Sushi hoeft allemaal niet zo heel erg ingewikkeld te zijn om lekker te smaken. Deze sushi is best basic, maar dat maakt hem juist zo lekker!
‘Uramaki sushi‘ is sushi die zo is opgerold, dat de rijst aan de buitenkant zit. De sushi ingrediënten zitten in het midden en daartussen de Nori (zeewier).
Vaak wordt de buitenkant van de Uramaki sushi gegarneerd met bijvoorbeeld avocado, kuit, of sesamzaad.
Kijk hier voor verschillende manier van afwerking. Deze sushi wordt ook wel inside out sushi genoemd, en een van de bekendste uit deze categorie is de California Roll.
De California Roll is een Uramaki met krab, avocado en komkommer, afgewerkt met viskuit. Deze vorm van sushi is door de Japanners ooit bedacht voor de Amerikanen, die de traditionele buitenkant van zeewier niet lekker vonden.
Door de Nori te verstoppen aan de binnenkant lustten de Amerikanen het wel. Door de Uramaki is sushi populair geworden in Amerika en ook Europa.
Hoe maak je mijn favoriete en zelfbedachte Uramaki sushi:
Stap 1: Kook de rijst zoals hier wordt uitgelegd.
Stap 2: Als vulling gebruik je surimikrabsalade (tip: mix dit met een scheutje chilisaus en geraspte limoenschil!), een reep komkommer en avocado. Deze snijd je zoals hier wordt uitgelegd.
Stap 3: Rol nu een Uramaki zoals hier wordt uitgelegd. Strooi voordat je gaat rollen wat sesamzaadjes en fijngehakte bieslook over de rijst.
Stap 4: Snijd de sushi zoals hier wordt uitgelegd.
Eet met wasabi, ingelegde gember, sojasaus en eventueel Japanse mayonaise.
Bron voor tekst: Sushi-San
Het gekleurde melamine sushi servies en de chopsticks op de foto’s zijn van RICE.dk
Sushi Winactie
Sushi-San & Hare Maristeit verloten samen DRIE sushilicious prijspakketten onder iedereen die beide facebookpagina’s ( Sushi-San & Hare Maristeit ) volgt!
Laat ook in een berichtje op de facebookpagina van Hare Maristeit weten wat jouw gouden sushi tip is.
Op maandagmiddag 17 maart 2014 worden de winnaars op onze facebookpagina’s bekend gemaakt.
Succes!
Lees hier meer over de Sushi Winactie.
Bewaren