Snel Wokgerecht met Broccolirijst & Cashewnoten

broccolirijst met paprika en cashewnoten

Een tijdje geleden begon ik op Instagram Stories voor de grap met een serie niet mooie foodfoto’s onder de naam ‘Saai & Inspiratieloos Single Parent Cooking‘.

Ik ben zoals jullie weten geen culinair hoogstandje, maar houd wel van experimenteren in de keuken en ben dol op lekker en écht eten. Maar in deze shitty fase van mijn leven, schiet het er dus helaas bij in om nieuwe recepten uit te proberen.
Mijn hoofd werkt niet altijd even goed mee en ik heb er helaas nu geen zin in of puf voor om uitgebreid te kokkerellen.

Maar het grappige was dus, dat ik op al die (in mijn ogen) lelijke en snelle foodfoto’s juist ontzettend leuke reacties kreeg!
Lieve opmerkingen zoals: ‘Dit is mooier / ziet er lekkerder uit dan wat ik mijn kroost vanavond serveer’ maar ook vragen:
‘VERTEL me hoe je dit gemaakt hebt want ik HAAT koken!

Op kookvlak loop ik (naast het gebrek aan inspiratie of puf) tegen een aantal dingen aan. Het meest irritant aan mijn nieuwe gezinssamenstelling is toch wel de hoeveelheden.
Het zit zo in mijn systeem om voor drie of vier personen een maaltijd samen te stellen. En nu moet ik dus bijna altijd iets koken voor twee personen, waarvan mijn tafelgenoot (peuter) vaak weinig eet.

Ik houd vaak grote porties over of ik koop te veel ingrediënten. Ook irritant: soms zijn er gewoon geen kleinere hoeveelheden verkrijgbaar!
Regelmatig trek ik dan ook een blik soep open en serveer ik restjes in reepjes gesneden groenten met dips, alsof het party snacks zijn 🙂 

Het is voor mij nog steeds even puzzelen en aanpassen dus, maar aangezien ik toch wel veel vragen krijg over die ‘snel bij elkaar gemikte maaltijden’ wil ik het een kansje geven om af en toe een ‘recept’ te delen, zoals deze frisse Broccolirijst met restjes groenten:

broccolirijst met paprika en cashewnoten

Ik heb dit niet gemaakt met het idee als recept te gaan delen op mijn blog en heb dus ook geen overzichtelijk lijstje met ingrediënten of een stappenplan voor de bereiding.
Het pakte gewoon toevallig superlekker uit en ik was in mijn nopjes met mezelf, over deze toevallige ontdekking 🙂

In mijn koelkast en voorraadkast had ik nog een klein handje cashewnoten, een paar gare peentjes, een halve paprika en een halve limoen.
Bij de Appie kocht ik een bakje broccolirijst (koelvak op de groentenafdeling) en deze heb ik met de in reepjes gesneden peentjes en wortel even kort gewokt.
Gewoon in een scheutje olie, uitgeperst teentje knoflook erbij en een klein beetje Ketjap Manis.
Zoute ketjap (of oestersaus!) lijkt me lekkerder, maar ik at alleen met mijn peuterdochter dus ik zette mijn geld in op ZOETE ketjap.

De cashewnoten heb ik er in de laatste minuut bijgemikt (dan blijven ze knapperig en branden ze niet te snel aan) en de limoen knijp je over het gerecht uit, dit geeft echt een lekker frisse twist.

Dit gerecht stond dus binnen 5 minuten op tafel en het was superfris, smaakvol en voedzaam!
Er bleef bij ons genoeg over om in een bakje te bewaren: perfect voor mijn lunch de volgende dag.
Geen voedselverspilling, een lekkere maaltijd en ook nog eens budget proof: zo af en toe ben ik best tevree met mezelf 🙂

broccolirijst met paprika en cashewnoten

Maak je een DIY of recept van mijn blog?
Stuur me een foto en wie weet staat deze (met credits) in een volgend artikel met lezersfoto’s!

Tweet je foto @MarisMariaRenne of deel je foto op de Facebookpagina van Hare Maristeit.
Deel je jouw foto op Instagram? Gebruik dan de hashtag #HareMaristeit en/of tag @hare_maristeit in je foto.

1

Reader Interactions

Comments

  1. Dat is zeker even lastig.
    Ook als men ineens alleen is is het ook zo vervelend.

    Fijn weekend Xoxo

  2. Ik vind eerlijk gezegd de lelijkst opgeschepte borden eten er altijd het lekkerst uitzien :’) Dit ziet er ook lekker uit, denk dat ik het ook maar ga proberen.

  3. Zo lekker hé, dat broccolirijst en bloemkoolrijst. Echt een uitkomst om meer groente te eten. Dit gerecht ken ik nog niet, ga ik maar eens proberen. Ook erg handig om met kinderen te eten, krijgen ze toch meer groenten binnen 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *