Death By Bacon Burger

 death by bacon burger

Het is alweer even geleden dat ik een burgerrecept heb gedeeld, shame on me!
Dat wil niet zeggen dat wij al die tijd geen hamburgers hebben gegeten. Natuurlijk niet. Ik greep gewoon terug naar eerdere succesnummers, maar probeerde niets nieuws.

Maar toen zag ik deze Death By Bacon Burger voorbij komen op Elger’s geweldige blog: Vrijdag Burgerdag.
Deze site wil je als burgerfan opslaan in je favorieten, als je dat nog niet gedaan had.

Er zit namelijk bacon IN én OP deze burger! En alsof dat nog niet genoeg is: deze burger bevat ook éxtra kaas.
Burgers zonder kaas zijn voor mij niet bespreekbaar en bacon vind ik ook afschuwelijk lekker. Ik moest dus een beetje huilen (van geluk) toen ik dit recept ontdekte. En natuurlijk deel ik dit geluk met jullie.

Ingrediënten voor 2 burgers

  • 300 gram versgedraaid rundergehakt (ik gebruikte gewoon kant en klare burgers)
  • 2 goede burgerbroodjes
  • 50 gram belegen kaas
  • 2 plakken smeltcheddar
  • 4 dikke plakken ontbijtspek
  • handvol fijngesneden ijsbergsla
  • een paar ingemaakte jalapeños
  • 1 vleestomaat
  • 1 kleine rode ui
  • 4 eetlepels tomatenketchup

death by bacon

 

Hoe maak je het?

Grill de broodjes.
Bak het spek zonder boter of olie in een koekenpan tot het krokant is en laat uitlekken op keukenpapier.
Snijd twee plakken bacon in kleine stukjes, de twee andere plakken bewaar je nog even.
Snijd ook de belegen kaas in kleine blokjes (hoe kleiner hoe beter) of rasp dit grof.

Snijd de kant en klare burgers open, of maak ze zelf. Druk hiervoor een kwart van het vlees uit tot een dunne burger in een burgerring. Leg hier de helft van de stukjes bacon en kaas op, maar zorg dat de randen vrijblijven.

burger bacon kaas vulling

Dek af met nog een kwart van het vlees. Probeer te voorkomen dat de kaas of bacon ergens naar buiten komen, dit moet echt de vulling van je burger zijn.
Bestrooi de buitenkant van de burgers met een beetje zout.

Snijd de tomaten in plakken en de uien in ringen. Bak de uien in het vet van het spek.

Bak de burgers 3 minuten aan iedere kant. Leg een plakje cheddar op de burger en dek op laag vuur af met een deksel, tot de cheddar gesmolten is.
Bouw de burger op: begin met de sla, dan de burger, tomaat, bacon, ui, jalapeños en ketchup.

Geniet van je overdosis kaas en bacon!

death by bacon burger recept

death by burger bacon cheese

[bctt tweet=”Death By Bacon Burger: met bacon IN + OP de burger!” username=”MarisMariaRenne”]

Maak je een DIY of recept van mijn blog?
Stuur me een foto en wie weet staat deze (met credits) in een volgend artikel met lezersfoto’s!
Tweet je foto @MarisMariaRenne of deel je foto op de Facebookpagina van Hare Maristeit.
Deel je jouw foto op Instagram? Gebruik dan de HASHTAG #HareMaristeit

burgers en broodjes

Zijn burgers met bacon niet jouw ding? Niets aan de hand!
Bekijk HIER alle bijzondere burgerrecepten van mijn blog.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

4 reacties

  1. Oh my yumminess! Veel kaas is natuurlijk altijd goed bij een burger, en bacon is ook heerlijk. Binnenkort maar weer eens burgers maken, haha. 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Maris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret