Paella met Zeevruchten en Gele Rijst

paella zeevruchten gele rijst

Recepten die snel klaar zijn en weinig afwas opleveren, trekken al snel mijn aandacht. Ik heb namelijk een grafhekel aan afwassen en geen vaatwasser.
I know: first world problems.

Dit is zo’n gerecht dat nauwelijks hak-en snijdwerk vereist en de smaak van alle ingrediënten samen in één pan is… heerlijk! Deze paella met zeevruchten en gele rijst smaakt naar de zomer.

Het is ook een perfect gerecht om lekker extra veel van te maken en de volgende dag weer te eten, of om porties van in te vriezen. Altijd lekker om op een luie zondag uit de vriezer te ontdooien!

En het is ook een lekker simpel maaltje om te maken op een eenvoudig gaspitje wanneer je op de camping verblijft natuurlijk 🙂

Ingrediënten voor 4 personen
Ca. 25 minuten bereidingstijd

  • 350 gr gele rijst
  • 3 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 400 gr Italiaanse of Hollandse wokgroenten
  • 200 ml gezeefde tomaten (pakje)
  • 200 gr diepvriesdoperwten
  • 300 gr zeevruchtencocktail, ontdooid
  • 2 el gehakte (platte) peterselie
  • 1 citroen, in partjes
  • OPTIONEEL: 1 rode peper, fijngesneden

Hoe maak je het?

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en houd apart.
Verhit de olie in een wok of hapjespan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten.

Voeg de wokgroenten toe en roerbak 4-5 minuten.
Giet de gezeefde tomaten erbij en roer de erwten erdoor.
Breng het geheel aan de kook.

Schep de gare rijst en zeevruchten erdoor en verwarm al omscheppend zonder te koken.
Bestrooi de paella met de peterselie en garneer met partjes citroen.

Bron recept: Boodschappen Magazine

paella met zeevruchten en gele rijst

Maak je een DIY of recept van mijn blog?
Deel er een foto van op de Facebookpagina van Hare Maristeit of tweet het naar @MarisMariaRenne
Deel je jouw foto op Instagram? Gebruik dan de hashtag #HareMaristeit of tag @hare_maristeit in je foto.
Wie weet verschijnt jouw foto in een volgend artikel met lezersfoto’s!

[bctt tweet=”Recept voor Paella met zeevruchten en gele rijst” username=”MarisMariaRenne”]

You like?
Dan vind je deze recepten vind je vast ook lekker:

Mexicaans Eenpansgerecht met nacho’s en crème fraîche
Mediterraans Eenpansgerecht met chorizo en gele rijst
Mexicaanse salade met garnalen, maïs en nacho’s

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

6 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Maris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret