Eetdagboek van een Flexitariër Week #1

Als je in Google zoekt naar de definitie van ‘Flexitariër‘ krijg je verschillende resultaten. Zo las ik ergens dat je al een flexitariër bent wanneer je één dag per week geen vlees eet.

Hier kan ik mij persoonlijk niet zo in vinden.
Begrijp me niet verkeerd: ik zou het geweldig vinden als alleseters wereldwijd meedoen aan bijvoorbeeld ‘Meatless Monday‘, want dit zou natuurlijk al een wereld van verschil maken qua onnodig dierenleed en een beter milieu.

Misschien komt het omdat ik niet zo’n extreme vleesliefhebber ben, dat ik ‘één dag per week geen vlees eten’ niet echt een bijzondere prestatie vind en de term ‘flexitariër’ daarom niet zo treffend vind.

Een omschrijving van flexitariërs die mij meer aanspreekt, is deze:

“Flexitariërs zijn mensen die overwegend vegetarisch eten, maar af en toe ook een stukje vlees lusten.
Het gaat niet alleen om flexibele vegetariërs, maar ook om een groeiende groep vleeseters die trek heeft in organische producten en een gezonde voeding met veel groenten.”

BRON

Noem het ‘hip’ of ‘een trend’: whatever. Ik vind het een goede zaak en ik kan mij in bovenstaande omschrijving wel vinden!
Nou is het ook weer niet zo dat ik ultragezond wil eten, ik mijd geen suikers of vetten, maar probeer er wel regelmatig op te letten.

Vaker heb ik overwogen om helemaal vegetarisch te eten. Ik kan echt heus genieten van een goede (foute) burger, maar ik zwicht iets te vaak voor aanbiedingen en makkelijk in elkaar te flansen maaltijden.
Ik oordeel dus absoluut niet, over mensen die vlees eten en makkelijk koken, want dit doe ik zelf ook 🙂

Hell: ik koop kant en klare pakjes kwarktaart en mik er kleurstoffen in. No judgement hier!

Daarnaast is het met een gezin van vier personen, vier verschillende smaken, levensfases en behoeftes, iedere dag weer een uitdaging om iets op tafel te toveren wat bij ie-de-reen in de smaak valt.
Op sommige dagen moet ik één gerecht gerust op drie verschillende manieren bereiden, omdat de één geen rozijnen in zijn eten wilt, de ander geen warm fruit lust, de darmen van mijn peuter nog geen spicy food kunnen verdragen en voor mezelf vis ik vaak nog stukjes vlees of vis eruit.

Maar ik wil het wel graag, geen dieren meer eten.
Het enige dat ik denk ik echt zal missen (en waarschijnlijk nog wel af en toe voor zal zwichten) zijn gamba’s en zalmsnippers. Maar dit eet ik niet wekelijks, dus vooralsnog ben ik niet van plan om dit voorgoed uit mijn leven te schrappen.

Ook ben ik geïnteresseerd in volledig plantaardige maaltijden, hoewel dit me soms nog wel een tikkeltje lastig (en tijdrovend) lijkt en ik een grote liefde voor alle soorten kaas heb.
Maar ik wil ergens beginnen, zoals bijvoorbeeld geen melk meer in huis halen. Wie weet wat er daarna volgt?

Ik weet inmiddels ook dat veel vooroordelen over vegetarisch eten niet kloppen.
Zo is het helemaal niet duurder, moeilijker of minder lekker dan wanneer je wél (voor een heel gezin) gerechten met vlees moet bereiden.

En met die insteek, besloot ik om een eetdagboek bij te gaan houden. Geen fancy gestylde foodfoto’s in hippe restaurants, maar gewone kiekjes van gewone maaltijden, die ik gewoon met mijn telefoon heb gemaakt.
Het wordt geen dieetboek (ik tel geen calorieën) en ik ga ook niet iedere kop thee, mandarijn of glas wijn delen in deze overzichten.

Ik heb ook nog geen idee of dit een vaste rubriek gaat worden (zouden jullie dit leuk vinden?), maar voor mezelf (als stok achter de deur) besloot ik het vandaag tóch te posten, ondanks dat ik vorige week niet van alle maaltijden foto’s heb gemaakt.

Maandag: de beste intenties…

Ik ga ‘s middags naar een filiaal van Albert Heijn (niet bij ons in de buurt) voor het inslaan van vleesvervangers en plantaardige producten, die ze niet bij onze buurtsuper verkopen.

Dit is tevens één van mijn valkuilen: luiheid en gemakzucht. We hebben een supermarkt op drie minuten loopafstand van ons huis en hier kom ik bijna dagelijks voor een krop sla, pak toiletpapier en overige dagelijkse boodschappen.
Helaas is het assortiment vegaproducten en verse seizoensproducten regelmatig beperkt, waardoor ik dus wel eens ter plekke moet improviseren voor een recept dat ik wilde maken (wegens gebrek aan zwarte bonen, verse munt enz.).

Bij Oom Albert kocht ik een verspakket voor Indiase Curry (ik hartje aanbiedingen) Oatly (havermelk), Kokos-en-rijstmelk van Zonnatura en een aantal producten van de Vegetarische Slager.
Nadat ik de vegetarische filet americain had geproefd was ik namelijk zó enthousiast, dat ik meer vleesvervangers van dit merk wilde proberen.

Het broodbeleg kocht ik voor Seth (ik eet bijna nooit vleeswaren op brood) en met de kipstuckjes (waar ik meer van kocht dan afgebeeld op bovenstaande foto) en vegetarische gehacktballen, wil ik driemaal grote porties ‘voer’ koken.

Mijn werk loopt deze dag uit en Norah komt kwakkelig en zeurderig terug van het Kinderdagverblijf.
Ondanks dat ik vandaag dus mijn koelkast heb volgepropt met producten om vooruit te koken deze week, zwicht ik: we laten eten bezorgen door Deliveroo.
Seth bestelt een Tex Mex Pizza en ik een Vegetarische Lasagne met spinazie en noten.

En het zit dus nog niet in mijn systeem om alles wat ik eet te fotograferen 🙂
Jullie moeten zelf maar even een papieren ovenschaal met een vegalasagne voorstellen, oké?

Dinsdag: Indiase Curry

Seth werkt thuis vandaag en ik maak een vegan proof ontbijtje voor twee personen. Mijn koffie drink ik voor het eerst met havermelk in plaats van gewone melk. Het is even wennen aan de smaak, maar zeker lekker!

Supersimpel en zo lekker: havermout bereid met kokos-en-rijstmelk, met banaan en cacaosnippers!
Ook lekker met gewone kokosmelk trouwens, lees HIER maar terug.
Ik eet dit graag als ontbijt in de herfst en winter.

‘s Avonds maak ik een grote pan Indiase Curry (met kipstuckjes) van AH’s verspakket.
Het was superlekker en na even speuren op de E-nummers, bleek het naast vegetarisch ook helemaal vegan proof te zijn!
Zo simpel kan het zijn dus 🙂

Leuke bijkomstigheid: vaak heb ik na het eten van een Indiaas gerecht last van ehm… buikpijn. Vandaag niet. Toeval?

Woensdag: Same old, same old

Heel saai, maar ik ontbeet hetzelfde als de dag ervoor en ‘s avonds aten we wéér Indiase Curry (nu met een portie broccoli) omdat ik gisteren extra veel had gemaakt.
Heerlijk, luuuuv it: alleen maar opwarmen! Scheelt zoveel tijd, nadenken, gedoe, afwas en geld 🙂

Geen foto’s dus, want: je snapt dat alle maaltijden er hetzelfde uitzagen als op de foto’s van gisteren. Alleen dan op andere gekleurde bordjes.

Donderdag: Tompouces & AVG

‘s Ochtends eet ik samen met Norah de fruitschaal leeg. Samen met een vriendin test ik de Popcorn met Tompoucesmaak van de HEMA en eten we er een tompouce bij.
popcorn tompoucesmaak
‘s Middags lunch ik ook samen met mijn vriendin. Zij had een Turks brood meegenomen en dit eten we met Hummus en mijn laatste ‘worstje’ met vegetarische filet americain.
Geweldig, want die heb ik al weken in huis, maar eet ik niet heel regelmatig. Blijft lekker lang goed dus en het zijn handige portieverpakkingen!

Mijn vriendin (ook liefhebber van filet) was het met me eens dat deze vegavariant ge-wel-dig is. Na de lunch bedenk ik dat ik vergeten ben om een foto te maken. Dit gebeurt mij vaker als ik druk ben met ouwehoeren, dan vergeet ik het om foto’s te maken.

‘s Avonds vergat ik (bad blogger!) weer om een foto te maken van onze niet spannende avondmaaltijd, dat bestond uit AVG (Aardappelen, Vlees en Groenten). Maar in dit geval staat de ‘V’ voor ‘vleesvervanger’.

Wegens gebrek aan inspiratie bakte ik krokante en kruidige aardappelschijfjes die ik serveerde met broccoli en een kaasschnitzel. Nu ik eraan terugdenk, was het ook niet echt fotowaardig. Maar simpel kan soms ook lekker zijn!

Vrijdag: Beschuit met muisjes & Nasi Goreng

Vandaag had ik geen zin om met havermout of fruit te ontbijten: ik had zin in iets zoets.


Dat werd beschuit met muisjes dus 🙂

Van beide kleuren muisjes heb ik nog halfvolle pakken in huis, voor de kraamvisite van onze kittens.
Tijdens deze kraamperiode kwam ik erachter dat beschuit met muisjes superlekker zijn in combinatie met Becel Kokosolie en Amandelolie (lees HIER maar terug).
En nee, dit is geen reclamepraatje: deze (zuivelvrije) margarine is écht heel lekker met zoet beleg! Maar ik ben dan ook gek op de smaak van kokos, zoals je al aan mijn havermoutontbijtjes hebt kunnen zien 🙂

Op de foto zie je maar één beschuitje afgebeeld, maar ik snaaide er dus drie weg <kuch>

Wat ik ‘s middags at weet ik niet meer (volgens mij was dit een schaaltje kruidnoten en een wortel boven mijn laptop) en ‘s avonds kwam er een vriendin eten.
Zij had gevraagd of ik iets Indisch wilde koken en ik maakte daarom Nasi Goreng zonder pakjes of zakjes met kipstuckjes in plaats van kipfilet.

Ik vind die kipstuckjes (van zowel Vivera als van de Vegetarische Slager trouwens) écht heel goede vervangers voor kipfilet!

Ik beloof hierbij plechtig nooit meer te zullen zwichten voor kipfilet in de aanbieding en om de vriezer voortaan gevuld te hebben en houden met kipstuckjes.

Zaterdag: wéér Nasi Goreng

Meestal wanneer ik veel Nasi Goreng maak, vries ik de helft in.
Maar omdat ik vanmiddag weg ben en gisteren al wist dat ik bij thuiskomst vandaag geen zin zal hebben om te koken, heb ik de Nasi Goreng gisteren in de koelkast gezet.

‘s Middags lunch ik bij vrienden thuis een broodje met pesto en groenten: supersimpel en lekker!

Als ik ‘s avonds thuiskom heb ik inderdaad geen zin om te koken en ben ik blij dat ik alleen maar de Nasi Goreng hoef op te warmen en wat plakjes komkommer hoef te snijden.
Ik maak nog snel een kleine portie romige pindasaus (met kokosmelk), bak een eitje en tadaa: weer een vegetarische Indische maaltijd!

Zowel Bami Goreng als Nasi Goreng is trouwens de volgende dag nóg lekkerder, omdat de smaken er dan extra zijn ingetrokken. Extra fijn dus, naast dat het lekker lui en makkelijk is 🙂

Zondag: Change of plans

‘s Middags gaan we naar een verjaardagsfeestje. We verwachten rond 18:00 weer thuis te zijn en ik wil dan Andijviestamppot maken met de vegetarische gehacktballen die ik maandag had gekocht.

Op het feestje hebben we allebei geen moeite om de plakjes exotische worstjes te laten staan, maar voor pittige stinkkaasjes heb ik nou eenmaal een zwak.

We rijden later naar huis dan vooraf ingecalculeerd en hebben ook niet veel trek meer na alle hapjes op het feestje. Onderweg besluiten we daarom bij de AH To Go snel iets simpels te halen.

Helaas was er weinig keus in het pizzavak en kocht ik één Pizza Pollo Harissa en een Griekse salade om samen te delen.
Ik heb alle stukjes kip op Seth’s helft van de pizza gelegd en wat meer groenten op mijn helft, voordat ik het de oven in schoof.

Over de salade heb ik nog een extra handje met noten en amandelen gestrooid en zo had ik toch weer een beetje het idee dat ik soort van had gekookt 😉

Conclusie

Ik heb dus getwijfeld om het overzicht van deze week te delen, omdat het niet zo bijzonder of spannend is wat ik op tafel heb getoverd en niet overal foto’s van had gemaakt.
Maar misschien dat het juist daarom wel herkenbaar is voor veel lezers die ook niet altijd, zin, tijd of inspiratie hebben 🙂

Wat me opvalt is dat ik me vandaag (ruim een week later) een beetje lichter en minder opgeblazen voel. Volgens mijn weegschaal is dit niet zo, maar toch merkte ik (met name na de Indiase Curry en Indische Nasi Goreng) dat ik geen ehm… gerommel in mijn buik had. Iets wat ik vaker wel dan niet heb, na dergelijke maaltijden.

Zeven dagen vega eten, ging mij makkelijk af, Seth heeft wel twee dagen (een beetje) vlees gegeten en hij vond de vleesvervangers ook lekker, hij miste absoluut geen vlees.
Over de vegetarische boterhamworst was hij gematigd enthousiast (net als over echte boterhamworst trouwens), heeft iemand een leuke suggestie voor ander broodbeleg?

Na een paar dagen was ik gewend aan de smaak van Oatly in mijn koffie en mis ik gewone melk niet meer. Mijn peuter trok een raar gezicht op de eerste dag dat ik haar dit inschonk en liet het na één slok staan, maar inmiddels drinkt ze er wat meer van.

Volgende week:

Een fijne bijkomstigheid van vleesvervangers, is dat het langer houdbaar is dan echt vlees.
Geen man overboord dus, dat ik er niet aan toekwam om deze week de andijviestamppot met vegetarische gehacktballen te maken, want die ballen zijn nog wel even goed.

Voor de nieuwe week heb ik weer bij Appie wat producten gekocht die bij onze buurtsuper niet verkrijgbaar zijn:

Als jullie tips en tricks hebben voor deze ingrediënten, laat het dan weten in een reactie!
En laat het me ook weten of jullie dit een leuke rubriek vinden!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

0

Reader Interactions

Comments

 1. De kroketten van de vegetarische slager zijn gruwelijk lekker! Smaken zelfs nog beter en zachter van binnen dan kwekkeboom! Echt aanradertje 🙂

   • Zeker doen zal hij lekker vinden :), durf bijna te wedden haha! Zo smeuïg van binnen.. enige ietwat nadeel is dat die neppe n stukje zouter zijn, maar goed ik eet mijn kroketten met maggi dus mag nix zeggen ??

    • Haha ?
     Die vegetarische filet van de vegaslager is ook wat zoeter dan het origineel. Maar dat vind ik persoonlijk wel lekker en bovendien mik ik er VEEL peper, zout en uitjes op ???

 2. Ik ben voor! Super leuk en zo als je het brengt maakt het lekker laagdrempelig geen fancy food foto maar gewoon zoals iedereen thuis eet.
  Al moet ik eerlijkheidshalve zeggen dat wij never nooit iets zomaar op een bord leggen ???maar dat komt denk ik door ons beroep! Wij drinken nooit melk maar haver,rijste, kokos, amandelmelk gebruiken we voor havermoutjes.
  En KAAAAAAAAS dat is echt afzien zou niet zonder kunnen. Net hele lekkere boerenkaas met truffel gekocht voor op de cracker…make my day?.Maar wel vega pad Thai gegeten.
  Ben zeer benieuwd maar je recepten.
  Leuk hoor ik ben fan!

  • Ik ken jouw foodfoto’s en geloof inderdaad niet dat jij ooit ‘gewoon’ iets eet, maar altijd bijzonder en lekker haha 🙂
   Kaas is voor mij op dit moment ondenkbaar om voor altijd te moeten missen. Maar ‘gewone’ kaas uit de koelkast schrappen lijkt me op zich wel haalbaar, op feestjes e.d. kan ik een kaasplankje niet weerstaan 🙂
   Als iets ‘bijzonder’ blijft, zoals (voor mij) pittige kaasjes, af en toe kaasfondue, gamba’s of zalmsnippers, dan maakt het idee van ‘gewone dagen/weekenden vegetarisch en zuivelvrij eten’ minder een ‘dingetje’ of zo (begrijp je wat ik bedoel?)

