Moodboard maken voor een Nieuwe Keuken

keuken moodboard
Trouwe volgers weten dat in het inmiddels al zeven jaar durende sprookje van ‘Maris & Seth wonen samen‘ het niet altijd even goed afloopt 😉

In de afgelopen jaren zijn er van beide kanten vele concessies gemaakt, tijdens het herinrichten van ons huis. Maar de zoektocht (en strijd, kuch….) naar een gezamenlijke stijl voor interieur en meubels, is vooralsnog een never ending story.

Dit gaat meestal gepaard met serieuze presentaties en pitches, waarin we de ander proberen te overtuigen van bijvoorbeeld een roze koelkast (ik) of strakke grijze loungebank (Seth).

Het opknappen (en deels vervangen) van onze keuken staat ook nog op onze (eveneens never ending) To Do Lijstje.
Dus toen Mandemakers ons vroeg of wij een nieuwe tool wilden uitproberen voor het maken van keukenmoodboards, gingen wij hier meteen enthousiast mee aan de slag.

Mandemakers Moodboardtool

Mandemakers lanceerde onlangs een superhandige tool om een keukenmoodboard te maken, waarmee je jouw smaak, stijl en wensen in kaart kunt brengen.
Vanaf je mobiel of PC blader je door een twintigtal sfeerfoto’s en keukenfoto’s:

mandemakers moodboard tool

Spreekt de foto je aan, dan swipe je naar rechts (mobiel) of klik je op het hartje (mobiel en/of PC).
Is de foto niet jouw smaak of stijl, dan swipe je naar links of klik je op het kruisje.

Wanneer je alle foto’s hebt beoordeeld, vul je jouw e-mailadres in en ontvang je direct een mailtje met daarin jouw moodboard.
Superleuk en interessant om samen met je partner te doen en elkaars moodboards te vergelijken!

Onze Moodboards

Seth stuurde me zijn moodboard door en ik vind ‘m eigenlijk best leuk:

mandemakers moodboard tool

Ik vind het erg mooi en sfeervol, alleen houd ik persoonlijk écht niet van donkere (zware) tinten en een rustieke look.
Het verraste me dan ook dat mijn eerste moodboard ook aardig wat grijstinten en donker(der)e elementen bevatte:

mandemakers moodboard tool

Dit zouden namelijk geen keuzes van mij zijn, als ik gewoon aan het Pinnen zou zijn geslagen met keukenfoto’s die ik online tegenkom. Maar het sprak me dus wel degelijk aan en ben bereid om wat meer uit mijn comfortzone te treden.
Hout is nu voor mij ook bespreekbaar 🙂

Maar met al deze voorkennis van de moodboardtool in mijn achterhoofd, besloot ik om nog een rondje te swipen en met mijn tweede moodboard ben ik nog blijer (Seth niet):

mandemakers moodboard tool

Dit is namelijk hoe ik het in gedachten heb: een rustige en strakke witte keuken, met gekleurde keukenapparaten en accessoires (dit moet je er zelf even bijdenken, maar jullie kennen denk ik allemaal mijn roze koffiezetapparaat, roze waterkoker en mintgroene blender?).

Hier zou dan nog wel een roze koelkast bij moeten, maar ik sta ook open voor pastelblauw of mintgroen. Of oranje. Wellicht laat ik Seth kiezen 😉

Ook vind ik een keuken zonder handgrepen prachtig, maar bedacht ik daarna pas dat ik niet het type ben om iedere dag alle kastjes schoon te maken nadat iedereen er handafdrukken op heeft achtergelaten.
Onze moodboards gaven dus weer genoeg gespreksstof om ideeën en suggesties uit te wisselen en brengt ons weer een stapje verder in de never ending zoektocht naar onze samen uitgekozen inrichting.

Laat het me weten als je ook een keukenmoodboard gaat maken met deze tool!

Zitten jullie vaak op één lijn met je partner, wanneer er grote interieurbeslissingen of aankopen overlegd moeten worden?

4

Reader Interactions

Comments

 1. Wat handig. Ik was verbaasd over je kleurkeuze maar aangevuld met gekleurde accessoires is het al steeds meer Maris. Zelf hoef ik gelukkig met niemand rekening te houden, en als mijn budget het toelaat zal ik deze app zeker eens gaan uitproberen.

  • Haha, snap ik: die gekleurde koelkast en apparaten moet je er ook even bij denken 😉
   De rest van mijn interieur is trouwens ook erg basic. We hebben witte muren en een witte vloer, zodat kleuren van accessoires of een meubelstuk beter ‘poppen’ 🙂

 2. Zo dan. Ik was echt verrast door deze keuze. Maar inderdaad: de boel wordt natuurlijk opgevrolijkt met gekleurde accessoires. Wij hebben een witte keuken, maar de muur is smurfenblauw en we hebben tegeltjes in verschillende kleuren blauw. En op de muur tropische Zuid-Amerikaanse reclames/bordjes etc. en natuurlijk happy theedoeken.

  Even: greeploos: niet doen! Je wordt er gek van. Ik was deze zomer 2 weken in een luxe appartement in Frankrijk met ‘onze eigen’ Ikea-keuken, maar dan zonder greepjes. Gewoon zo irritant, zeg, Opeens begrijp je waarom een greepje best belangrijk kan zijn. En hou met de greepjes ook rekening dat je net niet die kiest waar je heel makkelijk achter blijft haken. Ik spreek uit ervaring. Gaten in je leuke jurkje, dat wil je niet. Boeh.

  Ben benieuwd wanneer er een nieuwe keuken komt, je wordt er heel blij van, kan ik uit ervaring zeggen. Succes!

 3. Leuke tool! Ik heb wel alles moeten liken, er is geen enkele keuken (of gerecht haha) langs gekomen die ik niet mooi vond.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *