Vandaag een korte post met een supersimpel, maar oh zo lekker receptje, als je net als ik van snelle salades houdt!
Ik ging op zoek naar een recept met geitenkaas en walnoten, omdat ik dit toevallig over had van een gerecht dat ik de dag ervoor had gemaakt.
Op mijn momenteel favoriete healthy foodsite voedzaamensnel.nl vond ik een verrassende salade van avocado, geitenkaas en appel. Vorig jaar maakte ik al eens guacamole met appel en die smaakcombinatie vond ik zooooo verrassend lekker!
De combi uit dit recept leek me ook super en het enige wat ik er zelf nog aan heb toegevoegd, zijn de sla en walnoten.
Voor 2 grote maaltijdsalades heb je nodig:
- 1 zak gemengde sla
- 1 appel (in blokjes gesneden)
- zachte geitenkaas (3 plakjes uit zo’n rolletje)
- 2 avocado’s
- handje walnoten
- dressing van olijfolie, honing en snufje peper
- fijngesneden bieslook
Hoe je dit maakt, lijkt me logisch: snijd & hussel + eet smakelijk!
Laat het me weten als dit je ook lekker lijkt of ermee aan de slag gaat!
You like?
Dan vind je dit misschien ook lekker: spinaziesalade met avocado, appel en ei! Of wat dacht je van een pasta met geitenkaas, rucola en walnoten?
Maak je een DIY of recept van mijn blog?
Deel er een foto van op de Facebookpagina van Hare Maristeit of tweet het naar @MarisMariaRenne
Deel je jouw foto op Instagram? Gebruik dan de hashtag #HareMaristeit of tag @hare_maristeit in je foto.
Wie weet verschijnt jouw foto met credits en een applausje in een volgend artikel met lezersfoto’s!
[bctt tweet=”Snelle salade van avocado, appel, geitenkaas en walnoten!” username=”MarisMariaRenne”]
Bewaren
Bewaren
Bewaren
7 reacties
Ik ben sinds kort gek op avocado’s en geitenkaasis altijd goed, dus ik ga dit binnenkort eens maken. Ziet er lekker uit!!
Dit is echt een combinatie van twee van mijn favoriete combinaties: geitenkaas, honing en walnoten + avocado en appel. Dus voor mij is dit echt ultiem dubbelop genieten 🙂
Mmm ziet er goed uit! Als ik alleen al avocado’s lees word ik al blij 🙂
Hoe krijg je die avocado zo netjes in plakjes? Bij mij glipt ie altijd weg van de snijplank, of ik krijg hem niet gepeld (dan lepel ik gewoon het vruchtvlees eruit). Wat is de geheime truc! 🙂
Goeie vraag Eline. Heel herkenbaar.
Haha, dat ooit de dag zou komen dat ik (IK!?!?!) kooktips zou gaan geven 🙂 (Hell froze over and pigs CAN fly).
Ik snijd de avocado altijd eerst in vier parten en haal daarna pas de schil eraf, anders glibbert hij inderdaad uit mijn handen en knikkert hij op de (vuile) vloer.
Dus: snijd eerst rondom een inkeping diep genoeg tot aan de pit, dan trek je zo twee helften uit elkaar. Deze helften snijd je ook doormidden, dan heb je vier kwarten. Daar pel ik dan de schil vanaf en die parten snijd je makkelijk in mooie plakjes 🙂
Ik halveer de avocado en haal de pit er uit.
Dan hou ik de halve avocado in m’n hand en snij dunne plakjes tot de schil.
Daarna schep ik de avocado uit de schil met een lepel.
Dan heb je gelijk mooie plakjes en geen geglibber.