• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Hare Maristeit logo

  • Over mij
    • Samenwerken
    • Contact & Disclaimer
    • Freelance
    • Over Mij
    • In de media
  • Food
  • DIY
  • Shopping
    • Productreviews
    • Shoplogs & Shoptips
    • Webshop
  • Persoonlijk
    • Achter de schermen
    • Entertainment
    • Gewichtige Zaken
    • Huis & Tuin
    • Kids & Stuff
    • Lezersfoto’s
    • PARTY!!!
    • Travel, Trips, Hotspots & Events

Indisch Bijgerecht: Extra Pittig Vlees

Dec 18, 2015 · 6 Comments

pittig vlees indisch

Ik ben niet echt een liefhebber van vlees. Een hamburger op zijn tijd vind ik wel lekker, maar als ik uit eten ga kies ik vrijwel altijd voor een vegetarisch hoofdgerecht.
Mij maak je nou eenmaal niet blij met een groot stuk vlees en een beetje groenten. Een beetje gehakt in een pasta of Mexicaanse wrap vind ik wel wat toevoegen, maar een grote biefstuk of een bord vol spareribs of kipkluifjes, is niet aan mij besteed.
Het leuke van een Indische rijsttafel, is dat je zelf je bordje volschept en van allerlei verschillende gerechten wat kunt proeven en mixen. Op mijn bordje schep ik dan meestal extra veel Gado Gado en een kleine portie vlees:

indisch eten

Voor mijn allereerste home made Indische rijsttafel, mocht Seth ook wat suggesties doen en hij wilde graag ‘Extra Pittig Varkensvlees’ naar een recept uit het boek ‘Zoals alleen Oma dat kan‘.

Ik had veel ingrediënten over en heb dit recept vervolgens ook nog uitgeprobeerd met kipfilet in plaats van hamlappen. Dit was ook lekker, maar eerlijkheidshalve moet ik toegeven, dat het met varkensvlees toch nét wat lekkerder was. Ondanks dat ik helemaal geen fan ben van varkensvlees en liever kip of kalkoen eet!
De specerijen in dit gerecht, komen beter tot hun recht als je gewoon doet wat er in het boek staat. Maar mocht je ook geen varkensvlees lusten of je wil/mag het niet, dan kun je dit gerecht ook zeker met ander vlees bereiden.

Tip: maak het een dag van tevoren en warm het de volgende dag op. De smaak is de dag erna namelijk véél lekkerder, wanneer alle ingrediënten goed in het vlees zijn getrokken!

Ingrediënten voor 4 personen

500 gr varkensvlees of hamlappen
2 uien
6 teentjes knoflook
2 tomaten
7 rode pepers
10 rode rawits (kleine pittige pepertjes)
1 tl gemberpasta
zonnebloemolie
2 serehstengels (citroengras)
7 daun djeroek poeroet (Indisch limoenblad)
1 tl suiker

Extra nodig: foodprocessor (blender/staafmixer kan ook), wadjan (of wok/hapjespan).

Good to know: tenzij je jouw kids al vanaf het prille begin sambal met de paplepel hebt gevoerd, is dit gerecht NIET KIDSPROOF!
Mijn Mika is wel sambal (oelek) gewend, maar stond in vuur en vlam van dit vlees en was NOT amused.
Dus als je dit met kids wilt eten of je bent zelf niet gewend aan erg pittig eten, halveer het aantal pepertjes in dit gerecht dan gerust en bouw het een volgende keer op 🙂
Ik heb zelf 4 rode pepers en 5 rawits gebruikt en vond het niet te pittig en erg smaakvol. Seth vond het ook niet té pikant, maar mijn Mika dus wel.

pittig indisch gekruid vlees

 

Bereiding

Snijd het vlees in blokjes.
Pel en snijd de uien en knoflook in stukjes.
Snijd de tomaten en pepers in stukjes.
Maal voor de boemboe de uien, knoflook, pepers, tomaten en gemberpasta tot pasta in een foodprocessor.

Verhit een scheutje zonnebloemolie in een wadjan en bak de boemboe met de sereh en daun djeroek poeroet circa 5 minuten
Voeg het vlees en de suiker toe en stoof het vlees in circa 15 minuten gaar.

 

Ga je dit recept ook maken? Deel er een foto van op mijn Facebookpagina, tweet het naar @MarisMariaRenne of deel je foto op Instagram met de hashtag #haremaristeit
Wie weet verschijnt jouw foto in een volgend artikel met lezersfoto’s 🙂

Wil je een weekly-ish update in je inbox ontvangen, met een overzicht van de laatste artikelen, behind the scenes foto’s en exclusieve ‘Members Only’ winacties? Vul dan hieronder je e-mailadres in + klik op SUBSCRIBE!




Dit vind je vast ook leuk:

  • Gado Gado + Perfecte Pindasaus + Indische WeetjesGado Gado + Perfecte Pindasaus + Indische Weetjes
  • Makan Makan MeltdownMakan Makan Meltdown
  • Telor Boemboe Bali (Balinees Ei)Telor Boemboe Bali (Balinees Ei)
  • Sambal TomaatSambal Tomaat

Bijgerechten, Indisch, Recepten extra pittig vlees, Indisch koken, Indische rijsttafel, Zoals alleen Oma dat kan

Reader Interactions

Comments

  1. Nesrin says

    19/12/2015 at 12:13 pm

    Ik ben geen fan van pittig. Alleen wasabi pittig kan ik handelen. Maar mijn schoonmoeder dus echt wel, hoe pittiger hoe beter. Ik maak haar blij met dit recept.

    Reply
    • Maris Maria Renne says

      19/12/2015 at 2:56 pm

      Vind je sambal ook niet lekker? Ik smeer het echt overal op haha (kaas, pindakaas, pizza, worstenbrood, you name it). Wasabi vind ik lekker, maar niet puur. Als ik sushi maak, dan maak ik ook altijd wasabi mayo. Op een beurs at ik eens wasabi komijnenkaas, echt: fenomenaal! Wasabi kitkat staat ook nog op mijn to do list.

      Reply
  2. Larissa says

    19/12/2015 at 2:54 pm

    Ik ben gek op pikant eten als je ten minste de andere smaken ook nog kunt proeven. Zou je er meer pepers aan toegevoegd hebben als je zoon niet had meegegeten?

    Reply
    • Maris Maria Renne says

      19/12/2015 at 2:57 pm

      Ik denk het niet eerlijk gezegd, om precies de reden die jij ook geeft: ik wil de andere smaken ook nog kunnen proeven 🙂 Mogelijk zou ik het wel kunnen handelen (ik ben kruidig eten gewend), maar ik heb niet zo’n bewijsdrang haha

      Reply
  3. Floor says

    01/01/2016 at 11:08 am

    Hoi Maris, ik heb net een artikel geplaatst met het eindresultaat van jouw recept pittig vlees en Gado gado. Nou die mini meltdown snapte ik wel hoor! Man, man, wat een gedoe met 4 pitten op een iets te klein fornuis. Maar het is gelukt en we hebben lekker gegeten. Ik ga zo nog even delen op Insta. Groeten Floor

    Reply
    • Maris Maria Renne says

      01/01/2016 at 4:58 pm

      Haha, thanks voor het begrip 😉 Wij hebben 3,5 pit + een klein fornuis: 1 pit doet het af en toe niet, pff…
      Heb uiteraard even gekeken naar wat je hebt gemaakt en het ziet er heerlijk uit! Superleuk dat je mijn Gado Gado hebt gemaakt 🙂
      Ik zal ze in de 6e editie met lezersfoto’s delen op mijn blog <3

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Hare Maristeit


Hare Maristeit is de kleurrijke, diverse en persoonlijke site van Maris Maria Renne uit Haarlem.
Gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover en retro-nerd. Pimpt graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijkt ook veel films en series.
Gek op koken, koffie, rosé en comfort food.
Meer weten? Klik HIER!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Shop my style!

Lees hoe je mij kosteloos een beetje kunt supporten, wanneer je gaat shoppen bij Bol.com of Coolblue

Volg Hare Maristeit op Pinterest

Like Hare Maristeit op Facebook

Footer


Lindegracht 10 🥰 #muizenhuis #girlsroom #girls Lindegracht 10 🥰

#muizenhuis #girlsroom #girlsroomdecor #girlsroominspo #diy
They see me growin’ They hatin’ #moestuingelu They see me growin’
They hatin’

#moestuingeluk 🥕#moestuin #moestuinieren #moestuintje #veggies #crazyplantlady
Onze 1e stranddag van 2022 ☀️ Onze 1e stranddag van 2022 ☀️
Harlem girl ❤️ #haarlem Harlem girl ❤️

#haarlem
Glansrijk geslaagd met 3 achten, 2 zevens en 2 zes Glansrijk geslaagd met 3 achten, 2 zevens en 2 zessen op zijn diploma 🎓
Ben zo trots 🥹 

#examenuitslag #proudmommy
“A party without cake, is just a meeting…” 🎂🎈
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Copyright © 2022 · HareMaristeit.nl

Privacyverklaring