19/10/2017 | 2 reacties

Tosti met Spinazie, Portobello & Tijmboter

Tosti met Spinazie, Portobello & Tijmboter

Hand in de lucht als je ook dol bent op tosti’s!

Veel mensen denken meteen aan een tosti met ham en kaas of kaas en ananas, maar er zijn heeeeeeeeeel veeeeeeel verschillende soorten hartige en zoete tosti’s.
En ze zijn niet alleen te bestellen in trendy hipster resto’s, maar ook gewoon eenvoudig zelf thuis te maken. Ja: ook als je (net als ik) géén tosti-ijzer of paninimaker in huis hebt.

Tosti’s zijn fijn om mee te lunchen of als avondeten met een lekker soepje erbij. Maar ik heb nu een waan-zin-ni-ge tosti gemaakt, die een op zichzelf staande maaltijd is 🙂

BRON: Ik maakte deze tosti, geïnspireerd door een (ander) tostirecept uit het boek ‘Tosti & Toast‘ waarvan ik binnenkort nog een review deel. Maar dit boek wil je hebben, als je net als ik ook gek bent op tosti’s en lekkere broodjes 🙂

Ingrediënten

  • 250 gr portobello’s
  • grote hand verse spinazie
  • 1 kleine ui
  • 1/2 el tijm
  • 2 el olijfolie
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • 4 sneden lekker/goed brood
  • 100 gr Italiaanse kaas

Voor de tijmboter:

  • 1/2 el tijm
  • 1/2 teen knoflook (geperst)
  • 2 el boter (of plantaardige margarine) op kamertemperatuur

Tosti met Spinazie, Portobello & Tijmboter

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 200℃ (gasstand 6).

Snijd de uien en portobello in plakken of kleine stukjes en verdeel dit over een bakplaat.
Bestrooi met de tijm en besprenkel met de olijfolie.
Breng op smaak met zout en zwarte peper en bak 20 minuten in de oven.

Tosti met Spinazie, Portobello & Tijmboter


Meng intussen de boter (of margarine) met de tijm en uitgeperste knoflook.
Besmeer één kant van de sneden brood met de tijmboter en leg ze op het werkvlak, met de beboterde kanten naar onder.

Bak de spinazie in een scheut olijfolie tot dit geslonken is en laat goed uitlekken.
Verdeel de spinazie en het portobello-uienmengsel over de twee sneden brood.
Garneer met de kaas en eventueel nog een snuf verse peper.

Let de andere sneden brood erop en bestrijk de buitenkanten met de tijmboter.
Verhit een koekenpan op matig vuur en bak de tosti’s in de pan 2 tot 3 minuten aan elke kant.
Het brood moet mooi goudbruin en krokant zijn en de kaas moet gesmolten zijn.

Tosti met Spinazie, Portobello & Tijmboter

 

Maak je een DIY of recept van mijn blog?
Deel er een foto van op de Facebookpagina van Hare Maristeit of tweet het naar @MarisMariaRenne

Deel je jouw foto op Instagram?
Tag mij ( @hare_maristeit) in je foto of gebruik de HASHTAG #HareMaristeit in je onderschrift.

Wie weet zie je jouw creatie terug in een volgend artikel met lezersfoto’s 🙂

 

Tosti met Spinazie, Portobello & Tijmboter Click To Tweet

Bewaren

Bewaren

Dit vind je vast ook leuk:

2 reacties

  • Beantwoorden chuck1012 19/10/2017

    Mmmmm 👌

  • Beantwoorden Mevrouw Marloes 22/10/2017

    Heel lekker! Nooit zelf bedacht dat portobello ook lekker is op een tosti!

  • Laat een reactie achter