 3. Leuk! Super om te zien.
  De vegetarische slager heeft ook vega gamba’s ( bij ekoplaza bijv) !!
  Ik zal binnenkort een keer camembosh voor je maken, gebakken camembert van cashews. Heeeerlijk.

  • Dat zou ik heeeeeel leuk vinden! Ben ik wel heel erg nieuwsgierig naar 🙂
   Naar die gamba’s ook trouwens, wist niet dat ze die ook hadden! Thanks voor de tip Xx

 4. Ja snap je volkomen !
  Thuis is voor mij( woon boven de zaak) moeilijker om de verleidingen te weerstaan.
  Wij eten vaak buiten de deur en ik kies heel vaak vega voor mezelf.Afgelopen vakantie heb ik maar 1 keer kip gegeten de rest alleen maar vega.Joris en Anniek aten heel veel vis & gamba’s.

 5. Ja zeker leuk voor inspiratie! Ik eet al zo’n 10 jaar vegetarisch en sinds 4 maanden ongeveer veganistisch. Helaas is dat in Colombia niet zo makkelijk als in Nederland, want wij hebben geen tot zeer weinig keus uit vervangers. Geen vega leverworst dus en ook geen lekkere vegan burgers. Het enige dat er is is tofu, maar wel heel duur. Ik kook dus eigenlijk uitsluitend met groente, pasta en rijst. En heel veel bonen en linzen 🙂 Dat is dan ook meteen mijn tip: in Nederland is het eten van bonen en linzen niet zo een gewoonte, maar dat zijn juist super goede vleesvervangers en ook voor ei en alles. Maak een heerlijke linzenschotel met rijst, wortel, uit, tomaat en paprika bijvoorbeeld. Of maak zelf zwarte bonen burgers. Of linzenburgers zijn ook super lekker. En hummus!! Kikkererwten staan bij ons ook zeer vaak op het menu, is namelijk ook iets typisch uit Colombia. Je kunt er naast hummus ook gewoon een lekkere rijstschotel met groente mee maken. Als we weer thuis zijn in Bogotá (we zijn nu in Buenos Aires) ga ik typisch Colombiaanse gerechten vegan maken en op mijn blog zetten, dus er komt meer inspiratie aan. Overigens zijn we 100% vega maar niet 100% vegan, simpelweg omdat dat in Zuid-Amerika vrijwel onmogelijk is. Ik denk zo’n 80% vegan. En daar ben ik helemaal tevreden mee 😀

  • Ik heb toevallig gisteren zwarte bonenburgers gemaakt en gegeten! Extra veel, dus vandaag eten we het weer haha 🙂
   Het aanbod van vleesvervangers in de Nederlandse supermarkten is de laatste jaren echt toegenomen. Toen ik 10 jaar geleden een periode vegetarisch wilde eten, raakte ik (kon toen nog niet zo goed koken) al snel ontmoedigd door enkel tofu en het vega kruimelgehakt.
   Wel wil ik meer gaan experimenteren zonder vleesvervangers, dus tips en recepten zijn zeker welkom: keep ’em coming!
   Maar feit is dat ik op veel dagen gewoon MOE ben na een lange dag werken en dan voor vier mensen VOER op tafel moet zetten (zonder ‘dit lust ik niet’ gezeur) en geen zin heb in gedoe of lang in de keuken bezig zijn. Dus dan wordt het al gauw een snelle pasta of bijv. Nasi Goreng. En voor die vele maaltijden, wil ik voortaan vleesvervangers gebruiken. Kleine stap/moeite, maar daardoor al snel en eenvoudig een aantal dagen per week geen vlees!
   Ben benieuwd naar je Colombiaanse recepten! Ben helemaal niet thuis in de Colombiaanse keuken, lijkt me erg leuk om eens iets van te proberen!

 6. Ok eerlijk? Ik heb niets met vegan. Niet alleen vind ik het enorm hypocriet, maar ik begrijp niet waarom als je tóch geen vlees wilt eten, wel producten gaat eten die enorm bewerkt zijn, dus lang houdbaar en dan ook nog de naam van vlees dragen?
  Het is een keuze. Ik blijf gewoon flexitariër.

  • Sorry, voor mijn late reactie!
   Waarom vind je dat hypocriet? Als je geen dieren meer wilt eten, betekent het toch niet dat je alleen nog maar groenten en granen zou mogen eten?
   Dat vleesvervangers langer houdbaar zijn lijkt me ook logisch, aangezien er geen dode dieren (die bederfelijker zijn) in zitten. En ik denk ook niet dat de toevoegingen aan vlees vele malen gezonder zijn dan die gebruikt worden in vleesvervangers, maar dat is weer een andere discussie 🙂

   • Lang verhaal, Maris, om uit te leggen waarom ik het hypocriet vind. Iedereen moet het voor zich weten hoor, maar ik kan niet zo goed tegen die hautaine houding wat de die-hard veganisten hebben tegenover mensen die vlees of vleesproducten eten – ook al eten ze dat niet iedere dag – en die jou direct als moordenaar bestempelen. Vegan of vegetariër uit piëteit voor dieren is een keuze en een trend.
    Ik eet geen bewerkt eten of toch zo min mogelijk, maar ben ook geen voorstander van vlees uit de bio-industrie en kan me wel voorstellen dat mensen vanwege de vele misstanden stoppen met vlees eten. Er zijn echter zat andere vlees-alternatieven. Ik eet soms ook onbewust vegan maar maak dat niet wereldkundig omdat ik dan zogenaamd zo goed bezig zou zijn. Dus de heisa eromheen snap ik gewoon niet zo.

    • Hautaine houding en die-hard dingen roepen, vind ik sowieso niet oké, ongeacht het onderwerp 🙂
     Maar ik vind de heisa eromheen dus wel interessant, omdat het mensen aan het denken zet.
     Ik ben er wel bewuster door geworden en voor mezelf aan het uitzoeken wat bij mij past en wat ik wel/niet kan of wil. Niet om hip te zijn of aan een trend mee te doen, maar gewoon omdat bepaalde dingen voor mij steeds minder goed voelen. Ik heb het idee dat er meer mensen net als ik ‘zoekende’ zijn, naar zowel informatie als inspiratie, op een laagdrempelige en niet opdringerige manier.

 7. Dat begrijp ik goed dat het erg lastig is om van 1 gerecht dat je wilt koken op diverse manieren klaarmaakt omdat niet iedereen alles lust.

  Xoxo

 8. Wat leuk om te lezen en het minder opgeblazen gevoel spreekt mij echt aan ?. Je recept van de nasi met vegan proof satésaus is echt heel lekker ? De kipstuckjes zijn hier ook goed ontvangen dus ik ben ook voornemens wat vaker plantaardig te gaan koken. Vegan zal ik nooit worden, want dat lijkt me dodelijk vermoeiend en ik hou nou eenmaal van koekjes bakken met boter en ei ?, maar ik ben pro minder vlees en meer plant based ?

  • Ik kan me geen leven zonder kaas voorstellen en vooralsnog ook niet zonder af en toe zalmsnippers of gamba’s, dus ik heb niet de illusie dat ik 100% vegetariër of vegan zal worden. Maar nooit meer gewone kip of gehakt (ander vlees eet/gebruik ik eigenlijk niet) is óók al een positieve (en eenvoudige) bijdrage aan zowel het milieu als een minder opgeblazen gevoel. Of dat laatste zo blijft moet ik nog ervaren, maar ik ben tot nu toe positief verrast 🙂
   Maar juist dit soort gerechten (Nasi Goreng, stamppotten met ballen, spaghetti e.d.) zijn van die typische gerechten die veel gezinnen doordeweeks (meerdere malen of twee dagen achter elkaar) eten en die zo eenvoudig aan te passen zijn.

 9. Ik vind het een fijn overzicht. Ook duidelijk zonder alle foto’s. Zelf eet ik ook steeds minder vlees en ben ik fan van de vegetarische filet dankzij jou en Iris. Volgens mij is vegetarisch vlees deze week ook in de aanbieding bij de plus voor 1 euro per pakje. De kipstuckjes vind ik ook lekker. Al moet ik ze wel wat sterker kruiden dan kipfilet voor ik dezelfde smaak heb. Herken jij dat ook?

  • Aaaah, helaas hebben wij geen Plus in de buurt ?
   Ik gebruik sowieso veel kruiden en specerijen (I ❤️ Indo + Spicy food) dus in dat opzicht verandert er voor mij niet zoveel ?
   Maar ik snap wel wat je bedoelt ja. Gewone vegaburgers e.d. vervangers zijn toch vaak iets droger of ‘missen’ iets. Behalve de vega filet dan: ik eet nooit meer echte ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *