Mocht je een nieuwe bezoeker zijn op mijn blog: ik heb een zwak voor combinaties van hartig en zoet en ben dol op gerechten met fruit.
Deze quiche met friszoete peren en pittige blauwe kaas was god-de-lijk en makkelijk te bereiden.
Hij is ook lekker om koud te serveren, voor mensen die geen fan zijn van warm fruit.
Deze hartige taart is handig om bijvoorbeeld alvast te maken voor aanvang van een feestje, dat scheelt je weer stress in de keuken.
En als je geen feestje hebt, kun je er met z’n tweetjes ’s avonds warm van genieten en het de volgende dag koud als lunch eten op je werk bijvoorbeeld.
Ingrediënten voor 4-6 personen
- 4-5 plakjes hartig bladerdeeg
- 3 lente- of bosuitjes
- 4 eieren
- 1 blik Del Monte halve peren
- 125 ml crème fraîche
- 125 gr blauwe kaas
- handje pijnboompitten
- peper en zout
Hoe maak je het?
Ontdooi de vellen bladerdeeg en vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie of roomboter.
Verwarm de oven voor op 200 ℃.
Was de lente- of bosui en snijd deze in dunne ringetjes.
Snijd de blauwe kaas en peren in blokjes.
Klop de eieren los in een kom.
Voeg de crème fraîche toe aan de eieren en klop dit totdat er geen klontjes meer zijn.
Breng op smaak met peper en zout en voeg de blokjes blauwe kaas en in ringetjes gesneden uitjes aan toe.
Plak de vellen bladerdeeg aan elkaar en bekleed hiermee de ovenschaal.
Giet de quichevulling erin en verdeel de ingrediënten gelijkmatig over de vorm.
Schuif de ovenschaal voor ongeveer 25 tot 35 minuten de oven in.
Als de quiche te snel gaat of te bruin wordt, draai de oven dan wat lager zodat de quiche van binnen goed kan stollen.
Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge koekenpan en strooi deze over de quiche zodra deze uit de oven komt.
De bovenkant is dan namelijk nog een beetje vochtig en zo blijven ze beter plakken.
Eet smakelijk!
Ga je aan de slag met een DIY of recept van mijn blog?
Maak je er een foto van en zou je het leuk vinden als deze in een volgend artikel met lezersfoto’s verschijnt?
Tweet je foto @MarisMariaRenne of deel je foto OP de Facebookpagina van Hare Maristeit.
Deel je jouw foto op Instagram? Gebruik dan de HASHTAG #haremaristeit
Bewaren
Bewaren
Bewaren
Bewaren
Bewaren
Bewaren
Bewaren
Bewaren
Bewaren
Bewaren
Bewaren
13 reacties
Mmmmmm
Eigenlijk ben ik geen fan van hartige taarten. But I will give this one a try. Het ziet er heerlijk uit. De combinatie peer en blauwe kaas lijkt mijn goddelijk.
Het is superhandig voor luie keukenprinsessen: want je kunt er 2 dagen van eten. Soepje of broodje erbij: time saver!
Gemaakt!! Vet lekker, thanx voor het recept! En filodeeg gebruikt ipv bladerdeeg, ivm “uhm wat hebben we nog in huis” en ook dat was erg lekker.
Haha, goed om te horen 🙂
Ja! Ik ga dit recept vanavond proberen te maken. Ik dacht dat ik het in een springvorm zou maken maar nu lees ik ovenschaal? Gaat dat beter dan in een springvorm?
Wat grappig: ik laat nét een reactie op jouw blog achter 🙂
Eeeeeehm…. ik heb geen idee of een ovenschaal beter werkt dan een springvorm. In een springvorm kan een vulling meer rijzen, weet niet of deze ingrediënten meer kunnen rijzen. Do give it a try & let me know 😉
Er bestaat geen toeval 😀 Dank voor de toelichting. Denk dat ik het inderdaad in de oldskool springvorm probeer.
P.s. en als het niet mislukt, vergeet de fanfoto niet voor de rubriek lezersfoto’s 😉
Fanfoto…check! Nu duimen dat deze keukenprinses dit goed kan 🙂
En? Was het lekker? Werd het een hogere quiche dan de mijne?
Boehoe. Ik ben erachter gekomen dat quiches en Rory gewoon niet samengaan. Het is zo gek. Ik heb de quiche 25 minuten langer dan de 35 minuten die je aangaf in de oven moeten laten. En nog was hij niet helemaal gaar. De onderkant helemaal niet. Natuurlijk wel grotendeels opgegeten door manlief (het overgrote deel) en mij. Want kleine kleuter was niet gecharmeerd van de blauwe kaas (die wij juist heerlijk vinden in combinatie met de peer). Maar nadenkend over al onze quiche-ervaringen bleek dat we dit eigenlijk continu hebben. Geen idee of het aan de springvorm ligt, of juist aan de oven. Begrijp er niets van. Heb overigens wel een voor- en na foto, maar die zijn natuurlijk lang niet zo mooi als die van jou. Snik.
Bah! Ik denk dat het aan je oven ligt hoor ❤️