Skinny Kerrieschotel met Kip, Yoghurt & Mango

kerrieschotel-kip-yoghurt

Het recept voor dit slanke gerecht komt uit een supergrappig kookboek dat ik een tijdje geleden van een vriendin cadeau kreeg: Skinny Weeks & Wicked Weekends.
Deze pakkende titel is mij momenteel op het lijf geschreven! En dat skinny niet per definitie betekent dat je zuur met je vorkje in een kleurloos en saai bakje sla hoeft te prikken, bewijst dit boek.

Meer over dit boek onderaan deze post, eerst het recept voor deze verrassende kerrieschotel met kip, frisse yoghurt en zoete mango!
Het is een gezonde schotel met weinig vet, en alle extra ingrediënten maken er een feest voor de zintuigen van.

 

Ingrediënten voor 4 personen

kerrieschotel-kip-yoghurt-skinny-weeks-wicked-weekends
– 500 gr Griekse yoghurt met 0% vet
– 4 el tomatenpuree
– 1 flinke bos verse koriander, fijngehakt (ik heb dit vervangen door verse munt)
– zeezout en vers gemalen zwarte peper
– 8 kippendijen, zonder vel en bot en in 4 stukken gesneden
– 1 kleine rode ui, gesnipperd
– 1 tomaat, zaadjes verwijderd en in lucifers gesneden (yes: ik heb lekker opstandig gewoon blokjes gesneden)
– 1 mango, gepeld, pit verwijderd en in lucifers gesneden (mijn stukjes mango lijken meer op patatjes, ook leuk!)
– half bosje munt, de blaadjes gescheurd (ik heb dus extra veel munt gebruikt)
– sap van 1 limoen
– 200 gr gekookte zilvervliesrijst

VOOR DE PASTA

– 1 el arachide- of plantaardige olie
– 1 ui, gepeld en gesnipperd
– 5 tenen knoflook, fijngesneden
– een stuk gember van ca 5 cm, geschild en fijngesneden
– 2 rode chilipepers, fijngesneden
– 2 gedroogde rode chilipepers, fijngesneden
– 1 el gemalen koriander
– 1 el gemalen komijn
– 1/2 tl kurkuma
– 1 tl paprikapoeder

Hoe maak je het?

Maak eerst de pasta. Verwerk daarvoor alle ingrediënten voor de pasta in een keukenmachine tot een fijn mengsel.

kerrieschotel-marinade
Verhit een braadpan op laag vuur, voeg de pasta toe en rooster 4-5 minuten.
Voeg de yoghurt, de tomatenpuree en de helft van de koriander toe en breng op smaak met zout en peper.
Laat helemaal afkoelen.
Voeg dan de kip toe en roer goed.
Zet het geheel in de koelkast en laat het ten minste 2 uur en bij voorkeur een hele nacht marineren.

kerrieschotel-met-kip-en-yoghurt-op-bord

Verwarm de oven voor op 180ºC/gasstand 4.
Zet de braadpan in de oven en braad 20 minuten.
Roer even, haal het deksel van de pan en braad nog eens 20 minuten tot de kip gaar is en de saus is ingedikt.

Meng de ui, de tomaat, de mango, de munt en het limoensap in een kom goed door elkaar.
Verdeel de rijst over vier kommen en garneer met de yoghurtkerrie en het uienmengsel.
Strooi de rest van de koriander erover en serveer.

kerrieschotel-yoghurt-kip

[bctt tweet=”Recept voor skinny kerrieschotel met kip, yoghurt en mango, uit het boek ‘Skinny Weeks & Wicked Weekends'”]

 

Skinny Weeks & Wicked Weekends

Het recept voor dit gerecht komt uit het boek ‘Skinny Weeks & Wicked Weekends‘ van Gizzy Erskine.

skinny weeks and wicked weekends

Dit grappige boek (€25,-) met stoere foto’s hanteert een eenvoudig idee. Namelijk: als je doordeweeks gezond en slank eet, kun je in het weekend zonder schuldgevoel genieten van de meest waanzinnige gerechten. Het boek bestaat uit twee delen.

In het eerste deel, Skinny weeks, vind je slanke, smakelijke en snelle recepten die garant staan voor 1 à 2 pond gewichtsverlies per week.
In het tweede deel, Wicked weekends, trakteert Gizzi je op heerlijk weekend-eten. Denk aan heerlijke feestdiners voor op de vrijdagavond, een uitgebreide zaterdagse brunch of wicked zondags ontbijt.
Geniet zonder schuldgevoel en de perfecte balans tussen gezond en goddelijk!
Kijk HIER voor een inkijkexemplaar.

Lijkt jullie dit een lekker gerecht en een leuk boek?
En proberen jullie doordeweeks ook een beetje te letten op wat je eet?
DO share!

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

3 reacties

  1. Waarom heb je koriander vervangen? Just kidding 😉

    De combinatie kip, yoghurt en mango lijkt mij heerlijk en wat is de cover van dat kookboek gaaf!

    1. Het is een heel leuk en grappig boek met stoere foodfoto’s! Wel duidelijk vertaald, dat lees je dan toch altijd een beetje terug in de teksten en lijsten met ingrediënten en vind ik persoonlijk vaak jammer. Maar de originaliteit, recepten en foto’s maken een hoop goed 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Maris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret