Vega Ovenschotel van Witlof met Geitenkaas, Appel & Noten

Vega Ovenschotel van Witlof met Geitenkaas, Appel & Noten

Veel mensen houden niet van witlof: zo jammer!
Ik ben er dus werkelijk dol op. Ik vind het rauw lekker in een frisse salade en ook ben ik gek op witlofovenschotels.

Alleen maak ik die ovenschotels dus altijd met ham en kaas en wil ik graag wat vaker variëren met vegetarische maaltijden.

Een rondje Google leerde me dat geitenkaas en appel het goed doen in combinatie met witlof.
En appel vind ik weer lekker in combinatie met de smaak van kerrie, dus ik besloot alles maar gewoon bij elkaar te gooien en hield mijn vingers gekruist in de hoop dat het niet zou mislukken.

Ik kan deze ovenschotel weer toevoegen aan mijn lijstje met persoonlijke succesnummers 🙂
De noten geven het gerecht een lekkere bite en de smaak van kerrie en appel doet het heel goed samen met de geitenkaas: echt een superlekkere combi!

Ingrediënten voor 2 personen

  • 500 gr witlof
  • 1 appel
  • 150 gr geitenkaas
  • 150 gr crème fraîche
  • knoflookpoeder
  • kerriepoeder
  • uienpoeder
  • 40 gr walnoten
  • 40 gr amandelen

Vega Ovenschotel van Witlof met Geitenkaas, Appel & Noten

 

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de witlofstronken doormidden en verwijder het middelste (harde) gedeelte.

Kook de witlof 2-3 minuten in een grote pan water met een snuf zout.
Laat uitlekken in een vergiet.

Vega Ovenschotel van Witlof met Geitenkaas, Appel & Noten

Meng in een kom de crème fraîche met de kerriepoeder en snijd de appel in blokjes.
Meng de uitgelekte witlofbladeren met het kerriemengsel en voeg hier de appelblokjes aan toe.
Meng alles goed door en schep het in een ingevette ovenschaal.

Hak de noten fijn en brokkel de geitenkaas.
Verdeel dit over de witlof en voeg er naar smaak uienpoeder, knoflookpoeder en/of versgemalen peper aan toe.

Zet 15-20 minuten in de oven (gluur af en toe of de boel niet aanbrandt) en… eet smakelijk!

Vega Ovenschotel van Witlof met Geitenkaas, Appel & Noten

Maak je een DIY of recept van mijn blog?
Deel er een foto van op de Facebookpagina van Hare Maristeit of tweet het naar @MarisMariaRenne


Deel je jouw foto op Instagram?
Tag mij ( @hare_maristeit) in je foto of gebruik de HASHTAG #HareMaristeit
in je onderschrift.

Wie weet zie je jouw creatie terug in een volgend artikel met lezersfoto’s ?

 

[bctt tweet=”Vega Ovenschotel met Witlof, Geitenkaas, Appel & Noten” username=”MarisMariaRenne”]

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Maris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret