Waar Je Huis Woont TAG

maris maria renne haarlem
Een blogger met wie ik al een tijdje leuk contact heb, is Nesrin van Dailycupofblablabla.com
Zij woont in Arnhem, ik in Haarlem en ergens tussen onze vele mailtjes en chats, kwamen onze woonplaatsen en woningen ter sprake.
We zijn nog nooit in elkaars woonplaats op bezoek geweest, maar al kletsend kwamen we erachter dat er best veel leuke overeenkomsten zijn tussen onze mooie steden en dat we er allebei met veel plezier wonen.

Daarom leek het ons wel leuk om een nieuwe TAG in het leven te roepen, met de titel: ‘Waar je huis woont’.
Dit is een lijst met zeven vragen over onze woonplaatsen en huizen. Als je ook een blog hebt en je neemt de lijst over: we like!
Nesrin publiceert over een paar weken een overzicht op haar blog, met de namen en linkjes van alle bloggers die de tag hebben overgenomen.

Vandaag vul ik zelf onze tag dus in, met mijn antwoorden over Haarlem en onze woning.

1. Waar woon je en ben je hier geboren en getogen?

Ik ben geboren in Breda en heb de eerste 23 jaar van mijn leven voornamelijk hier gewoond. Ik ben vaak binnen Breda verhuisd, maar heb ook korte periodes in omliggende dorpjes en een blauwe maandag in de steden Roosendaal en Eindhoven gewoond.
Dit was voor mij een groot contrast met Breda, dat ik toch wel de allerleukste en mooiste stad van het zuiden vind. Naast Den Bosch trouwens, dit vind ik ook een schitterende stad.

Toch heb ik me nooit echt thuis gevoeld in het Brabantse land. Ik heb bijvoorbeeld echt een hekel aan Carnaval, dat zit gewoon niet in mijn bloed. Ook vind ik zo’n zachte ‘G’ wel schattig klinken, maar dat Brabantse dialect: not so much.
Dan spot je een mooie man in een kroeg en dan vraagt hij: ‘Eej vrouwke, wâh hedde gij keimooi haar! Wilde gij misschien wâh drinkuh van mijn?’ en dat vind ik dus zo’n afknapper…

In 2002 ben ik in Haarlem komen wonen. Ik woon hier dus alweer bijna 14 jaar en ik voel me eigenlijk meer Haarlemse dan Bredase.
Hoewel mijn hart altijd wel een klein sprongetje van blijdschap maakt als ik door het centrum van Breda wandel, dat voelt voor mij toch wel heel vertrouwd en als ‘thuiskomen’.
Ook al kan ik er tegenwoordig niets meer vinden en lijkt het in veel opzichten niet meer op de stad die ik destijds achter me heb gelaten.

bredaFoto: cupcake op de Grote Markt van Breda

2. Voel jij je hier thuis? En waarom woon je hier (niet) graag?

YES! Maar dat kwam niet vanzelf.
Vooral in het eerste jaar dat ik hier woonde, had ik best wel veel heimwee naar Breda, waar ik een grote vriendengroep had achtergelaten en blindelings overal de weg wist te vinden. Zo’n verhuizing van 150 kilometer had ik toch wel behoorlijk onderschat, het had echt een grote impact. Vooral het eerste jaar, had ik in Haarlem echt het gevoel dat ik een toerist was.

In het begin vond ik Haarlemmers ook maar een elitair volkje dat bekakt praat (met een onwijze RRRrrrrrr). Maar naarmate je er langer woont, integreer je denk ik een beetje.
Overigens vind ik het dan wel grappig om te horen van mensen die vanuit het hoge noorden hier zijn komen wonen, dat zij Haarlemmers minder stug dan noorderlingen en juist erg gezellig vinden. Voor mij als Bourgondische Bredase, was dit dus juist andersom 😉

strandFoto: Om op een zonnige dag mijn zoon uit school op te halen en meteen door te fietsen naar de duinen of het strand en neer te strijken op een picknickkleed: priceless!

Waarom ik hier graag woon en het als ‘thuis’ voelt, is vooral de locatie en het sfeervolle centrum denk ik. Zowel Breda als Haarlem zijn echt prachtige oude steden. Dat ben ik dus al mijn hele leven lang gewend en dit waardeer ik echt. Daarom zou ik dus ook nooit in een sfeerloze nieuwbouwstad zonder ziel willen wonen.

Het strand dat voor ons op fietsafstand is, voelt echt als een cadeautje. Om hier op een doordeweekse woensdag in de lente, zomer of herfst voor een middagje naartoe te fietsen, voelt iedere keer weer alsof ik op vakantie ben geweest.
Natuurlijk zijn er ook andere schittende gebieden in Nederland met mooie bossen en meertjes. Maar voor mij gaat er niets boven de duinen en de zee.
Wat dat betreft lijkt Den Haag me trouwens ook een mooie omgeving om te wonen.

3. Wil je hier blijven wonen?

Ik zou hier best willen/kunnen blijven wonen denk ik, al sta ik open voor een verhuizing naar Barcelona (meer zomerse dagen, palmbomen en strand), Amsterdam en het dorpje Overveen dat aan Haarlem grenst.
Daar kun je net iets ruimer wonen, woon je nog dichter bij het strand en ben je binnen 10 minuten in het centrum van Haarlem. Zoek in Google maar naar afbeeldingen van Overveen en je snapt wat ik bedoel, het is daar echt schitterend!

haarlem meivakantie 2
Foto: Ik schreef een paar jaar geleden een artikel over wat er zoal in Haarlem te doen is in de meivakantie. In dit artikel zijn de data dus anders, maar het programma komt dit jaar ook overeen. Leuk om te lezen, mocht je komende weken Haarlem willen bezoeken!

 

4. In wat voor een soort huis woon je?

Wij wonen vrij gunstig en centraal in een charmante, kleine en oude arbeiderswoning, wat een gemeentemonument is.
De locatie is super, maar de staat van de woning niet. Wij huren het momenteel en mogen het kopen van de woningbouw, maar we zijn er nog niet over uit of we dit willen gaan doen.
De woning is niet piepklein, maar sinds we met z’n vieren zijn, wordt het hier toch wel een beetje krap.
Een tijdje geleden schreef ik al een artikel over onze dilemma’s met betrekking tot ‘Verbouwen of Verhuizen‘.

Het is echt kiezen tussen twee uitersten. Verhuizen naar een grotere woning op een veel minder toffe locatie, of een helse verbouwing van een oud huis met gebreken dat het dan ‘bijna helemaal’ is, maar wel op een geweldige plek. Hier ga ik vast nog een paar keer hardop over nadenken op mijn blog. Wordt vervolgd.

FLAIR3
Foto: in januari 2014 stond er een binnenkijker van ons huis in het magazine Flair.

 

5. Wat vind je het allerleukst en het allerstomst van jouw woonplaats?

De smalle wegen en straten zijn prachtig en karakteristiek. Maar ze zijn eigenlijk ook best irritant en meestal is het ook éénrichtingsverkeer.
Met de auto moet je dus gerust een (paar) kilometer omrijden om iets te bereiken dat feitelijk niet zo ver weg is. Vaak ben je ergens met de fiets ook sneller dan met de auto en dan hebben we het nog niet gehad over het vinden van een parkeerplek. Of over de parkeerkosten van Haarlem, die maar een paar eurocenten schelen met de belachelijke tarieven van Amsterdam.

Ook de grachten en de mooie bruggen zijn schitterend. Alleen jammer dat ze zo vaak (en zo lang!) open staan om boten te laten passeren.

beker haarlem
Hierdoor heb ik al menig trein gemist, omdat ik te laat op het station aankwam vanwege een tien minuten openstaande brug voor een lange sliert plezierbootjes.
Maar mooi is het natuurlijk wel en ik zit ‘s zomers ook regelmatig op een bankje aan het water om naar de voorbij varende bootjes te kijken.

Verder is Haarlem klein, drukbevolkt en duur. Echt, om te huilen zo duur.
Onze families en vrienden wonen voornamelijk in Breda en Almere. Als ik op Facebook soms Funda advertenties van huizen in die plaatsen voorbij zie komen, dan bloedt mijn hart een beetje.

Je kunt in deze plaatsen bij wijze van spreken een vrijstaand huis met een giga tuin kopen, voor de prijs waar je in Haarlem een benedenwoning met patio in de schaduw voor krijgt. Of een medium groot klushuis zonder centrale verwarming in een medium oké buurt. Echt schrijnend vind ik dat.
Het zou dus fijn zijn als Haarlem minder populair was en de woningen wat betaalbaarder zouden zijn.
Maar ik ben inmiddels zo van Haarlem gaan houden, terug naar Breda of verhuizen naar Almere is voor mij echt niet bespreekbaar.

proefpark startFoto: Proefpark Haarlem, een jaarlijks terugkerend food festival in augustus.
Zie ook de categorie HAARLEM op mijn blog voor een overzicht van events en hotspots.

Ik houd van de Haarlemse binnenstad, de sfeer, de winkels (al jaren op rij verkozen tot ‘Leukste winkelstad van Nederland’), de horeca en ik houd vooral van deze stad in de lente en zomer. Dan bruist het overal en is er zoveel te doen.

Ik weet dat Nederland groter is dan deze regio en dat er veel meer schitterende steden zijn waar je veel betaalbaarder kunt wonen. Maar ik ben dit nu eenmaal gewend (en verwend), dus ik wil geen concessies maken op dit vlak.

6. Als je mocht kiezen, in wat voor huis en in welke plaats zou je dan wonen?

Amsterdam is absoluut mijn meest favoriete stad in Nederland. Dus in een ideale wereld zou Amsterdam dichterbij het strand liggen (op de locatie van Haarlem) en een ruim aanbod van betaalbare woningen hebben.
Ik noemde eerder al Overveen als optie, wat dus een klein en charmant dorpje aan de rand van Haarlem (centrum) is. Ik ben wel echt een stadsmens. Ik heb dus wel eens in kleine afgelegen dorpjes gewoond en ik vond dit niet fijn. Overveen voelt toch een beetje als ‘de fietsenstalling van Haarlem’ en dus niet als een dramatische verhuizing.

Qua woningeisen ben ik (denk ik) niet idioot veeleisend. Misschien komt dit ook omdat ik al jarenlang in crappy woningen heb gewoond?
Ik zou gewoon graag iets meer ruimte willen hebben en een eigen werkkamer/kantoortje.

kleurrijke herfsttuinFoto’s: het herfstklaar maken van onze achtertuin.

Onze tuin (die voor Haarlemse begrippen best wel groot is) ben ik ook echt gaan waarderen in de afgelopen jaren. Daar zou ik ook niet teveel op willen inleveren in een volgend huis. In ons nieuwe huis wil ik heel graag een open en een grote keuken, ik HAAT onze kleine poppenkeuken.
Oh, en een toilet op de bovenverdieping: die hebben wij nu niet. Dit zijn we inmiddels wel gewend, maar dit mis ik soms (‘s nachts!) toch wel.

Verder heb ik geen eisen of ambities zoals ‘een vrijstaande woning is mijn doel’ of ‘ik moet per sé middenin het centrum wonen’. Ik ben best bereid om een stukje (maar niet te ver) te fietsen.
Dat valt best mee met mijn wensen, toch? Ik vind mezelf op dit vlak geen luxepaardje 😉

7. Wat is op dit moment dé hotspot in jouw woonplaats?

Waar ik op dit moment de meeste mensen over hoor praten, zijn de relatief nieuwe zaken ‘Louisiana Lobster Shack’ en ‘Roast Chicken Bar’.
Het eten schijnt er in beide zaken geweldig te zijn, ik moet het nog uitchecken.

Maar om heel eerlijk te zijn, ben ik niet zo gevoelig voor hippe nieuwe tentjes. Als jij daar wel van houdt, dan vind je Haarlem ook leuk, want daar zijn er véél van hier.
Liever ga ik naar oude no-nonsense eetcafés en low key restaurantjes. Mijn persoonlijke favoriete hotspot in de zomer is Stadsstrand de Oerkap:

oerkap

Liefst zit ik natuurlijk op het échte strand, maar wanneer hier op doordeweekse schooldagen eens geen tijd voor is, dan is het hier heerlijk toeven! Gewoon lekker met je voetjes in het zand met een wijntje en een home made pizza: I like!

Lees hier meer van mijn tips voor low key ontbijten, lunchen en borrelen in Haarlem.

 

Hopelijk vonden jullie het leuk om te lezen over mijn liefde voor Haarlem!
En ik hoop dat ik geen Brabanders beledigd heb door te uiten dat ik Carnaval en het dialect verschrikkelijk vind 😉

Lees ook Nesrin’s antwoorden over haar woonplaats Arnhem en haar woning en bekijk HIER de lijst van alle bloggers die de TAG ook hebben ingevuld.
Heb je een blog, neem je deze TAG over en wil je op haar lijst met bloggers verschijnen?
Laat het Nesrin weten en vergeet ons niet als bron te vermelden

haarlemmerhoutFoto: picknicken in de Haarlemmer Hout.

Heb je geen blog, maar vind je het wel leuk om bovenstaande vragen te beantwoorden?
Brand dan los in een comment onder dit artikel: ik vind het leuk om te horen waar en hoe jullie wonen!

Bewaren

0

Reader Interactions

Comments

 1. Ik heb geen blog maar ik vind het een leuke tag! Wij wonen sinds 8 jaar in Dordrecht. Helaas niet in de prachtige binnenstad maar in een buitenwijk. Het centrum is 10-15 minuutjes fietsen. De huizen en tuinen zijn hier vrij groot, maar ook vrij lelijk. Wel hebben we vlak achter de wijk de Biesbosch liggen en sinds ik hardloop begin ik dat steeds meer te waarderen. Fijn aan Dordt is de centrale ligging en het mooie centrum aan het water. Ik kom eigenlijk uit (omgeving) Rotterdam en gek genoeg weet ik daar nog steeds beter de weg dan in Dordt. En het is en blijft de stad van mijn ❤️. Door de kinderen leer ik de stad wel steeds beter kennen. Onze wijk is zo’n woonerf-doolhof uit de jaren ’80. Maar met groot park en dito winkelcentrum, dus qua voorzieningen is het prima. Ons huis is gewoon zo’n lekker standaard huis met drie grote slaapkamers en een kleintje. Genoeg ruimte boven dus, beneden is het minder ruim, alhoewel we net de keuken bij de woonkamer hebben getrokken en dat scheelt veel licht en ruimte. Er staan hier in de wijk ook van die mooie split-levelhuizen en daar droom ik stiekem van.

  • Nicole, ik ben laatst in Dordrecht geweest en was echt verrast. Wat een prachtige binnenstad hebben jullie! Dat had ik helemaal niet verwacht, en ik was verbaasd dat Dordrecht niet door veel meer mensen wordt bezocht voor de knusse binnenstad.

   • @Nicole : Paul is me voor 🙂 Een split-level huis staat ook op mijn verlanglijstje. Sowieso: een hoog huis lijkt me erg gaaf om in te wonen.
    Ik heb nooit echt door Dordrecht gewandeld, wel eens voorbij (met de trein) of doorheen gereden (met de bus) als ik van Breda naar Rotterdam reisde. Inderdaad wat Paul zegt: mooier en knusser dan dat ik had verwacht en gek dat dit eigenlijk niet zo bekend is.
    De Biesbosch is schit-te-rend! Als kind kwam ik hier vaak met schoolreisjes, echt heel mooi daar. Ook schattige dorpjes in de buurt, leuke vakantiebestemming. Voor mij voelt Brabant nu trouwens ook echt als een vakantie trouwens. Aan de ene kant heel vertrouwd, maar ik ben er nu al zo lang weg, dat ik echt niets meer kan terugvinden en de wegen/routes vaak ook veranderd zijn.

 2. Ik heb twee jaar geleden van collega-blogger Irene een mini-rondleiding gehad door Haarlem, en heerlijk op de markt in het zonnetje geluncht. Prachtige stad inderdaad. En inderdaad de huizenprijs is om te huilen. In Enschede ligt die verhouding weer anders. Enschede is een wat minder oude stad, en heeft zeker niet de karakteristieke trekken zoals Haarlem dat heeft, toch ben ik (als Fries) er erg aan verknocht geraakt. Het heeft alles: een fijn theater, een poppodium, veel restaurants, veel jongeren door de universiteit én de hogeschool in de stad, en leuke winkeltjes. En betaalbare huizen. Er is geen strand, thank God, want ik haat zand (dat gaat namelijk ongevraagd overal tussen zitten). Maar fiets vijf minuten, en ik zit heerlijk in de bossen. Twente stikt van de prachtige wandelgebieden en daar kan ik erg van genieten.

  Dus misschien moet je een verhuizing naar het oosten overwegen? Enige nadeel is dat het accent hier nog vreselijker is dan in brabant. En dat komt van iemand die ooit een vriendje gedumpt heeft vanwege die zachte g…..

  • Hahaha 🙂 Op zich heb ik niets tegen een (licht) accent, ik vind al die verschillende klanken en tongvallen in dit kleine kikkerlandje ook wel zijn charme hebben. Maar van een zwaar dialect krijg ik toch wel een beetje jeuk. Heb ook eens een leuke jongen laten gaan die echt bloedmooi was, maar uit Limburg kwam en te pas en te onpas ‘Wablief?’ zei. Dan haak ik af.
   Ik ben dus wel echt een groot strandliefhebber en word juist erg gelukkig van mijn voeten in het strandzand. Seth is nog erger dan ik. Ik klop bijvoorbeeld wel een aantal keren op een stranddag mijn kleed uit, Seth niet. Die ligt dus ook gerust zonder handdoek languit (met zijn haar!) in het zand!? Ik moet dan dus ook de neiging onderdrukken om Seth niet af te kloppen/vegen.
   Als je nog eens deze kant op komt, ‘moet’ je echt eens gaan wandelen in de omgeving van Overveen. Dat grenst aan Haarlem en is een bosrijk gebied in de duinen. Voor kleine kinderen ook heerlijk om te spelen, hutten bouwen, de duinen afrennen en zo.
   Ik ben nog nooit in Enschede geweest, maar ik geloof meteen dat het prachtig is in het Oosten en rustiger/ruimer opgezet. Een groot gedeelte van onze familie en vrienden woont in Almere en die stad heeft ook alles (en meer en keer 12) behalve karakter. Groot en betaalbaar wonen, groot centrum, veel horeca/winkels, natuur enz. Maar ik voel echt nul, niks, geen liefde voor die stad. Ben gewoon verpest door altijd in mooie karakteristieke steden te hebben gewoond en daar betaal ik nu de (hoge) prijs voor 😉

 3. Amsterdam lijkt mij ook ontzettend gaaf om te wonen. Haarlem lijkt mij erg leuk, volgens mij ongeveer dezelfde look & feel als Arnhem. Grappig ook zo een witte villa on top! Same here 😉

 4. Ik ken Haarlem eigenlijk niet zo goed, laatste keer dat ik er was is lang geleden en heb ik nog nachtmerries van (Was een strontvervelend tripje met school), maar je foto’s spreken me wel aan.
  Wat groen, best dichtbij strand/natuur, oude geveltjes, water…
  Iedereen lijkt overigens altijd zo verliefd op Amsterdam. Was ik vroeger ook, maar met de jaren heb ik steeds meer een afkeer ontwikkelt.
  De drukte, de mensen zijn… Uhm…Anders dan hier ;-), de viezigheid… Dat ik jarenlang uitstapte in een bouwput op Amsterdam CS hiel ook niet echt.
  Nee, vroeger kwam ik er minimaal eens per maand, maar tegenwoordig ga ik liever naar Utrecht.
  Ook voor Den Bosch heb ik een zwak en ook Groningen vind ik prettig.
  Ik denk niet dat ik deze TAG overneem. Mijn woonplaats is geen geheim, maar als ik beschrijf waar ik woon/het huis beschrijf is het denk ik overduidelijk.

  • Grappig dat je de viezigheid noemt. Toen ik namelijk nog op en neer reisde tussen Breda en Haarlem, vond ik iedere keer dat ik hier kwam, dat het in Brabant frisser/bloemiger rook haha
   Maar na 14 jaar ruik ik dat niet meer. En de mensen (en de mentaliteit) zijn hier zeker anders dan ‘in de provincie’. Daar moest ik het eerste jaar ook echt aan wennen, maar nu ervaar ik dit dus juist andersom. Als ik in Brabant ben en alles is daar zo rustig en gemoedelijk, dan denk ik: ‘Loop nou doorrrrrr’ of ‘wat is het hier saaiiii’. Maar, eerlijk is eerlijk: qua gastvrijheid en vriendelijkheid, zouden ze hier nog veel kunnen opsteken van de Brabanders en Limburgers. Echt een wereld van verschil! Is dit in Friesland ook zo?

   • Hier in Friesland ruikt het voor mijn gevoel zeker frisser. Haha.
    Wij Friezen staan misschien te boek als stug, maar ik hoor van veel mensen die hier op vakantie komen dat ze de mensen meestal als vriendelijk, behulpzaam en gastvrij ervaren.
    Zelf ervaar ik de mensen hier ook als behulpzamer en ik vind het hier altijd wat relaxter/minder gehaast en opgefokt.
    Maar goed, als je dan (zoals in mijn dorp) op zondag een kanon af kunt schieten door het centrum en je hooguit een verdwaalde duif raakt… Ja, dan baal ik wel eens van alle rust en kalmte.
    En de sociale controle is hier (vooral in de wijk) enorm.
    Aan de ene kant fijn! Er zal nooit iemand 3 dagen dood in huis liggen. (Wat: Zelfs geen 3 minuten) Maar aan de andere kant… Als jij niet meer weet op welk tijdstip je thuiskwam en de rest van de straat wel 😉

  • P.s. Utrecht vind ik geweldig! Staat in mijn top 3 favoriete steden in Nederland 🙂 Ik zou hier best graag en fijn kunnen wonen en het ligt ook centraal t.o.v. onze families in Brabant en Flevoland. Maar oh… geen strand in de buurt!

 5. Leuke tag hebben jullie bedacht! Haarlem lijkt me best een mooie stad, met Brabant heb ik ook minder, haha. Moest zo hard lachen op je Brabantse ‘versierzin’. XD Tja, waar jij echt een stadsmens bent, zit ik er wat meer tussenin. Ik wil graag in een buitenwijk van Zwolle of Apeldoorn wonen. Wel alles in de buurt, maar toch het rustieke van een dorpje. Woon al zolang als ik me kan heugen in een klein dorpje in Flevoland, wat me net te klein is dus ik wil er wel weg… Maar, Amsterdam of een grote stad is me echt way to big.

  • Ik zou daarom ook echt in Overveen kunnen wonen, omdat het maar 10 minuten fietsen is naar de binnenstad van Haarlem. Er zijn wijken in Haarlem die verder van het centrum afliggen. En het is daar dus rustig en schitterend (in de duinen!). Maar je raadt het al: niet goedkoop 😉
   Overigens hoor ik best veel leuke dingen over zowel Apeldoorn als Zwolle. Misschien moet ik eens gaan tienertoeren deze zomer en wat meer steden gaan bekijken.

 6. Ik las de tag eerst bij Nesrin. Leuk gedaan en leuke antwoorden, alleen snap ik jullie liefde voor Amsterdam niet. Ik woon zelf in Almere en kom de laatste jaren nooit meer in Amsterdam, ik vind het een vieze drukke bouwput, ik heb er nooit wat mee gehad. Ook het uitgaansleven vind ik daar echt tegenvallen. Maar dat komt misschien omdat ik de plekjes niet weet.

  • Ik denk ook dat Amsterdam een gevalletje ‘You either love it, or hate it’ is. Kan me heel goed voorstellen dat veel mensen het er te druk en heftig (of vies) vinden. Ik houd van de drukte en de sfeer op straat. Nou ben ik geen party animal (meer) en de nachtclubs bijv. zijn ook niet aan mij besteed. Maar ik vind het heerlijk om er rond te struinen, te winkelen of op een terrasje aan een gracht te zitten, het geluid van de trams, Koningsdag, Gay Pride: I love it!
   Almere was voor mij nieuw. Ik kom er nu zo’n vijf jaar, veel van onze familie en vrienden wonen er. Ik snap het (het heeft alles en je kunt er betaalbaar RUIM wonen), maar ik voel het niet als ik daar door het centrum loop. Ik kom er regelmatig, maar zie mezelf er echt niet wonen, al ben ik stikjaloers op alle huizen waar ik binnenkom 😉
   Het festival Gestrand in Almere, vind ik trouwens wel één van ‘s lands beste feestjes! Hopelijk is het dit jaar ook weer mooi weer, dan ben ik zeker weer van de partij.

  • P.s. ik lees nu ook je reactie bij Nesrin. Dat is inderdaad een dingetje hè, dat mensen het vaak afkraken? Lijkt me niet leuk. Mijn vriend is een Amsterdammer maar heeft een groot gedeelte van zijn jeugd in Almere gewoond en vond het daar geweldig om op te groeien. Veel van onze vrienden (met jonge kinderen) ervaren dit nu ook zo.
   Ik heb zelf heel erg aan Almere moeten wennen de afgelopen jaren en wat ik zojuist ook schreef: ik SNAP het, maar ik voel het niet. Het is ook een kwestie van wat je gewend bent denk ik. Sommige van onze Almeerse vrienden vinden Haarlem ook leuk en gingen oriënteren op de huizenmarkt, maar haakten al snel af. En dat begrijp ik, als je bepaalde luxe, ruimte en prijzen van Almere gewend bent. Maar voor mij is dat dus andersom.

 7. Haha toen ik alleen al de titel zag dacht ik: die wil ik ook! hahaha. Dus ik ga m zeker overnemen 😀 Heel leuk ingevuld, ik heb een hoop nieuwe dingen geleerd. Haarlem vind ik een geweldige stad, één van de fijnste van Nederland denk ik zelfs. Al heb ik er nooit gewoond trouwens. Waar wel, dat lees je dus binnenkort 😀

 8. Leuke tag zeg! Ik ben ooit een keer in Haarlem wezen shoppen en ben direct verliefd geworden op deze mooie stad. Jammer alleen dat het inderdaad zo duur is!

 9. Erg leuke tag en zo leuk uitgebreid ingevuld ook 🙂 Ik ben nooit in Haarlem geweest maar het ziet er leuk uit. Van Nijmegen vind ik het centrum ook zo sfeervol met de oude panden.

 10. Je kunt de antwoorden op deze TAG vinden op http://papillon60.blogspot.nl/2016/04/weer-een-tag.html. Altijd leuk om in te vullen. Ik vind Haarlem heerlijk. We komen er regelmatig. Is ook een leuk fietstochtje maar dan moet je niet de snelste route nemen! We fietsen via het H’meersbos, golfterrein, bruggetje over bij Cruquius, landweggetje langs mooie huizen [kwijl], en dan via het Spaarne de fietsen bij de Grote Kerk neerzetten. Vroeger zaten wij vaak bij JamonJamon maar sinds ze geen wijn meer mogen schenken is dat wel voorbij jammer genoeg. We gingen vaak met een doos met zes flessen op de fiets en één fles wijn in ons lijf weer terug naar huis 🙂

  • Wat leuk, op die route rolde ik jarenlang regelmatig met mijn skates, totdat deze kapot gingen, ik zwanger raakte en geen nieuwe skates meer heb aangeschaft 🙂
   Schit-te-ren-de huizen! DAAR wil ik heeeeeel graag wonen, met zo’n eigen aanmeerplek voor ons (nog aan te schaffen) plezierbootje.
   Ik ga jouw ingevulde tag lezen!

 11. Geweldige tag, ik vind het heerlijk om dit soort geschiedenis van huizen en wonen te lezen. Het lijkt me onwijs chill om zo dicht bij het strand te wonen! Ik heb ‘m (als geboren en getogen Utregse :-)) zojuist zelf ingevuld en deze verschijnt morgen op mijn blog. Tof dat Nesrin straks een totaaloverzicht in een lijstje maakt, kan ik tegen die tijd lekker lezen.

 12. Wat een leuke tag! Ook heel leuk om bij jou en Nesrin te lezen. Toevallig ben ik pas naar Arnhem geweest en snap ik de enthousiasme van Nesrin maar ik wil zeker ook een keer naar Haarlem. Ook naar Breda trouwens.
  Ik woon zelf in Kaatsheuvel maar kom eigenlijk alleen in Breda voor familiebezoek en toen we gingen samenwonen naar de woonboulevard. Ik ga sneller naar Tilburg en Den Bosch.
  Ik zou nooit uit mijn dorpje weg willen. Niet veel te beleven op uitgaansgebied maar wel lekker rustig en de prachtige Loonse en Drunense duinen dichtbij. De Efteling heeft nu weinig meerwaarde op onze leeftijd maar mochten er kinderen komen dan is het wel een ideale plek om jaren te vertoeven. Vroeger gingen we standaard iedere woensdag naar de Efteling dus goede herinneringen.
  Wel is het ooit mijn droom om in zeeland een huisje of stacaravan te hebben dichtbij de zee. Kan zo genieten van de rust en stilte. Daarom voel ik me ook niet snel op m’n gemak in steden. Het is leuk voor even maar vind het altijd fijn als ik weer thuis ben.

  • Ik heb dat dus andersom 🙂 Kan ontzettend genieten van een mooi landschap en weinig mensen om me heen, maar dat vind ik maar even leuk. Ik word weer heel blij zodra ik in een drukke stad ben.
   Toen ik nog in Breda woonde ging ik ook regelmatig naar de Efteling, dat heb ik de afgelopen jaren toch wel gemist. Best een onderneming vanuit Haarlem en het is zo’n leuk park! Ik heb Brabantse vrienden met kinderen en een Efteling abo. Lijkt me super om buiten het hoogseizoen op een gewone rustige woensdagmiddag met je kids daar rond te struinen!
   Den Bosch vind ik ook geweldig, Tilburg not so much. Ben er vaak geweest, maar vind het geen mooie of sfeervolle stad. Het was dan wel leuk stappen daar in mijn studententijd. Veel meer loslopende studenten dan in Breda destijds, dus daar was ik wel vaak te vinden in het nachtleven 🙂
   En de Roze Maandag natuurlijk haha, wil ik misschien dit jaar ook weer heen.

 13. Leuke tag weer! Ik vind Haarlem ook een leuke stad, lekker shoppen daar. En inderdaad dichtbij het strand, dat mis ik wel een beetje hier in Brabant. Ik schreef over Eindhoven. Grappig genoeg is ons verhaal een beetje omgekeerd. Ik groeide op in Noord-Holland en verkaste naar Brabant :). Aan het taaltje moest ik wel een beetje wennen… http://www.meijne.eu/2016/05/02/tag-waar-je-huis-woont/

  • Gelezen, supergrappig! En leuk dat je de tag hebt ingevuld 🙂
   Ik heb persoonlijk niet zoveel met Eindhoven (blauwe maandag gewoond) en vond het zélfs als Bredase, maar een gek taaltje daar haha
   Je huis klinkt wel supergaaf. Nieuwbouw is wel iets dat ik ben gaan waarderen, na jarenlang crappy woningen te hebben bewoond.
   Het strand is iets dat ik echt niet meer kan missen, hoe graag ik ook dichterbij (Brabantse) familie zou willen wonen. Zeker nu er zoveel kleine kindjes zijn, zou echt tof zijn om elkaar vaker en makkelijker op te zoeken.

 14. Leuke tag, ik ga m ook nog invullen. Breda is een geweldige stad. Ik vond het al heel raar om 50km verderop te gaan wonen, van Roosendaal naar Tilburg, maar jij bent echt nog veel verder gaan wonen. Ik ben nog nooit in Haarlem geweest, shame on me. Woensdag komt de tag bij mij online!

 15. Wat een leuke tag en mooie zomerse foto`s van je huis en omgeving! Jammer dat je alleen in theorie je ideale stad kunt samenstellen. Tijdens mijn studententijd kwam ik vaak bij een vriendinnetje in Breda om bij haar uit te gaan, (ik studeerde in het supersuffe Ede) en vond het een héél gezellige stad. Dat zat dan wel weer dichtbij Arnhem. Ik zie de tag nu pas maar ga hem zeker invullen op mijn blog en er deze donderdag een blogje van publiceren (vanuit Bolivia :-))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *