Sneue Selfies & Ongemakkelijke Unboxing Video’s

maris nesrin

Een aantal lezers hadden een suggestie voor mij: of ik niet vaker wat selfies kon maken voor mijn weekoverzichten. Zelf sta ik namelijk niet heel vaak op de foto’s.
En of ik wat vaker video’s kon maken, vlogs en unboxing video’s of zo.

Ik doe heus wel wat met feedback, suggesties en kritiek. Dus hier heb ik even over nagedacht en ik heb ook geprobeerd om op wat random momenten een selfie ‘voor de fans’ te maken. Vervolgens heb ik ze allemaal verwijderd.

Ik heb het geprobeerd, echt. Maar sorry: ik vind selfies en unboxing video’s in 90% van de gevallen gewoon echt best wel stom.
Zowel om zelf te maken, als om naar te kijken.

Sneue Selfies

Een paar dagen geleden (op Koningsdag) parkeerde een jongen zijn auto voor ons huis en hij zag niet dat ik hem kon zien zitten achter zijn stuur.
Ik heb hem zo’n twintig minuten met open mond zitten observeren. Eigenlijk had ik het tafereeltje moeten filmen, maar goed: om zoiets nou te delen om mijn punt duidelijk te maken? Online bashing is misschien nog wel stommer dan een sneue selfie.

Terug naar de jongen die niet doorhad dat ik met een schaal popcorn hem zat te observeren.
In de binnenspiegel deed hij nog even zijn haartjes leuk, streek zijn wenkbrauwen glad en checkte of er niets tussen zijn tanden zat. Tot dusver: nog geen geen misstappen begaan.
Vervolgens zag ik hem zo’n veertig selfies maken met zijn telefoon. Breed lachend, serieus kijkend, met zonnebril, zonder zonnebril, zogenaamd diep peinzend naar buiten starend, verrast kijkend van opzij en natuurlijk werden er ook een paar selfies met een duckface gemaakt.

Minutenlang werd er gescreend en geswiped en blijkbaar zat er geen geschikte foto tussen, want er volgde een nieuwe selfiesessie met weer een kleine veertig foto’s. Kijk: hier raak ik je kwijt. DIT begrijp ik niet.
Vreselijk fascinerend vind ik dit en ik ben stiekem ook wel benieuwd wat het onderschrift zou zijn onder de selfie die hij uiteindelijk ( #nofilter natuurlijk) heeft gedeeld op Instagram. Ik vermoed iets van:

‘Happy Kingsday everyone! I’m in Haarlem #yay #lovemylife #nofilter #kingsday’

Misschien ben ik een oud wijf en misschien ook wel een slechte blogger omdat ik hier zo over denk. Ik weet het niet en het kan me ook niets rotten: ik vind bovengenoemde soort selfies dus echt bullshit.
Ik zie ze ook zo vaak voorbij komen op social media: alleen een gezicht en dan een tekst eronder als: ‘Op weg naar werk/Ikea/bloggers event/Oma’

of:

‘Pffff! Dit was een drukke dag, blij dat het erop zit! #itsawrap #workhardplayhard #busylife #magnognietsverklappenmaarbinnenkortmeer’.

En op zo’n stupid selfie zie je dus alleen een gezicht, soms een hoekje van het bushokje of rugleuning van de autostoel. Waarom? Echt, for f*ck’s sake: WHY?
En als je een feed van zo’n selfiegeile Instagrammer bekijkt, dan zie je ook 9 van de 10 keer dezelfde pose of glimlach. Brr…

Maak die selfie dan IN de ballenbak van Ikea of met een Zweeds balletje naast je duckface, te midden van een oranje meute op Koningsdag of naast je Oma, als dát is wat je wilt delen.
Wie zit er te wachten op een foto van jou in de auto waarin je vertelt dat je naar de Ikea gaat?

Maar, zoals ik al zei: ik doe heus wel wat met feedback en suggesties van mijn lezers en volgers. Ik heb het geprobeerd, maar ik kan het niet. Ik heb geprobeerd om schijt te hebben aan mijn medepassagiers en een selfie te maken in de trein #opwegnaarietsleukswaariknognietsovermagzeggen #houdmijnblogindegatenvoormeerinfo #wordtvervolgd maar ik weiger.

Ik vind het bijzonder ongemakkelijk om een fotosessie met mezelf op mijn telefoon te houden en er zijn naar mijn bescheiden mening maar een paar situaties, waarin het maken van selfies volkomen geoorloofd is.

Wanneer is het maken van een selfie wél ok?

Dit is mijn Seth tijdens zijn wereldreis, op een prachtige berg in India:

Seth in India

Stel nou dat er op dat moment niemand in de buurt was geweest om een foto van hem te maken, dan had ik het volkomen gerechtvaardigd en begrijpelijk gevonden, als hij een foto van zichzelf had gemaakt met dit schitterende achtergrondplaatje.

Dit principe geldt wat mij betreft voor iedereen die solo een mooie reis maakt en een historisch gebouw of indrukwekkend natuurgebied wil vastleggen voor zichzelf, het nageslacht of zijn/haar Facebookvrienden. Immers: ‘Picture, or it didn’t happen!’
Dus een selfie met de Big Ben, Taj Mahal, uitzicht over de Alpen of Sydney Opera House op de achtergrond is je helemaal vergeven.

Heb je een once in a lifetime interview met Robbie Williams? Sta je oog in oog met een bijna uitgestorven diersoort of heb je een Indische spekkoek gemaakt met twee vingers in je neus en slechts drie ingrediënten en is een selfie het enige bewijs om dit aan te tonen?
DOEN! Echt: maak die foto, wie kan het rotten hoe je erop staat en DEEL die shit op Twitter. Mensen kijken toch alleen maar naar Robbie, de uitgestorven diersoort of je fantastische spekkoek met slechts drie ingrediënten.

Maar zit je in de auto, sta je wortel te schieten in een bushokje en ben je op weg naar #Oma #bloggersevent #werk #ikmagnietzeggenwatikgadoen of random #funwithfriends dan snap ik niet waarom je een selfie met stoeptegels of autobekleding wilt maken en dit ook nog deelt.

Een kleine voetnoot: het is allerminst mijn intentie om beauty- of fashionbloggers te dissen.
Als jij een mooie look hebt gemaakt of een product hebt getest en je wilt een eyeliner, lipstick of kapsel showen, dan snap ik heus wel dat je soms tot het maken van selfies gedoemd bent.

Maar ik heb het op verzoek van sommige lezers dus geprobeerd, de afgelopen weken. Op die momenten dat er niemand was om een foto te maken heb ik geprobeerd om een leuke, spontane en niet ongemakkelijke selfie te maken met bijvoorbeeld een mooi Haerlemsch achtergrondje, van mezelf met een schitterende mooie en #skinny #fitgirllunch en van mezelf in een indrukwekkend kantoorgebouw waar ik een meeting had.
Maar ik vind het echt stomme foto’s en ga ze dus niet delen.

duckfacing-in-nutella-shop

Foto: Afgelopen zomer had ik een meet & greet met de Franse Mélissa (@aloha_melissa). Ik tipte haar vorig jaar al eens in een artikel over kleurrijke Instagrammers.
Zij en ik hebben veel gemeen, zoals onze liefde voor Nutella. Toen zij een paar dagen in Amsterdam was, heb ik natuurlijk met haar afgesproken en zijn we naar de Nutella shop gegaan voor wat shameless duckface selfies (voor de grap, niet serieus) met een Nutella achtergrondje.
Ook de eerste foto in dit artikel (selfie met collega blogger Nesrin) kan ik helemaal verantwoorden. We waren op een leuk event, hadden iemand gevraagd om een foto van ons te maken, maar die waren allemaal ruk. Dan is het maken van een selfie geoorloofd. Vind ik.

Deze week had ik een afspraak buiten de deur en was ik verrukt over mijn once in a lifetime GOOD hair day.
Echt: mijn haar zit de laatste maanden vaker ruk dan goed. Dus als ik een selfiegeile blogger zou zijn geweest, was dit het perfecte moment geweest voor een selfiesessie. Maar bescheiden als ik ben, dacht ik: ‘Er worden straks vast genoeg groepsfoto’s gemaakt en dat is veel leuker en spontaner’.

Maar na onverwachte vertraging met de trein en een half uur blauwbekken en verkleumen op een tochtig perron met windkracht 14, zat mijn haar bij aankomst alweer ruk en heb ik dus nul foto’s voor mijn nageslacht of lezers, om te bewijzen hoe leuk mijn haar kan zitten op een goede dag.

Maar ik weiger. Ik kan het niet voor mezelf verantwoorden een selfie in de woonkamer te maken, omdat mijn haar toevallig goed zit.

Ongemakkelijke Unboxing Video’s

Een beetje blogger heeft toch ook een YouTube kanaal? Ik word af en toe van meerdere kanten gepusth en ik begrijp heus wel de meerwaarde van filmpjes maken en vloggen. Sommige producten of evenementen komen nou eenmaal beter tot hun recht in een filmpje dan op foto’s.

Ook heb ik een zoon van 10 jaar. Als hij iets wilt weten voor een werkstuk voor school of een level van een game waar hij niet uitkomt, dan raadpleegt hij YouTube en niet Google zoals ik: mensch van den ouden stempel.

Ja heus, ik erken de meerwaarde van YouTube. Maar niet voor alle bloggers, mijzelf inbegrepen. Bloggen, is iets heeeeeeeeeeeel anders dan vloggen. Niet iedereen is even prettig om naar te kijken of luisteren in bewegend beeld met geluid.
Ik ben persoonlijk (sorry) ook op een aantal bloggers afgeknapt, nadat ik vlogs of video’s van ze heb bekeken. Terwijl ik dus wel vind dat zij schitterend kunnen schrijven en/of prachtige foto’s maken.
Vaak zie je ook gewoon dat iemand niet helemaal op zijn/haar gemak is en dat vind ik onprettig om naar te kijken.

Dit heb ik vooral met unboxing video’s, dan voel ik gewoon een plaatsvervangend schaamtegevoel.
Niet iedereen is ervoor gemaakt om welbespraakt en voordelig in beeld een product te demonstreren of presenteren. En in sommige spontane gevallen (een festivalbezoekje bijvoorbeeld) hoeft dit ook heus niet. Dan vind ik het juist wel z’n charme hebben als iemand enthousiast en onsamenhangend of met een schattig dialect ratelt over hoe leuk een feestje is.
Maar om iemand (met een camera in selfie modus) op een bankstel te zien zitten en te horen vertellen over wat ze allemaal gekocht heeft bij de Primark of Action, terwijl ieder product uit de papieren tas wordt gevist en even close up in beeld wordt getoond: VERY awkward.

Ik vind dat je moet doen waar je goed in bent en waar je plezier in hebt. Dus als jij het leuk vindt om video’s te maken en minutenlang te ratelen in de camera, vooral lekker blijven doen en trek je zeker niets van mij aan.
Maar ik ben iemand die liever schrijft en foto’s maakt, dus ik waag me niet meer aan vlogs. Ik heb het geprobeerd, maar ik vind het k*t en dus doe ik het liever niet.
En natuurlijk: sommige dingen vereisen oefening en ervaring. Maar soms moet je denk ik ook erkennen dat iets niet voor jou is weggelegd.

Snapchat vind ik leuk, omdat een filmpje maar maximaal 10 seconden kan duren en niet ‘gelikt’ hoeft te zijn. Ik houd van spontane Snaps en maak af en toe ook wel eens compilatiefilmpjes van Snaps.
Maar Snapchatters die complete monologen in selfiemodus houden (dus vijf filmpjes achter elkaar waarin ze vertellen dat er vandaag een nieuw artikel online staat of wat ze onderweg naar de Kinderboerderij allemaal hebben gezien), daar kan ik echt niet naar kijken.

Dus, sorry lieve lezers die wel graag meer selfies of video’s van mij hadden willen zien: het is niet voor mij weggelegd.
Meer dan af en toe een kneuterig kort filmpje of een duckface met een knipoog, krijgen jullie van mij niet. En hopelijk zijn jullie daar oké mee 😉

Ter afsluiting een leuke en toepasselijke parodie van Koefnoen met een Beauty Tutorial.
Mijn favoriete stukje: ‘Deze oogschaduw van de Dirk is lekker compact en kun je makkelijk in je legging meeratsen’:

 

Bewaren

0

Reader Interactions

Comments

 1. Heerlijk assertief! Ik kan ook absoluut geen ‘leuke-mooie-nieuwswaardige’ selfies maken en zou ze ook absoluut niet delen. Snap het volledig. Maar ik was ook niet degene die erom had gevraagd ?

 2. Haha ik ben het zó met je eens over de selfies! Ook echt hilarisch hoe je die jongen beschrijft. Ikzelf maak bijna nooit selfies en snap ook niet dat er steeds dezelfde gezichten voorbij komen op social media met nét een andere pose. De Nederlanders zijn nog best wel bescheiden in dit van wat ik zie, de Colombiaanse vrouwen zijn echt tien keer zo erg. Echt óveral wordt een selfie van gemaakt, het liefst dat je net de veel te grote decollete ziet hahaha

 3. Dit vind ik zo’n verfrissend stukje! Ik deel je mening ook echt. Oké behalve de unboxing video’s dat vind ik dan weer heerlijk kneuterig al kan ik ze maar van een paar vloggers verdragen. De rest knap ik op af vanwege te veel blijheid of stemgeluid. Heel erg van me.. Gewoon lekker door gaan met wat je doet. Daar ben je juist goed in!

  • Ik snap wat je bedoelt 🙂
   Het is ook écht lastig om zoiets puur en oprecht (niet commercieel) over te brengen op video. Wat ik al zei: bloggen is iets heeeeeel anders dan vloggen en niet iedere blogger kan dit of zou dit moeten willen kunnen.

   • Ik ben meteen die andere filmpjes gaan kijken… Te gek… (Die met die kelderbox, locatie locatie…. En dan snel geld verdienen…. Zo fout maar zo grappig…!!!) heb t gevoel dat ik onder m’n steen vandaan kom wat dit betreft….!!!

     • Omg… Die make up tips…!!!!! Oooooo echt dankjewel ik kom niet meer bij (en ik heb pubers… Ik haat instagram met die tips en trucs dus dit past zo in m’n straatje….)

     • haha, you’re welcome!
      Ik vond het ook wel een toepasselijke afsluiter voor deze post. Wie je misschien ook wel leuk vindt om te volgen op YouTube is JoyceJoin. Echt een heerlijke parodie op wannabe vloggers 🙂

 4. Alleluja unboxing zó irritant en vreemd lekker op je gemak een doos of tas irritant langzaam uitpakken en filmen ?Begrijphetnietenwilhetookniet!
  Snapchat is hilarisch maar voor privé met m’n kids en onze bejaarde tante v 76 liggen wij gevouwen?.wat mij ook op valt met selfie’s dat er altijd z’n ” mooi” filter overheen zit HALLOOOOOO ik weet hoe jij er in t echt uit ziet hoor .
  De laatste keer selfie met kids en ouders viel de iPhone dat is het leukste selfie ever??leedvermaak love it.
  Je blog was weer hilarisch thxs voor t delen??

  • Haha, nou is het trouwens wel zo (met mijn foon althans) dat je al automatisch een soort filtertje hebt wanneer je een selfie maakt. Maar een overkill met filters op een gezicht (of food foto’s) is inderdaad niet oké.
   Ik ben geen fanatieke Snapchatter, wel een lurker. Ik heb een paar mensen met wie ik regelmatig over en weer grappige Snaps stuur en het is natuurlijk eindeloos vermaak met Norah. Die filtertjes zijn priceless 🙂

 5. Stijl en klasse met….Oh yeah die Nesrin rockt gewoon. Zo grappig.

  ‘Bout them selfies het ligt er maar net aan wat voor een selfie het is maar ik zit niet op een feed vol Prodent smiles selfies te wachten. Dit zijn meestal mensen die heel graag en veel selfies maken en dit ook nog online zetten, categorie electronic masturbation zoals Karl Lagerfeld dit noemt.

  • ‘Electronic Masturbation’ hahaha 🙂
   Dat soort Prodent feeds begrijp ik inderdaad niet. Daarop zie je af en toe een foto van een #healthy #salad en verder alleen maar gefilterde smoeltjes, steeds van dezelfde (de beste) hoek met dezelfde smile. Blègh!

 6. Nou, precies dit! Sommige vlogs zijn best leuk om te zien hoor, maar je vraagt je soms af… Voor mij zou het trouwens ook niks zijn – daar ben ik gewoon niet voor gemaakt haha. En die selfies – pff wat een gedoe.. Waar halen mensen de tijd überhaupt vandaan?!

 7. Wat een heerlijk artikel! Ik vind shoplogs en unboxing video’s ook niet leuk, ik kijk veel liever naar foto’s. Vooral om al het gelul er omheen niet te hoeven horen;) nu ik bijv. toch wat babytips zoek, bekijk ik filmpjes zonder geluid en zap ik door naar de stukjes waar het desbetreffende artikel omhoog wordt gehouden:P En wat betreft de Koningsdag-jongen… Ik ben nu toch wel heel benieuwd of er een foto van hem onder de hashtags te vinden is.. Ik wil nu gewoon zien welke pose het is geworden:’)

  • Ik ook. Ik vind demonstratiefilmpjes dan wel weer leuk om te kijken! Voor sommige producten (apparaten e.d.) kan het wel fijn zijn om mét bewegend beeld en geluid te zien hoe iets werkt, of het moeilijk/onhandig in gebruik is enz. En dan vind ik het vaak ook fijn als het door een écht mens verteld wordt en niet picture perfect gepresenteerd wordt door een ingehuurde professional.
   Maar unboxing video’s kan ik gewoon echt niet afkijken, word er zo ongemakkelijk van om mensen te zien en horen vertellen. Doet me altijd denken aan Lucky TV…

 8. “Meeratsen in je legging”!?! Ik ga stuk! Hahaha. Ge-wel-di-ge video. Ik begrijp helemaal wat je bedoelt. Aan de andere kant wil ik eigenlijk (bijna) alles wel geprobeerd hebben. Ik denk dat ik de eerste 40 keer maar even oefen, totdat het echt door de beugel kan. Of toch maar niet. Ik weet het nog even niet. Nog maar even over nadenken 🙂

  • Bedoel je dan selfies of unboxing video’s? Ik vind selfies op een leuke locatie, met een toffe achtergrond of met leuke mensen oké, maar “hier is mijn gezicht met een onderschrift wat niets te maken heeft met mijn gezicht” dus echt heel stom. Unboxing video’s is echt maar voor een paar geoefende vloggers weggelegd en ik waag me er niet aan ?

   • Ik moet opbiechten dat ik weleens een selfie maak. Niet erg vaak. Maar bijvoorbeeld op onze trap om een outfit, of jurkje of weetikveelwat te laten zien. Ik doelde niet op een unboxing video hoor! Ik zou niet weten hoe (of waarom) ik dat zou doen. Met alle respect voor diegenen die dat wèl doen. Ik dacht meer aan een vlog. Een korte vlog waarin ik bijvoorbeeld een dilemma benoem of bespreek. Maar puur als aanvulling op mijn blog (zo nu en dan). Zeker niet in plaats van. Nu heb ik in een grijs verleden geacteerd en schijn ik – volgens kenners – een goede stem te hebben. Maar dan nog. Erg spannend. Eerst maar eens over nadenken. En honderd keer uitproberen. Ofzo.

    • Een goede stem (en acteerervaring) hebben scheelt al meer dan de helft denk ik 😉
     Ik vind mijn eigen stem echt vreselijk en ik praat (ratel) veel te snel. En dit staat me toch een beetje tegen bij veel bloggers die leuk schrijven of prachtige foto’s maken, maar dan op video niet prettig zijn om naar te kijken of luisteren. Presenteren is toch een vak apart en ook gewone vlogs komen vaak niet spontaan of natuurlijk over vind ik.
     Ohja: selfies t.b.v. outfits showen zijn volkomen gerechtvaardigd hoor 😉

 9. Nu staat er ook op mijn blog “geen schroom” en ik probeer alles. Inclusief een unboxing video van 20, jawel twin-tig, minuten.
  Ik denk dat ik het zelf nog het grappigst vond, want ik vond mezelf hilarisch achterlijk. Dus dat was einde oefening.
  Selfies. Ik kan het niet, maar krijg gelukkig ook geen vragen of ik ze wil maken. Of misschien hebben ze de sporadisch gemaakte selfie gezien en dachten “lamaar”.
  😀

  • Haha, ik probeer ook alles (behalve unboxing video’s dan), maar ik focus liever op nog beter leren schrijven/fotograferen/koken, dan op video’s. Ik heb met Snapchat wel eens een paar keer een compilatie van een dag (dagje weg o.i.d.) gemaakt en dat vind ik dan wel geinig, omdat het steeds korte shots met impressies zijn. Maar (twintig?!?!?!) minutenlang kakelen in de camera, is niet aan mij besteed. Ik vind het zelf al vreselijk om naar mijn eigen stem te luisteren en kan me voorstellen dat dit voor anderen ook zo is 😉
   Ik praat snel en veel en kan dan na afloop niet editen, bij een blogpost kan ik het nog fijn (tig keer) polijsten voordat ik er tevreden over ben.
   En selfies… ik haat het om toe te geven, maar ik denk ook dat ik misschien een beetje te oud ben voor dit fenomeen. Ik zie dat er erg populaire selfie accounts op IG zijn, maar ik ‘voel’ het niet, kan er niet mee levellen en vind het ook doodsaai om naar te kijken. Tenzij er natuurlijk een schitterend natuurlandschap op de achtergrond staat of het is een selfie met een A-list celeb 🙂

 10. Zelf heb ik helemaal niets met vlogs en selfies… niet om te maken en ook niet om naar te kijken! Enne die jongen die je hebt gespot terwijl hij druk was, voor een week of twee geleden stond hier voor de deur een jonge knul van post.nl het zelfde uit te halen het duurde al met al wel een half uur denk ik!

 11. Vlogs heb ik ook niet veel mee, ik bekijk ze zelden, heb allemaal geen tijd voor dat geneuzel en als iemand een shoplog heeft zie ik veel liever foto’s en tekst dan een filmpje. Selfies daarin tegen vind ik wel leuk, ik maak ze zelf ook wel eens anders sta ik zelf nooit op de foto. Vind het juist wel leuk ook foto’s van mezelf te hebben die ik later terug kan zien.

   • Beide wel, gisteren nog 1 gewoon random in de woonkamer omdat ik van lang haar naar kort haar was gegaan.
    Ik vind het leuk dat ik later kan zien wat voor kapsel ik nu heb, of hoe de mode nu is. Mijn vriend maakt eigenlijk nooit foto’s dus als ik zelf eens op de foto wil staan zal ik voor de selfie moeten gaan, ook voor een foto van ons samen is het vaak een selfie anders zouden we bar weinig foto’s hebben van ons samen. Soms is dit voor de dom van Keulen maar soms ook gewoon 1 op het balkon en ik geniet van alle blije foto’s die op de wc hangen, ze hebben allemaal een herinnering er aan kleven waar ik dan even aan terug denk.

    • Ah, maar dat is niet wat ik bedoel! Een drastisch ander kapsel is een selfiewaardig moment 😉 En als je iedere week van haarkleur/stijl wisselt, vind ik dat ook leuk om te zien. Als er bepaalde herinneringen aan kleven, dan is het natuurlijk ook fotowaardig of leuk voor je lezers/jezelf. Wij zijn ook wel eens gedoemd tot het maken van selfies omdat er anders nooit foto’s zijn waar we samen op staan. Waar ik op doel met deze post, zijn Instagramfeeds met af en toe een food foto en verder alleen maar foto’s van hetzelfde gezicht, met een filtertje, vanuit dezelfde hoek, zonder een speciaal verhaal of fotowaardige achtergrond. Een dergelijke overkill aan selfies delen, dát begrijp ik niet.

 12. Whahaha, dat filmpje is geweldig!!! Wat vloggen en selfies betreft, ben ik het helemaal met je eens. Zo heel af en toe heb ik wel eens een ‘selfie-bui’ maar omdat ze ‘nooit lukken’ en altijd zo gemaakt zijn, hoeft het van mij niet echt. Selfies maak ik alleen als ik daar zin in heb; met vriendlief of in leuke situaties. Maar, hele verhalen bij alleen een hoofd heb ik ook nooit begrepen nee.
  Vloggen lijkt mij erg grappig, maar ook ongemakkelijk. Zal niet snel zelf beginnen met vloggen, maar een samenwerking met iemand anders lijkt me dan wel weer leuk voor een keer. 🙂
  Uiteindelijk moet je gewoon doen waar je je goed bij voelt. Als je niet wilt vloggen, dan gewoon niet. 🙂

  • Met iemand anders is het ook leuker, mits het geen ongemakkelijk toneelstukje wordt waarbij je elkaar ‘spontaan’ vragen stelt en zo. Ik vind het knap hoor, dat sommige bloggers ook leuke, interessante of leerzame video’s kunnen maken. Ik waag me er niet aan en houd het bij af en toe een huis- tuin en keuken snap 😆

 13. Ik vertik het ook om foto’s van mezelf te maken en toen het ergens voor moest, was ik zo klaar. Al moet ik bekennen dat ik gisteren een mega sessie heb gedaan hoor. Mijn haar is geel uitgeslagen, het zou echt aan het licht liggen. Dus bij iedere lamp een onmogelijke foto van mezelf. Maar het blijft geel… Afijn, ik snap het compleet en vind filmpjes vaak nog erger dan de foto’s.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *