Het oorspronkelijke recept in het boek Power Snacks is van een ‘Papajalassi’ maar ik heb helaas nergens papaja’s kunnen bemachtigen. Daarom heb ik het hoofdingrediënt vervangen door mango’s.
De combinatie van yoghurt met zout en fruit is verrassend!
Mijn huisgenoten trokken een wenkbrauw op toen ik vooraf vertelde dat er ‘peper & zout’ in dit sapje verwerkt was.
Ik ben zelf dol op de combinaties van hartig en zoet, dus ik was bij voorbaat al om.
Na een paar slokjes gaven de heren gelukkig toe dat het lekker was. Een typisch gevalletje: I TOLD YOU SO!
Voor 4 personen heb je nodig:
– 2 verse mango’s (of papaja’s) geschild en in blokjes gesneden
– 720 ml Griekse yoghurt
– 10 gr verse muntblaadjes
– halve theelepel versgemalen zwarte peper
– 1/4 theelepel zeezout
– ijsblokjes voor het serveren en takjes verse munt, voor het garneren
Hoe maak je het?
Doe de mango (of papaja) yoghurt, munt, peper en zout in een blender. Voeg 500 ml koud water toe en draai tot een puree.
Schenk de puree over ijsblokjes in vier hoge glazen. Garneer met takjes verse munt en dien op.
Leuke Weetjes!
Papaja’s bevatten volop enzymen die bevordelijk zijn voor de spijsvertering. Ze bevatten ook papaïne, een enzym dat de opname van proteïne bevordert en ook ontstekingsremmende eigenschappen heeft. Papaja is ook een goede bron van antioxidanten als caroteen, vitamine C en flavonoïden.
Mango’s bevatten veel ijzer. Vooral zwangere vrouwen en mensen met bloedarmoede wordt dan ook aangeraden deze vrucht te eten. De vitamine C in de vrucht zorgt er bovendien voor dat ook ijzer uit andere voedingsmiddelen gemakkelijker kan worden opgenomen door het lichaam.
‘Lassi’ is een traditionele yoghurtdrank die enigszins te vergelijken is met een milkshake. Lassi wordt ook gebruikt als middel tegen maag- en darmklachten.
Het recept voor de oorspronkelijke ‘Papajalassi’ is afkomstig uit het boek Power Snacks.
Titel: Power Snacks
Auteurs: Mariana Velasquez, Cristina Archila
Uitgever: Good Cook Publishing
[bctt tweet=”Verfrissend en verrassend, zoet en zout: recept voor Mangolassi!”]
4 reacties
Mango: check, verse munt: check, zwarte peper en zeezout: check. De Griekse yoghurt hebben we net op met verse aardbeitjes en een mango dus daar ga ik straks nog even voor langs de supermarkt.
En natuurlijk doe ik weer mee, we willen dit boek graag winnen natuurlijk. Eerder al meegedaan via Twitter (gisteren), net onder je post op Facebook. 🙂
Wat een te gekke winactie!
Het boek ziet er super uit en ben heel benieuwd naar alle recepten.
Ik heb meteen even allemaal reacties gezet op je IG, Twitter en FB.
Nu duimen 🙂
Fijne zondag, Rensina
Ik ben gek op lassi, zeker met mango, maar deze combinatie klinkt bijzonder en daar houd ik van! Ik sla hem op en ga hem snel maken. Laat de zomer maar komen 😉
Ik wil het ook nog een keer met papaja’s maken! Voordat ik dit boek had, nog nooit lassi geproefd. I like 🙂