Viva Mexico Burger

mexicaanse-burgers
Onlangs deelde ik een zelfbedacht recept voor een Hawaï Kipburger met kerriesaus en ananas. Soooo good! Ik vroeg jullie om leuke ideeën voor festivalburgers met Hellmann’s te bedenken en ik ontving een aantal erg leuke inzendingen.
Zoals beloofd zou ik er ééntje kiezen om te maken en delen op mijn blog. Dit was nog best wel lastig: keuzestress!

Zo had Emiel een superleuke en originele inzending voor het maken van vijf bierburgers. Bier + Festivals = goede combi natuurlijk.
Op verzoek van mijn Seth ga ik deze bierburgers nog eens maken op een BBQ-feestje deze zomer. Wordt wellicht vervolgd!
De burger die ik vandaag met jullie deel, is een inzending van Ingeborg uit Tilburg en het is… een Mexicaanse burger met avocado, salsasaus en nacho’s!

Als je ‘Mexicaans’ roept ben ik natuurlijk al snel om, want op mijn blog zie je regelmatig Mexicaanse recepten, interieur accessoires en servies voorbij komen.
Daarom deel ik niet alleen het recept van Ingeborg’s burgers, maar ook wat tips & tricks om er een Mexicaans feestje van te maken.

Viva Mexicooooooo!

 

Ingrediënten voor twee Mexicaanse burgers

mexicaanse burger ingredienten

  • 2 hamburgerbroodjes
  • 2 el Hellmann’s
  • paar blaadjes ijsbergsla
  • 1 el tacokruiden
  • 1 avocado
  • 2 runderburgers
  • pittige salsasaus
  • handje nacho’s (tortillachips)
  • 2 plakjes cheddar
  • paar jalapeñopepers

Een kleine voetnoot: Ingeborg’s oorspronkelijke hamburgerrecept bevatte geen cheddar. Dit heb ik er zelf aan toegevoegd. In mijn wereld bestaan er namelijk geen burgers zonder kaas.

Hoe maak je het?

mexicaanse-burgers-stap-1

Stap 1: Grill de broodjes. Snijd ze doormidden met een kartelmes en besmeer beide helften met Hellmann’s.
Beleg de onderste helft met ijsbergsla.

mexicaanse-burgers-stap-2

Stap 2: Snijd de avocado in plakjes en rangschik dit op de ijsbergsla.

mexicaanse-burgers-stap-3

Stap 3: Kneed het vlees met de tacokruiden en maak hier burgers van, of wrijf de kant en klare burgers in met tacokruiden. Wat jij makkelijk vindt! Niet moeilijk doen: het is een festivalburger: ‘easy going‘ dus.

Als de burgers gaar zijn, leg er dan een plakje cheddar op.
Zet het vuur laag en doe een deksel op de pan om de kaas te laten smelten.
Leg de burgers op de avocadoplakjes en beleg ze met schijfjes jalapeñopepers.
Deze blijven lekker plakken op de kaas, dus vallen daardoor niet zo snel uit je broodje. Wel zo handig op een festival of BBQ party!

mexicaanse-burgers-stap-4

Stap 4: voeg een schepje salsasaus toe.

mexicaanse-burgers-stap-5

Stap 5: crunch een handje tortillachips en strooi dit over de saus. Hierdoor blijven ze beter op hun plek liggen en (ik val in herhaling) dit is handig op een festival of BBQ party 🙂

Houd servetjes binnen handbereik en eet smakelijk!

mexicaanse-burger-met-nacho

mexicaanse-festivalburgers

Viva Mexico Tips!

Voor een Mexicaans sfeertje, gebruik je verschillende kleuren borden en servetten met verschillende vrolijke printjes.
Serveer met een mandje nacho’s en een schaaltje salsasaus.
Zet een lekker Mexicaans muziekje op en dans de salsa.

Ben je bang dat de plakjes avocado uit je broodje zullen vallen?

Ik snap je angst, zeker op een festival of BBQ feestje.
Je kunt de avocado’s ook prakken = guacamole = problem solved!
Besmeer dan de onderste helft van je broodje met je home made guacamole en leg hier de ijsbergsla op.

mexicaanse burger nacho

Wil je deze Mexicaanse Festivalburger ook maken? Dan is deze collage handig om te pinnen of saven:

mexicaanse-burger-how-to

Ik vond ‘m écht superlekker!
Hebben jullie nog leuke suggesties voor burgerrecepten die ik eens moet proberen? Laat het me weten in een reactie, misschien ga ik ermee aan de slag.

 

[bctt tweet=”Viva Mexico! Recept voor Mexicaanse Festivalburger met nacho’s en jalapeñopepers: Buen provecho!” username=”MarisMariaRenne”]

Maak je een DIY of recept van mijn blog?
Stuur me een foto en wie weet staat deze (met credits) in een volgend artikel met lezersfoto’s!
Tweet je foto @MarisMariaRenne of deel je foto OP de Facebookpagina van Hare Maristeit.
Deel je jouw foto op Instagram? Gebruik dan de hashtag #HareMaristeit of tag @Hare_Maristeit IN je foto!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

11 reacties

  1. Ooooh mijn 2 favorieten in 1 .. klinkt super lekker! Zou het wel met guacomole doen want ik weet dat de avocado zo op mijn schoot zou belanden.

  2. Lijkt mij lekker ! Ik zou de avocado prakken wantikmorsheeeeeuuuuulvaak…en misschien sambalkaas ipv cheddar???die nepcheddar doet mij altijd aan kauwgom denken ???

    1. Ik ook, maar plakjes avocado staan beter op de pheauteau 😉
      Nepchaddar vind ik heerlijk, ben werkelijk dol op plastic kaas! Onmisbaar op een burger. Maar sambalkaas als vervanging lijkt me ook super!

  3. Super leuk dat mijn burger heeft gewonnen (hij is ook wel echt heel lekker) en jouw twist met kaas ga ik deze zomer echt proberen! Mijn dochters houden ook zo van die kaas, dus dat komt goed 🙂

    X

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Maris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret