Kijktips! Netflix Documentaires & Films

We keken twee docu’s over Amerikaanse supersterren en een prachtige film die aan het denken zet.
Ook was ik ziek en had ik zin in simpele en vermakelijke films: check!

Vandaag weer wat nieuwe kijktips, die allemaal te zien zijn op Netflix.
Heb je een must see voor mij? Laat het dan weten in een reactie!

Okja

BRON afbeelding illustratie Okja

Whitney: Can I Be Me

Ik werd een beetje verdrietig, door deze Netflix docu over het leven van Whitney Houston.
Misschien kwam dit ook een beetje omdat ik al lamlendig en ziek was, maar het is dus geen feelgood kijkvoer.

‘Whitney: Can I Be Me’ is grotendeels gemaakt met nog nooit eerder vertoond materiaal en exclusieve opnames en interviews met haar dierbaren. Persoonlijk vond ik het einde wat ‘abrubt’. Ik miste wat beeldmateriaal van haar laatste jaren en ook van haar dochter.

Ik vond het tragisch om te zien dat zo’n getalenteerd persoon ten onder is gegaan aan zoveel verdriet en zelfdestructie. Hoeveel druk er op haar schouders lag en hoe ongemakkelijk de relatie met haar ouders was.

“One of the things about being rich is that your family are depending on you in one way or another. Or actually work for you.”

Dit zinnetje is me bijgebleven en geeft goed weer wat voor shit Whitney allemaal met zich meedroeg.
Nieuw voor mij, was haar vermeende (lesbische) relatie met Robyn Crawford, die jarenlang onderdeel van haar ‘entourage’ was.

De haat en nijd tussen Robyn en Whitney’s echtgenoot Bobby Brown is ook duidelijk zichtbaar en voelbaar in deze docu.
De privébeelden van Whitney en Bobby vond ik bijzonder om te zien. Ze leken het soms ook écht leuk te hebben samen (geen act) en niet een ‘show huwelijk’ te hebben (wat ik eigenlijk altijd dacht).
Maar dat het huwelijk niet sterk was en haar drugsgebreik helaas verergerde, wordt wel duidelijk.

Ondanks dit uitvoerige kijkje achter de schermen, had ik toch het gevoel dat haar verhaal niet helemaal is verteld. Het voelde onafgemaak, incompleet en onbevredigend.

Gaga: Five Foot Two

Ik ben niet zo bekend met Lady Gaga. Veel van haar nummers vind ik wel leuk, maar ik ‘heb’ niet echt iets met haar.
Deze docu verraste me omdat ze hierin zonder opsmuk en hysterische outfits te zien is. Ik herkende haar bijna niet 🙂

Ze wordt gevolgd tijdens het maken van haar album ‘Joanne’ en haar optreden tijdens de rust van de Superbowl (februari 2017).
Hierin zie je haar vaak zonder make-up en als ‘gewoon familiemens’, maar het gevoel bekroop me af en toe dat het er net even té dik bovenop lag. Dat er dus met deze docu overduidelijk (en een tikkeltje geforceerd) de nadruk op werd gelegd om ‘haar gewone kant’ te laten zien.

Eerlijk is eerlijk: de nummers die ik heb gehoord in deze docu vond ik erg mooi en ‘naturel’. Ook het eerbetoon aan haar (veel te jong overleden) tante ‘Joanne’ en hoe ze dit overlegde met haar Oma, vond ik mooi om te zien.

Ik wist niet dat Gaga een reumatische aandoening heeft en in de docu zie je haar ook regelmatig verkrampt en huilend van de pijn op een massage-of-behandeltafel liggen. Om vervolgens alle pijn keihard te negeren en weer over te schakelen naar haar showbizz-modus.

Ik werd er een beetje kriegelig van om te zien hoe ze de hele dag omringd wordt door mensen die van alles en nog wat van haar willen, tegen haar praten en aan haar zitten te frunniken.
Na het zien van deze docu ben ik haar als artiest leuker gaan vinden en heb ik bewondering voor haar professionaliteit en doorzettingsvermogen.

Okja

Deze film keek ik op aanraden van een (vegan) vriendin en heeft me aan het denken gezet.
Ik ben een flexitariër en net als velen denk ik, nog niet zo heel lang bewust aan het nadenken over de vleesindustrie.

Okja is een gemanipuleerd supervarken en ondanks dat dit fictief is, geeft de film een akelig goed beeld van dingen waar veel vleeseters en flexitariërs zich niet (al te) bewust van zijn.

Deze film heeft me nóg meer aan het denken gezet en raad ik zeker aan om te kijken, als je net als ik in de twijfelfase of bewustwordingsfase zit.
Daarnaast is het ook een heel leuke, lieve en mooie film, zonder belerende of moralistische praatjes: gewoon kijken dus 🙂

Mannenharten 1 & 2

Ik was dus ziek en had heel erg behoefte aan simpel vermaak terwijl ik met een grote kop thee onder een dekentje lag.
In mijn kijktips zie je wel vaker Nederlandse films voorbij komen: ik houd van films met een typisch Nederlands toontje of bijvoorbeeld een Amsterdams sfeertje.

Zowel Mannenharten 1 als 2, voldeden aan deze eisen en het was heerlijk wegkijken met mijn griephoofd!

De trailers spreken voor zich: het zijn gewoon fijne films, geen poespas, leuke acteurs, mooie sets en een fijn sfeertje.
Ik lag geloof ik een beetje onder een steen omdat ik deze films nog niet had gezien, maar mocht jij ze ook gemist hebben: ze staan op Netflix en het zijn heerlijke films voor een regenachtige zondag deze herfst of winter!

Wat kijken we nu?

Ik kreeg een mailtje van Netflix met een reminder dat er een nieuw seizoen van Designated Survivor (met Kiefer Sutherland in de hoofdrol) gestart is.
We begonnen enthousiast, maar al vrij snel wisten we het weer: deze serie is ‘gewoon voor erbij’.

Wekelijks wordt er een nieuwe aflevering toegevoegd en wij gaan ze dus maar even opsparen.

Fijn aan deze serie is dat het tempo lekker hoog ligt, maar er gebeurt té veel in één aflevering en het is het allemaal ‘net niet’.
We bewaren het dus voor een marathon op een luie zondag, als we niets anders te kijken hebben 😉
Het is dus zeker wel vermakelijk, maar niet echt van een topniveau.

Narcos Seizoen 3

Wij waren helemaal fan van Narcos seizoen 1 en 2.
Ik kon het me na seizoen 2 (na Pablo Escobar’s dood) niet voorstellen dat seizoen 3 ook goed zou zijn, maar gelukkig heb ik me vergist: seizoen 3 is ook te gek!

Ik was bang dat een succes te veel uitgemolken zou worden (net zoals bijvoorbeeld bij Prison Break), maar het niveau van seizoen 3 is gelukkig helemaal hetzelfde als de eerste twee seizoenen.

Wij zitten er helemaal in dus en kijken dit nu iedere avond. Ook al weet je hoe sommige dingen gaan aflopen, de serie is spannend, fascinerend en verrassend en behoort tot nu toe tot één van onze favoriete series.

Nog geen idee wat we hierna gaan kijken, tips zijn welkom!

Klik HIER voor meer door ons gekeken kijktips en afraders.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

10 reacties

 1. Queen of the south ben ik nu aan het kijken en ik vind het leuk! Narcis heb ik nog niet gezien maar zal het eens gaan doen 🙂
  Als je ziek of erg moe bent: Good witch en chesapeake shores. Ze doen mij denken aan de die vroegere series van jackie Collins, goed als tussendoortje zeg maar.

 2. Ik heb ook beide docu’s gezien over Whitney en Gaga. Whitney vond ik vooral tragisch en wat Gaga betreft, wij dachten ook: wat een leven, ze is omringd door ja-knikkers…
  Nog een Netflix-tip: in december begint een nieuwe reeks van The Crown. Over het Engelse koningshuis, dus daar hou je van of niet… Maar tegelijkertijd is het een mooi tijdsbeeld. Ze komen ook steeds meer richting seventies in deze serie.

  1. Ja hou ik van! Weet alleen niet of mijn vriend er ook graag naar zal kijken 😉
   Heb poging gedaan tot kijken van de docu ‘Royal house of Windsors’ maar viel in slaap. Kan ik dus nog niets zinnigs over zeggen, maar vind je misschien ook leuk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Zoek

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret