doen. Over een week of 5 wordt ik geopereerd en ik zie al veel onderwerpen die ik voor die week al klaar kan zetten, omdat ik geen idee heb wanneer ik weer achter de laptop kan kruipen om een blog te schrijven! Bedankt!

 13. Super leuk! Ik doe mee en ‘pik’ graag een paar ideeen mee. Ik merk inderdaad dat ik juist nu meer tijd heb om te bloggen (ben docent) en dat vind ik heerlijk. Toffe challenge, ik zal uiteraard mee hashtag-en! 😉

 14. Wow. Superleuke challenge, vooral ook de vrijblijvendheid. Ik zag wat zit er in mijn tas en die staat ook al even in mijn concepten. Ik ga dus maar gewoon meedoen. Laat ik eens gek doen deze zomer ?.

  1. Als ik zelf een tag invul, houd ik me ook niet altijd aan de regels 😉
   Leuk dat je meedoet! Ben benieuwd naar alle nieuwe blogs en artikelen die hierdoor gedeeld gaan worden. Welkom leesvoer in regenachtige Komkommertijd.

 15. O toffe challenge dit! Ik loop sinds ik moeder ben geworden een beetje vast met mijn blog. Zal er wel bij horen. Misschien kan ik mijzelf uitdagen door over niet-mama dingen te schrijven.

 16. Wat een geweldig idee! Ook ik sluit graag aan! Niet elke dag en ik zal ook niet over elk onderwerp schrijven, maar ik word er erg enthousiast van.

 17. Ja superleuk! Ik ken je blog helemaal niet, maar las er gisteren of eergisteren over bij Bregje. Dus niet alleen ga ik meedoen met deze blogchallenge, maar ik ga ook eens even rondneuzen op je blog. Het is tenslotte komkommertijd.

 18. Joh hee dit gaat gewoon mijn eerste blog challenge worden denk ik! Want waarom niet!? Ik wil eens wat nieuws en heb er wel eens over nagedacht om zoiets te doen. Nu is de tijd wel eens rijp. Ben benieuwd hoe mijn lezers gaan reageren, want is best een andere strategie + (de helft van de) onderwerpen. Maar zoals je schrijft: No Rules. Ik ben fan!

 19. Dank u, dank u, dank u!!!!! *zit op haar knieën* 😀
  Net terug van onze zomerreis en zit echt in een dipje nu. Nog teveel in vakantiemodus, denk ik 😉
  De tag komt dus als geroepen! Of ik ze allemaal doe, weet ik nog niet, maar ik pik er alvast een paar uit!
  En Hooray voor Hare Maristeit-style: zonder regels! Anarchieee! 😀

 20. Super leuk idee! Via een andere Blogger zag ik je idee voorbij komen en ik ben in! Super leuk bedacht en zeker grappig om te zien wat er allemaal in staat! Ik moet even kijken hoe of wat maar ga er 3 per week doen denk ik! Zo heb ik 5-6 posts per week!

  Leuk om je Blog te ontdekken! Benieuwd naar die van mij? Die van mij vind je hier 🙂 veel plezier en zou het zeker leuk vinden als je langs komt!

  Nakitaslibrary.wordpress.com

 21. Ik heb je blog via deze challenge ontdekt en het lijkt me heel leuk om mee te doen. Ik ga het schema niet strak volgen, maar er eerder bepaalde topics uitpikken. Heel leuk initiatief!

 22. Ja, ik ga meedoen! Heel erg leuk idee… Vanaf eind augustus pak ik mijn blog weer op en dan zullen deze onderwerpen zeker de revue passeren. Jeeeej!

  xoxo,
  Michelle.

 23. Ik vind het wel een hele leuke challenge om aan mee te doen. Alleen blog ik maar 2x per week en heb ik nog heel wat artikelen op de planning staan. Maar als er toch geen regels zijn, dan maak ik er wel een 30 weken challenge van, haha!

 24. Leuk! Ik ga ook zeker mee doen, ik vind het sowieso lastig om in deze tijd te bloggen. Veel mensen gaan op vakantie maar ik ben juist harder aan het werk om alle vakanties over te nemen. Ik kom dus niet veel buiten de deur en daar zijn dit soort onderwerpen ideaal voor!

 25. Wat leuk! Eigenlijk blog ik de komende weken minder omdat het vakantie is. En na de vakantie zal ik hopelijk wel genoeg inspiratie hebben om te schrijven. Toch doe ik graag mee met deze challenge, ik vind de onderwerpen wel erg leuk om over te schrijven 🙂

 26. Leuk idee Maris! Zal eens kijken wat ik eruit ga halen; misschien doe ik ze ook wel allemaal. 🙂 Komkommertijd, tja… Ik heb nu meer tijd om te bloggen, maar heb er niet veel zin in. Rust en stilte, vakantie, dat is nu meer mijn ding, haha.

 27. Superleuk dat je je inspiratie deelt en er een challenge van gemaakt hebt! Ik vind het hele leuke onderwerpen en ga er dus zeker ook een aantal van gebruiken! 🙂 Ik heb tijdens de vakantie net meer tijd om te bloggen en om blogs van anderen te lezen, maar merk wel dat er bij mij wat minder volk over de vloer komt, jammer, want ik heb nu net weer meer leuke artikels!

 28. Super leuk om te lezen, ik had het onderwerp al als concept een paar dagen geleden opgeslagen. Ik ga het ook weer lekker op mijn eigen manier doen. Door ze random eruit te kiezen…

 29. Hey hoi,

  Lekker achter de meute aan, ga ik ook meedoen, juist omdat de onderwerpen me aanspreken én ik inderdaad een aantal soortgelijke in concept heb staan. Dit is een goede stok achter de deur om ze af te maken op een leuke manier, dank je wel!

  Lieve groetjes,
  Marjo

 30. Ik ga ook een poging wagen. Hopelijk krijg ik zo weer meer inspiratie om te Blogger. Zit al maande zonder inspiratie namelijIk :(. En jij s6 met de lijst. Liefs Iris een beginnende blogger

  1. Wat leuk om een blog van een mede kleuren-en-jurkjesliefhebber te ontdekken! Moest lachen om ‘ongeveertiger’ ? Nog niet eerder gehoord! Ga ik onthouden om er alvast aan te wennen en het te omarmen ?

 31. Leuk! Ik ga er nu mee starten. En ook fijn dat je erbij schrijft: er zijn geen spelregels,
  Ik ga deze week de eerste vraag beantwoorden en online zetten.

 32. Ik ben net begonnen met bloggen en kwam deze challenge tegen op een andere blog. Het lijkt mij erg leuk om te doen. Zo kan ik naast de recepten die ik deel ook wat persoonlijke dingen kwijt en heb ik een mooie reden om daar ook over te bloggen 🙂 Ik ben van plan om elke dinsdag 1 onderwerp te behandelen.

 33. Super leuk artikel! Via Anne van http://www.loves2love.nl/ kwam ik op je blog terecht, waar ik instant heel erg vrolijk van wordt. Ik ga niet direct deze challenge doen, maar hem wel onthouden voor als ik een keer in een blog dipje zit. Bedankt voor de inspiratie in ieder geval!

  1. Hi Nicole,
   Je kunt een blogpost schrijven van ieder onderwerp dat je leuk vindt. Als je het deelt op social media en de hashtag #30dayblogchallengeNL gebruikt, kunnen mensen het terugvinden en lezen. Zoek maar op de hashtag op bijv. Instagram of Facebook, dan vind je veel leuke artikelen van bloggers die ook hebben meegedaan!
   Hoop dat het zo wat duidelijker voor je is 🙂
   Groetjes, Maris

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret