FAQ

Wil je meet & greeten voor koffie?
Waarom is mijn reactie verwijderd?
Wanneer krijgen wij een antwoord op ons zakelijke voorstel?
Heet je nou Marissa of Maria?
Ik ga shoppen in Haarlem, waar moet ik zijn?’

Iedere dag ontvang ik veel mails en berichtjes, van zowel bedrijven als lezers.
Het is voor mij niet haalbaar om overal op te reageren en de meest voorkomende vragen heb ik daarom op deze pagina beantwoord.

1. Hoe heet je nou eigenlijk? Is het Maris Maria? Marit? Marissa? En is Renne nou je voor- of achternaam?

Mijn voornaam is Maris (spreek uit: Maaaaris’ en nietMah-ris’.
Denk aan ‘Marit‘ maar dan met een ‘S‘ in plaats van een ‘T‘).


Op het interwebs gebruik ik mijn voornaam (Maris), tweede naam (Maria) en achternaam (Renne) altijd voluit.
Ervaring heeft namelijk geleerd dat mijn naam vaak verwarring oproept. Het wordt dan ook regelmatig verkeerd geschreven of uitgesproken.

vliegticketFoto: paspoort en tickets voor vliegreis naar Gambia.

‘Renne’ spreek je (helaas voor mij) ook niet fancy op z’n Frans uit, maar gewoon zoals je het schrijft (‘Rennuh’ dus geen ‘Rennée‘).
Ik krijg regelmatig mailtjes en post gericht aan Marissa Renné en ik word ook wel eens gebeld met de vraag of men kan spreken met Dhr. René Maris.

Door het gebruiken van mijn volledige namen en op de juiste volgorde, is het hopelijk in één oogopslag duidelijk wat mijn achternaam en geslacht is 🙂
Maar mijn vrienden en familie noemen me dus gewoon ‘Maris’ en niet ‘Maris Maria’.
Lees HIER meer over mijn naam en de naam van mijn blog.

 

2. Ik wil ook graag een blog/webwinkel starten / mijn webshop verkopen / jou interviewen voor een schoolproject / gewoon een keertje koffie met je drinken om te kletsen / brainstormen. My treat!

Ik ben dol op koffie (ook op wijn trouwens) en ik vind het een groot compliment dat veel (startende) webwinkeliers of bloggers mij hiervoor benaderen.
Maar ik heb geen tijd voor gratis individuele coaching, langdurige correspondenties, geven van inkoopadvies of het beoordelen van bedrijfsplannen en logo’s.

Ook doe ik niet aan koffie dates met onbekenden, hoe lief en leuk ik de enthousiaste reacties van lezers ook vind.

Op mijn blog kun je verschillende artikelen lezen over mijn webwinkel ervaringen (klik HIER) en tips voor SEO en social media (klik HIER), waar je misschien wat inspiratie kunt uithalen.

Persoonlijk vind ik dit fijne websites voor meer info over e-commerce (webwinkeliers) en praktische tips (voor bloggers):

twinklemagazine.nl
webwinkelweblog.nl
webvedettes.nl
(deze site is niet meer actief, maar nog wel online en er is nog genoeg handige info te vinden)
tobeablogger.com
charlotteslaw.nl

3. Ik ga binnenkort een dagje/weekend naar Haarlem, heb je tips?

Als je HAARLEM typt in de zoekfunctie, vind je een aantal artikelen over mijn favoriete hotspots in Haarlem en omgeving, die ik in de afgelopen jaren geschreven heb.

haarlemmerhoutFoto: mijn picknickkleed in de Haarlemmerhout

Kijk ook eens op de site van Haarlem City Blog. Hier vind je veel inspiratie om het beste uit je bezoek aan mijn geliefde woonplaats te halen.

Ga in ieder geval niet op het fietspad staan om foto’s van het Spaarne, mooie bruggetjes of panden te maken. Dat vinden wij Haarlemmers namelijk erg irritant 😉

 

4. Mijn comment op een blogbericht/social media post is verwijderd/gemodereerd. Waarom?

Ik verwijder vrijwel nooit comments, ook de flauwe en de stomme niet.
Opbouwende kritiek, feedback of andere meningen kan ik waarderen. Ook vind ik een zinvolle discussie op z’n tijd best oké, mits je het maar netjes houdt.

Ik vind het helemaal prima als je het niet met me eens bent of als mijn smaak niet de jouwe is, maar: BE NICE OR BE GONE.

nice postcard

Ik wil een positieve vibe behouden op zowel mijn site als op mijn social media kanalen.
Dus als jouw comment grof, gemeen of ongepast is of schaamteloze reclame/zelfpromotie bevat, dan is er een kans dat ik je reactie heb verwijderd, omdat dit anderen ook uitnodigt om erop in te gaan en die sh!t moet ik niet.

5. Word jij gesponsord door Nutella?

Nee, maar ik vind het wel grappig dat ik sinds mijn bijdrage aan een Nutella artikel in dagblad de Sp!ts, door zoveel mensen in één adem met dit merk word genoemd.

Ik kan er dan ook donder op tegen zeggen dat zodra er een item over Nutella in het nieuws is, ik in een tigtal comments op social media getagd word. Vind ik echt heel erg grappig! Maar ik eet dus heus niet iedere dag Nutella 🙂

En… niet verder vertellen, maar: ik houd stiekem meer van kaas dan van Nutella….!

maris maria renne nutella in de spits

 

6. Ik heb jou een privé berichtje via Facebook Messenger/Instagram/Twitter gestuurd / een vriendschapsverzoek gestuurd / genoemd of getagd in een reactie op social media, maar ik krijg geen reactie. Waarom niet?

Het is voor mij niet mogelijk om alles te lezen, om de simpele reden dat veel mentions/tags niet altijd meer toonbaar of vindbaar zijn.
Ik probeer om bijna dagelijks op alle social media kanalen (op de meest recente posts) te checken of er nog vragen zijn gesteld. Deze probeer ik ook altijd zo snel mogelijk te beantwoorden.

Maar als je een reactie hebt achtergelaten op een bericht dat weken/maanden/jaren geleden is gepost, dan is de kans zeer groot dat ik jouw berichtje nooit heb gezien.

Op Facebook voeg ik op mijn privé account ook geen onbekenden toe in mijn vriendenlijst.

Heb je een dringende of specifieke vraag? Zie het antwoord op vraag 7.

like

 

7. Vraag van lezers: “Ik heb jou een e-mail gestuurd met een inhoudelijke vraag, tip of opmerking over een artikel. Hoe lang duurt het voordat ik antwoord krijg?”

Ik krijg regelmatig e-mails met vragen of opmerkingen over een blogbericht. Vragen waar ik een jurkje, unicorn of tuinkabouter heb gekocht of wat de kleurcode is van een verf die ik heb gebruikt voor het opknappen van een meubelstuk.

Het is voor mij helaas echt niet haalbaar om al deze mails persoonlijk te beantwoorden.
Inhoudelijke vragen over een artikel kun je daarom het beste stellen in een comment onder de blogpost, dan weten anderen ook meteen het antwoord.

Soms krijg ik ook mails met lastige vragen over een recept of DIY project. Wanneer er bijvoorbeeld sprake is van een allergie of een bijzondere indeling van een woonkamer of gebruik van ander materiaal.
Ik ben geen stylist, diëtist of allesweter en zelf ook wel benieuwd naar het antwoord, dus stel je vraag vooral in een comment. Vaak volgen er dan namelijk tips of vragen van andere lezers, waar jullie (en ik ook) wat aan kunnen hebben.

Via Twitter lukt het me wel vaak om snel(ler) te antwoorden. Dus als ik het in minder dan 140 tekens kan beantwoorden, stel je vraag dan @MarisMariaRenne

Mocht je het niet eens zijn met een door mij verwoord standpunt in een artikel: hierover ga ik geen correspondenties of discussies per e-mail aan. Het staat je natuurlijk vrij om in een comment je ongenoegen te uiten. Vrijheid van meningsuiting en zo.
Maar als je reactie grof, gemeen of ongepast is: zie het antwoord op vraag 4.

8. Vraag van bedrijven: “Wij hebben jou een voorstel voor een samenwerking/uitnodiging voor een event gestuurd. Hoe lang duurt het voordat wij een antwoord krijgen?”

Dagelijks ontvang ik veel (pers)berichten van PR bureaus en bedrijven en ik kan niet overal op antwoorden.

Ik werk alleen samen met merken en bedrijven die bij mij en de uitstraling van mijn site passen.
Als de aanvraag of het aanbod passend is, antwoord ik meestal binnen twee tot drie werkdagen.

Ik woon in Haarlem en ik bezoek vrijwel alleen events in de regio van Amsterdam. Voor een enkel festival of hotspot review maak ik wel eens een uitzondering.
Het is voor mij echter niet mogelijk om in te gaan op alle uitnodigingen voor workshops, presentaties, beurzen of bijeenkomsten in andere provincies dan in de regio Noord-Holland.

Meer info over wat voor samenwerkingen ik wel en niet doe, kun je teruglezen op de pagina Adverteren.

9. Ik heb een DIY of recept van jouw blog gemaakt en zou het leuk vinden als mijn foto gedeeld wordt op jouw blog.

Ik deel regelmatig een artikel met lezersfoto’s.
Lijkt het je leuk om jouw foto hierin terug te zien?

Tweet je foto @MarisMariaRenne of deel het op de Facebookpagina van Hare Maristeit.
Houd er rekening mee dat het op Facebook lastig is om foto’s terug te vinden die in een reactie gedeeld worden. Beter kun je dus een bericht op de pagina zelf achterlaten en niet reageren onder één van mijn berichten.

Deel je jouw foto op Instagram?
Gebruik dan de hashtag #HareMaristeit (zodat de foto op een feed blijft staan en ik ‘m altijd terug kan vinden) en/of tag @Hare_Maristeit IN je foto. Tags in reacties of onderschriften van foto’s kan ik helaas meestal niet terugvinden.
Houd er ook rekening mee dat je foto/tag niet zichtbaar is, wanneer je een afgeschermd profiel hebt. Je mag dan ook een privé berichtje sturen met je foto of mailen naar maris@haremaristeit.nl

Als ik een foto van jou gebruik, zal ik je vermelden in het artikel en daarbij linken naar je social media kanaal.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren