08/10/2017 | 2 reacties

Vega & Skinny Pompoenspaghetti Tikka Massala

 vega pompoenspaghetti tikka massala

Ik heb een supertof nieuw kookboek in huis met de titel ‘Pompoen!‘.
Dit boek staat boordevol verschillende recepten met (je raadt het al): pompoen in de hoofdrol.
Vandaag deel ik een skinny pompoenrecept dat is geïnspireerd op een gerecht uit dit boek.

Ik heb het iets versimpeld, door kant en klare pompoenspaghetti (te koop bij Albert Heijn) te gebruiken, in plaats van een flespompoen met een spiraalsnijder in slierten te snijden en eerst in de oven te bereiden.

Ook koos ik voor vegetarische kipstuckjes in plaats van kipfilet en heb ik nog een ingrediënt weggelaten.
En nu ben je natuurlijk poepnieuwsgierig naar het originele recept, right?
Koop het boek 😉

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 gr pompoenspaghetti
  • 1 grote ui
  • 1 grote teen knoflook
  • 1 duim gemberwortel
  • 1 blik (400 gr) tomatenblokjes
  • 125 gr magere yoghurt
  • 1 el komijnpoeder
  • 1 tl kurkuma
  • 1 el garam massala
  • halve tl chilipoeder of paprikapoeder (pas aan op je tafelgenoten!)
  • 175 gr vegetarische kipstuckjes
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak

Hoe maak je het?

Snipper de ui en rasp de knoflook en gember.
Fruit de ui in een scheut hele olie aan in een wok.

Voeg de kipstuckjes toe en bak dit al omscheppend rondom bruin en gaar.
Voeg de knoflook, gember en overige kruiden toe en schep nog even om.

Voeg dan de tomatenblokjes toe en breng aan de kook.
Voeg de yoghurt toe en laat ongeveer 15 minuten zachtjes pruttelen.

Kook de pompoenspaghetti in 1-2 minuten beetgaar.
Giet af en verdeel over de borden.
Schep er een flinke portie tikka-massalamengsel op en eet smakelijk!

vega pompoenspaghetti tikka massala

Maak je een DIY of recept van mijn blog?
Deel er een foto van op de Facebookpagina van Hare Maristeit of tweet het naar @MarisMariaRenne
Deel je jouw foto op Instagram? Gebruik dan de hashtag #HareMaristeit of tag @hare_maristeit in je foto.
Wie weet verschijnt jouw foto met credits en een applausje in een volgend artikel met lezersfoto’s!

Vega Pompoenspaghetti Tikka Massala Click To Tweet

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Dit vind je vast ook leuk:

2 reacties

  • Beantwoorden chucky1012 08/10/2017

    Wat een apart gerecht en het ziet er lekker uit!

    Xoxo

  • Beantwoorden Veerle 09/10/2017

    Oh dat lijkt me lekker! Goede tip ook met die pompoenspaghetti, ik hou wel van tijdbesparende kooktips 🙂 Leuke kleurrijke foto!

  • Laat een reactie achter