Een omelet smakelijk fotograferen, vind ik stiekem nog lastiger dan een portie pindasaus (dat ziet er namelijk al snel uit als bruine smurrie, kuch…).
Ik ben dol op omeletten (ideaal bijvoorbeeld om restjes uit de groentelade op te maken!), maar net zoals mijn persoonlijkheid, zijn ze (bij mij) al snel een tikkeltje aangebrand.
Zo’n aangebrand randje omelet is lastiger te camoufleren dan pindasaus (bijvoorbeeld in een leuk schaaltje en met een beetje kroepoek erin), maar ach: shit hoeft niet perfect te zijn, als het maar lekker is!
En deze spinazie-omelet is gelukkig superlekker.
Ingrediënten voor 1 grote omelet (4 personen)
- 450 gr bladspinazie (diepvries)
- 6 eieren
- 2 tenen knoflook
- grote hand groene olijven
- 50 gr feta
- 125 gr crème fraîche
- olijfolie
- snuf peper, zout en oregano
Hoe maak je het?
Ontdooi de spinazie en verwarm het in een pan.
Rasp of pers de knoflook en voeg dit toe aan de spinazie.
Snijd de olijven in partjes of plakjes.
Kluts de eieren met de crème fraîche en olijven in een kom en breng op smaak met de kruiden.
Voeg de spinazie toe aan het eiermengsel en meng het goed.
Verhit olijfolie in een koekenpan en laat de spinazie-omelet op matig vuur en onder een deksel in 20-30 minuten stollen.
Strooi er in de laatste 10 minuten wat verkruimelde feta over.
Lekker om te serveren met stokbrood en tzatziki!
Leave a Reply