Schoon Water Voor Iedereen

Cordaid
Op mijn blog deel ik niet alleen maar recepten, kleurrijke shoptips en hysterische kitsch.
Af en toe licht ik in de rubriek ‘Gewichtige Zaken‘ ook acties uit, voor goede doelen of organisaties die me na aan het hart liggen.

Als je mij al langer volgt, dan weet je dat ik mij vooral inzet voor schrijnende kwesties omtrent kinderen, zowel in Nederland als ver daarbuiten.

Met de feestdagen voor de deur wordt er in de media ook altijd extra aandacht besteed aan doelen die extra (financiële) steun verdienen. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik word daar in deze periode altijd extra week van.

Iets met ‘count your blessings‘ en terugblikken op het voorgaande jaar, wanneer je ‘s avonds in een sfeervolle met theelichtjes en kerstboom verlichte woonkamer onder een dekentje op je loungebank neerploft.

Deze week te zien in RTL Boulevard

Het entertainment programma RTL Boulevard kun je misschien wel een klein beetje vergelijken met mijn blog en dit kijk ik dan zelf ook graag 😉

Wanneer ik mij na het avondeten op de bank vlij met een knellende panty in mijn taille, vind ik het fijn om ondergedompeld te worden in geneuzel, geroddel en chit chat. Maar af en toe mag er ook best wel een serieuze kwestie aangesneden worden.

Deze week wordt er in RTL Boulevard iedere avond aandacht geschonken aan de campagne Schoon Water Voor Iedereen van Cordaid.

Presentatrice Marieke Elsinga is samen met Cordaid naar Ethiopië geweest en heeft daar een reportage gemaakt van de problematiek: geen toegang tot schoon drinkwater en niet genoeg schoon water voor iedereen.

Cordaid

In de uitzending van gisteravond (maandag) kon je zien hoe Marieke in een gezondheidskliniek de driejarige Ali ontmoette, die daar bijvoeding toegediend krijgt.
Ali is namelijk sterk vermagerd is en weegt slechts 6,5 kilo.

Even ter vergelijking: mijn ultragezonde dochter van 2,5 jaar oud weegt nu 12,5 kilo en 15 kilo is het gemiddelde voor driejarigen.

In de reportages die deze week in RTL Boulevard getoond worden, kun je zien wat een gebrek aan water betekent voor de Ethiopische bevolking.

Vanavond (dinsdag) zie je Marieke in gesprek met families over de de waterproblematiek en laten zij zien waar zij hun water vandaan halen. Het is vergiftigd, vuil water waar ook dieren gebruik van maken.
Later deze week, zie je ook het schrijnende verhaal van een gezin dat een kindje verloor wegens de gevolgen van vervuild water.

Cordaid

 

Schoon water

Jij en ik zijn in 15 stappen bij de kraan en verbruiken per dag zo’n 120 liter water. Voor ons is dit de normaalste zaak ter wereld dus.

Maar 844 miljoen mensen wereldwijd hebben helemaal geen toegang tot schoon water en iedere 90 seconden sterft er ergens ter wereld een kind door het drinken van vervuild water.

Daarom voeren RTL Boulevard en Cordaid van 20 tot en met 24 november 2017 de actie Schoon Water Voor Iedereen.

Cordaid

Jij kunt ook meehelpen door slechts het woordje WATER te sms’en naar nummer 4333 (€3,- per sms) en/of deze petitie te ondertekenen.

Zo gepiept tijdens één van de reclameblokken van RTL Boulevard en dit luttele bedrag wordt gewoon van je volgende telefoonrekening afgeschreven:

Cordaid SMS

Met deze eenmalige donatie van €3,- zorg jij ervoor dat één persoon een heel jaar lang schoon water heeft.
Klik hier voor de actievoorwaarden.

Cordaid

Wat doet Cordaid in Ethiopië?

De noodhulp aan de inwoners van de droogste gebieden in Ethiopië bestaat onder andere uit:

  • Watertransporten: tankwagens vol drinkwater rijden naar gebieden waar de bevolking geen drinkwater meer heeft.
  • Aanleg van wateropslagplaatsen: voor zowel mensen als dieren. Denk aan het  uitgraven van ‘vijvers’, enorme gaten in de grond omheind door dammen om bij het laatste grondwater te komen.
  • Waterzuivering: waterzuiveringstabletten om het water uit de ‘vijver’ drinkbaar te maken. Na behandeling blijft het water 8 uur drinkbaar.
  • Behandeling van ondervoede kinderen en zwangere en borstvoeding gevende vrouwen: iedere maand worden kinderen onder de 5 jaar en zwangere en net bevallen vrouwen gecontroleerd. Ernstig ondervoede kinderen en vrouwen krijgen extra voeding of medicijnen toegediend.
  • Voorlichting: op het gebied van hygiëne.

Cordaid


Laat het me in een reactie weten als jij ook een sms gestuurd en/of de petitie ondertekend hebt!

 

Steun @Cordaid & sms WATER naar 4333 voor 1-malige donatie van €3,- waarmee 1 persoon 1 jaar schoon water heeft. Click To Tweet

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren0

Reader Interactions

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *