Dit recept voor een Mexicaans eenpansgerecht is oorspronkelijk bedacht als snelle en makkelijk te bereiden maaltijd op de camping, omdat je er dus maar één pan voor nodig hebt.
Maar nou hebben wij geen vaatwasser, dus ik ben sowieso een groot voorstander voor makkelijke eenpansgerechten en weinig afwas 🙂
Ook zitten wij niet op de camping met ons bord op schoot, dus besloot ik om de tafel iets meer aan te kleden.
Ik maakte een verse guacamole en serveerde wat ingrediënten uit het gerecht er ook nog los bij, om naar eigen smaak extra toe te voegen in een opgerolde tortilla wrap.
Mijn zoon at ook mee, dus ik heb in deze omschrijving ook nog wat kidsproof aantekeningen toegevoegd voor de ouders onder jullie.
Ingrediënten voor 1 schaaltje Guacamole
- 1 rijpe avocado
- 1 tomaat
- half uitje
- 1 teen knoflook
- halve rode peper*
- Sap van een halve limoen
- kleine tl komijn
* Ik heb de rode peper weggelaten omdat mijn zoon anders in brand staat en dan nooit meer een avocado wilt eten.
Bereiding Guacamole
Prak de avocado fijn met een vork.
Hak de knoflook en de ui fijn en voeg dit bij de avocado.
Verwijder de zaadlijsten uit de tomaat en snij deze in kleine blokjes en voeg dit bij de massa.
Hak het halve pepertje fijn en voeg dit bij de avocado.
Voeg het limoensap toe en het komijn en meng het geheel goed door elkaar.
Ingrediënten Mexicaans Eenpansgerecht voor 4 Personen
- 300 gr gehakt
- 150 gr tortilla chips
- 2 tenen knoflook
- 1 ui
- 1 rode paprika
- 400 gr tomatenblokjes
- 1 klein blikje maïs
- 1 klein blikje kidneybonen
- 3 plakjes cheddar kaas
- 75 gr ijsbergsla
- 125 ml zure room
- 1 tl komijn
- 1 tl paprikapoeder*
- (Chili)peper en Zout*
- Olijfolie
- Tortilla’s
* Ik heb de chilipeper wederom weggelaten. Omdat de paprikapoeder die ik in huis heb ook te heftig is voor mijn zoon, heb ik een vleugje kaneel aan dit gerecht toegevoegd. Dit geeft ook een Mexicaans smaakje en is kidsproof!
Bereiding Mexicaans Eenpansgerecht
Giet een scheut olijfolie in de pan.
Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn, fruit dit aan in de olijfolie.
Voeg het gehakt toe en bak dit goudbruin.
Snij de paprika in blokjes en voeg deze bij het gehakt, bak het rondom aan.
Voeg de tomatenblokjes toe en de uitgelekte maïs en kidneybonen.
Voeg de specerijen toe en breng het gehakt verder op smaak met (chili)peper en zout.
Laat het mengsel even kort pruttelen.
Verdeel de cheddar kaas over het taco pannetje en laat het smelten.
Steek de tortillachips in het tacopannetje en maak het af met zure room en wat ijsbergsla.
Verwarm de tortilla’s volgens de verpakking.
Verdeel ingrediënten die je over hebt in schaaltjes en serveer dit apart.
Ik heb mijn tortilla eerst besmeerd met een beetje zure room, hierop een schep van het eenpansgerecht, nog wat extra sla erover en dan oprollen. Ver-ruk-ke-lijkkkkkk!
Credits voor dit recept gaan naar UitPaulinesKeuken.nl
Ga je aan de slag met een recept of DIY van mijn blog? DO let me know!
Deel er een foto op de Facebookpagina van Hare Maristeit, tweet het naar @MarisMariaRenne of deel je foto op Instagram met de hashtag #HareMaristeit en wie weet verschijnt jouw foto in een volgend artikel met lezersfoto’s 🙂
[bctt tweet=”Recept voor Mexicaans Eenpansgerecht. Snel klaar, superlekker en bijna geen afwas!”]
Bekijk HIER alle Mexicaanse recepten op mijn blog!
Van maïscupcakes met avocadocrème-toefjes, tot taco’s met andijvie en tropische salades met garnalen!
Bewaren
Bewaren
Bewaren
Bewaren
Bewaren
Bewaren
3 reacties
Dat ziet er zo lekker uit.
Oooh ik hou heel erg van Mexicaans eten. Save! 🙂
Me too, wij eten het bijna wekelijks 🙂
Ik had het nooit eerder op deze manier bereid, maar het was erg lekker en ga het zeker vaker zo maken!