Vega Citroenspinazie met Spaghetti

Vega Citroenspinazie met Spaghetti

Ik heb een nieuwe bijbel!
Een fantastisch nieuw kookboek met de titel Superveg (uitgebracht in juli 2018), waarvan ik binnenkort een review zal delen.

Eerder deelde ik al het recept voor Mexicaanse wraps met geprakte avocado, maïs en zwarte bonen uit dit boek. En deze pasta is zeker niet het laatste recept dat ik uit dit boek maak 🙂

Deze citroenspinazie met pasta is een heerlijk fris en vullend gerecht dat ook nog eens supersnel op tafel staat. Dit zou zomaar eens een nieuw favorietje bij ons thuis kunnen worden!
De in yoghurt geslonken bladgroenten doen het goed met spaghetti (of een andere pastasoort), maar ook met bijvoorbeeld bruine rijst of quinoa.

Persoonlijk miste ik een beetje ‘crunch‘ en heb ik dus last minute gefreestyled door er wat walnoten aan toe te voegen 🙂

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 gram spaghetti
  • 450 gr Griekse yoghurt
  • 6 tl maïzena
  • zeezout en versgemalen zwarte peper
  • 1 el extra vergine olijfolie
  • 5-6 knoflooktenen, in dunne plakjes
  • 1 tl chilivlokken
  • 300 gram veldspinazie, grofgehakt of geknipt
  • 1 tl rasp van een citroen
  • 2 tl sap van een citroen

VARIATIETIPS!

  • Voeg verkruimelde feta toe voor een spicy twist.
  • Vervang de Griekse yoghurt met crème fraîche.
  • Garneer met fijngehakte walnoten of geroosterde geschaafde amandelen voor een crunchy bite.

Vega Citroenspinazie met Spaghetti

Hoe maak je het?

Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Giet de yoghurt in een kom, voeg de maïzena en royaal zeezout en peper toe en roer glad.
Zet even weg.

Zet een grote koekenpan op matig vuur.
Voeg de olie toe, daarna de knoflook en fruit tot de knoflook gaat geuren en begint te kleuren.

Voeg de chilivlokken toe en giet het yoghurtmengsel erbij.
Schep constant door en leg, zodra de yoghurt kookt, de gehakte spinazie er handje voor handje in.
Laat de spinazie in de saus slinken.

Haal, zodra je alle spinazie hebt toegevoegd, de pan van het vuur en voeg de citroenrasp en het citroensap toe.
Breng op smaak met zout en peper.

Laat de gekookte pasta goed uitlekken. Doe weer in de pan en roer de saus erdoor.
Serveer meteen.

TIPS!

  • De saus kan wat gaan schiften als je hem even laat staan. Roer gewoon door tot hij weer glad is.
  • De saus kan worden bewaard en later in een pan of in de magnetron worden opgewarmd.

Vega Citroenspinazie met Spaghetti

Maak je een DIY of recept van mijn blog? Deel er dan een foto van op de Facebookpagina van Hare Maristeit of tweet het naar @MarisMariaRenne

Deel je jouw foto op Instagram? Tag mij ( @hare_maristeit) in je foto of gebruik de HASHTAG #HareMaristeit in de tekst onder je foto.
Wie weet zie je jouw creatie terug in een volgend artikel met lezersfoto’s 🙂

3

Reader Interactions

Comments

  1. Oehhh lekker wij eten ook regelmatig zoiets alleen dan met crème fraise of met Boursin .Wat ook lekker als crunch is oud brood heel fijn snijden/ hakken dat samen met knoflook & gehakte nootjes krokant bakken in wat olie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *