Vega Burrito’s

Vega Burrito's

Het vervangen van vlees met plantaardige vleesopvolgers, heeft mij in het afgelopen jaar geholpen om uiteindelijk helemaal geen vlees meer te (willen) eten.
Vooral met het bereiden van de gewone snelle doordeweekse maaltijden die ik zo gewend ben om te maken, vind ik dit echt een uitkomst!

Op drukke dagen wanneer ik geen tijd/zin/puf heb om al te lang na te denken over het avondeten en gewoon snel iets op tafel wil toveren voor mijn hongerige volkje, maakte ik vaak snelsnelsnel een pasta (met gehakt), Nasi Goreng (met kipfilet) of Mexicaanse wraps (met gehakt of kipfilet).

Lees ook: Vleesvervangers voor beginners

Er is inmiddels volop keus en variatie te koop in de vegetarische schappen van alle supermarkten. Al mijn makkelijke en snelle maaltijden, kan ik dus nog steeds op mijn ‘oude vertrouwde manier’ blijven maken.

Vandaag laat ik je zien hoe ik snelle Mexicaanse burrito’s heb gemaakt, met plantaardige kipstukjes.
Ik heb overigens (nog) geen favoriet merk van deze kipstukjes. Meestal koop ik die van Vivera of de Vegetarische Slager: allebei lekker!

Ingrediënten voor 6 burrito’s

  • 6 grote wraps
  • 175 gram plantaardige kipstukjes
  • tacokruiden
  • 160 gram bonen (ik kocht een blikje Bonduelle bonenmix met maïs)
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 grote teen knoflook
  • geraspte kaas
  • 1 avocado
  • 125 gram crème fraîche
  • paar blaadjes verse peterselie

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de kipstukjes nog kleiner.

Verhit olie of boter op middelhoog vuur en bak hierin de kipstukjes gaar.
Voeg de tacokruiden toe en schep alles goed door.

In tegenstelling tot kippenvlees, hoef je geen rekening te houden met ‘goed doorbakken’ of ‘risico op salmonella’ dus de bereiding van plantaardige kipstukjes gaat sneller en veiliger.

Vega Burrito's

Snijd de paprika’s in blokjes en voeg dit samen met de uitgelekte bonenmix toe aan de kipstukjes.
Schep alles goed door op laag vuur: je hoeft dit niet aan te bakken, want dan blijven de bonen en paprika’s lekker crunchy!

Vega Burrito's

Besmeer de wraps met crème fraîche en vul ze met het bonen-kipstukjes-mengsel.
Rol ze strak op en rangschik ze in een grote ovenschaal.
Strooi de geraspte kaas erover en zet 5-10 minuten in de oven, zodat de kaas een beetje gesmolten is.

Prak een avocado fijn, meng dit met een eetlepel crème fraîche en breng op smaak met een snuf versgemalen peper.
Lekker met een pikante salsasaus en knapperige ijsbergsla!

Vega Burrito's

Maak je een DIY of recept van mijn blog?
Deel er een foto van op de Facebookpagina van Hare Maristeit of tweet het naar @MarisMariaRenne

Deel je jouw foto op Instagram?
Gebruik dan de hashtag #HareMaristeit of tag @hare_maristeit in je foto.
Wie weet verschijnt jouw foto met credits, eeuwige faam en een applausje in een volgend artikel met lezersfoto’s!

Vega Burrito's

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Maris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret