Outfit met 90’s Grunge invloeden anno 2017

grunge
Ik heb stapels met oude foto’s doorgespit, maar helaas: ik kon geen foto terugvinden van Retro Maris uit 1997.
Mijn signature look in die tijd als die hard Grunge meisje kon je namelijk uittekenen: voornamelijk zwarte kleding, af en toe een rood ruitje (oversized flanellen overhemd), een legerjasje en natuurlijk Dr Martens.

Dr Martens zijn voor veel ongelukkige zielen (zoals moi) de HEL om in te lopen. In de 90’s droeg ik exemplaren met stalen neuzen en dit was echt hardcore afzien.
Dat legerjekkie kocht ik in een dumpzaak met tweedehands legerspullen. Ik had ‘m volgeprikt met buttons van Nirvana en Nijntje.
Ja: dat Dick Bruna konijntje uit de kinderboekjes. Ik vond dit lieve konijn in combinatie met de depri quotes en afbeeldingen van Nirvana een niet main stream fashion statement.

Op mijn middelbare school was er een soort competitie van wie de mooiste Eastpak rugtas had en de halve school liep rond in Donaldson blousjes of truien.

Daarom dacht ik een statement te maken, door niet met een mooie tas over straat of het schoolplein te lopen. Ik sjouwde al mijn bende mee in een niet subtiele knalgele plastic tas van de Zeeman.

Tegenwoordig shopt iedereen graag bij Zeeman, maar vroeger was dit ‘not done’. ‘Moeten’ winkelen bij Zeeman, stond gelijk aan ‘paupers’ en ‘arremoe’ en dus vond ik mezelf he-le-maal de shit, toen ik lekker provocerend met mijn niet te missen knalgele gele plastic tas rondsjokte.

Brave schoolgenoten met Oilily agenda’s en bootschoentjes die mij verschrikt aankeken, kregen een vernietigende f*ck you blik toegeworpen.
Oh… Good times!

Wat draag ik?

Tegenwoordig hoef ik geen statement meer te maken (dat ik graag bij Zeeman shop is niet spannend of vernieuwend) maar ik draag tóch graag weer kleding of accessoires die me aan de voor mij nostalgische 90’s doen denken.
Zo heb ik inmiddels alweer een aardig voorraadje met chokers in diverse kleuren en van verschillende materialen.

Dit hoedje had ik in 1997 te truttig en zeker niet ‘Grunge’ gevonden. Maar nu  vind ik het te gek en handig op bad hairdays. En of het nu wel of niet ‘Alternative Proof’ is: I don’t care. Ik ben 37 jaar en draag wat ik leuk vind, b!tch.
En dit is dan toch een stukje Grunge mentaliteit dat is blijven hangen 🙂

De handschoenen met ruitjes zijn een knipoog naar mijn oversized flanellen geruite overhemden (lees HIER hoe je die overhemden ‘moet’ dragen).

Het legergroene jasje heeft een taillekoord en kan op een vrouwelijker manier gedragen worden dan het originele vormloze 90’s legerjasje dat ik destijds als zeventienjarige droeg.
Het is een dun jasje geschikt voor de warmere lentedagen en koeler zomerweer. Tijdens het maken van de foto’s (tussen twee miezerige sneeuwbuien door) vroor ik een beetje dood, can you tell?

Sinds ik dan eindelijk mijn nieuwe Dr Martens heb ingelopen (klik HIER voor inlooptips), trek ik ze bijna nooit meer uit. Ze lopen als pantoffeltjes en staan tof onder vrijwel al mijn outfits!

Het jurkje heeft ook potentie om mijn nieuwe favoriet te worden. Het is lekker baggy, gemaakt van warme en zachte fleece en voelt als een lekker warm dekentje.
Het enige wat nu nog ontbreekt, zijn scheuren in mijn panty. Misschien ga ik dit nog een keer doen, als het iets warmer is buiten 😉


Hoedje: H&M
Jasje (Noa Jacket) en jurkje (Polar Sweater Dress) van Vera & Lucy en handschoenen (London Gloves) via Bloggersfavorites.com
Tas: Esprit
Dr Martens: Nelson.nl

 

Wie van jullie zwicht er nu ook weer voor items en looks uit de 90’s?
Wat droegen jullie thirty-something lezers eigenlijk in de 90’s? Was je Alto, Gabber, Kakker of…? Let me know!

Wil je ook shoppen op Bloggersfavorites.com?
Gebruik dan t/m 31 maart 2017 de code maris20 voor 20% korting op niet afgeprijsde items in je winkelmandje!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Laat een reactie achter

8 reacties

 1. Shit ben echt “oud” ik was in de 80 jaren behoorlijk vreemd? Van alles uit de tweede hands winkel bontjas tjeee wat stonk dat ding!de lange moterjas van m’n opa ding was loeizwaar maar hé vet cool.Mijn favoriete mega strakke broeken ,steak kopen en dan zelf nog even innemen zodat je niet kan bewegen?.
  Overhemden van m’n oude “opa”buurman knipte ik de kraag af .
  Dr.Martens en meest favoriet echte houten klompen knalblauw gemaakt met gele bloementjes dr op gekalkt.
  Ik was echt “mooi” Whahahahahahha .
  Heerlijk m’n ouders lieten mij ook m’n gang gaan tot ik thuis kwam met een derde gaatje in m’n oor.Die moest d’r uit dag 5 gulden.???
  Voor straf kocht ik bij Jan Monikkendam een nep veiligheidsspeld voor door m’n neus zó moeder kreeg de schrik van d’r leven??.
  Heerlijk vind t meer dan leuk om meiden te zien die d’r aan uit zien dan standaard! Brrrrr….

  1. Je bent helemaal niet oud 🙂
   En ik snap wat je bedoelt, ik heb dat ook als ik ‘boze Alto meisjes’ op straat zie lopen. Dan denk ik: ‘aaaaah, you’re so CUTE!’ (dit zeg ik uiteraard niet in hun gezicht). Mijn zoon (nu 11 jaar) is ook erg expliciet met zijn kledingkeuzes en haardracht en ik vind niet altijd alles even leuk of tof, maar heb liever dat hij zelf kiest.

   1. Ohhhw ik was bij de schatkamer in de anegang daar hadden ze leuke hoedjes ! Net zoiets als op de foto 12,95 bruine of zwarte ruitjes

 2. Was pas met mijn dochters aan het shoppen en vond het zo grappig om te zien dat de grungelook weer helemaal terug is. Ik was ook wel van de houthakkersoverhemden. En droeg vaak korte zwarte jurkjes/rokjes met twee panty’s over elkaar. Lange leren jas en kisten droeg ik ook overal bij.

  1. Haha, ik was laatst in de H&M en zei tegen mijn vriend: ‘Ik heb een déja-vû….’
   Twee panty’s over elkaar deed ik ook! De onderste intact, de bovenste met scheuren 🙂
   Ik moet ook echt op mijn tong bijten als mijn bijdehante zoon opmerkt dat ik ‘de mode van tegenwoordig niet snap’. Maar wil niet klinken als een Oma, door te preken over hoe ‘wij dit vroeger droegen’.

 3. Ik ben voor mezelf nog niet gezwicht, alleen voor de kids die in kekke ruitjes, motorbroekjes en Dr Martens rondlopen.
  Vruuger was ik in het bezit van een bomberjackie (voordat de gabbers ermee aan de haal gingen al gekocht) en rode en blauwe Docs. Ook had ik een paar broeken in kleuren die in de regenboog voorkomen al dan niet in een geribt stofje en meerdere items in diverse ruitpatroontjes, met of zonder bijbehorende capuchon. Hoi Alto 😉 Alhoewel ik nu ik net de Retro Revolutie op tv zag dat compleet gestylde ook wel wat vind hebben en onze stijl maar een allegaartje vond in vergelijking met de puberstijl van onze opa’s en oma’s!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hare Maristeit


Hare Maristeit is de kleurrijke, diverse en persoonlijke site van Maris Maria Renne uit Haarlem. Gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover en retro-nerd. Pimpt graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijkt ook veel films en series. Gek op koken, koffie, rosé en comfort food. Meer weten of samenwerken? Klik HIER!

Toiletportret