Voor een goede burger mag je me ’s nachts wakker maken. Het is mijn favoriete Guilty Pleasure en voor mijn wekelijkse Cheat Day pleit ik negen van de tien keer voor een originele burger. Ik probeer dan ook graag regelmatig verschillende burgerrecepten uit.
De how to voor deze burger met mozzarella, basilicum en een tomatenprutje, vond ik op het foodblog van Brenda Kookt.
Ik heb ‘m ietsiepietsie anders gemaakt dan Brenda, omdat ik lui was en het sneller op tafel wilde hebben staan 🙂
Hieronder haar recept, met daaronder een kleine voetnoot van wat ik anders heb gedaan.
Tomaat/Mozzarella Burgers van Brenda Kookt
Ingrediënten voor 4 broodjes:
- 350 gram gehakt
- 2 beschuitjes
- 1 ei
- halve theelepel oregano
- halve theelepel tijm
- halve citroen
- een snuf nootmuskaat
- zout en peper
- 1 ui
- teentje knoflook
- blik tomatenblokjes
- 100 ml water
- 6 Cherry tomaatjes
- handje verse basilicum
- bol mozzarella
- 4 hamburger buns
Hoe maak je het?
Snipper de ui en pers de knoflook. Bak dit even aan zodat de ui glazig wordt. Giet de tomatenblokjes erbij en laat dit even sudderen. Voeg hierna het water toe en laat dit mengsel op zacht vuur pruttelen.
Verkruimel de beschuitjes, rasp de halve citroen (gebruik hiervoor een fijne rasp) en splits het ei.
Meng het gehakt met de beschuitkruimels, citroenrasp, eidooier, oregano, tijm, nootmuskaat, peper en zout.
Verdeel het gehakt in vieren en maak hier hamburgers van. Bak de hamburgers in een koekenpan met olie gaar.
Verwarm de oven voor op 180°C. Halveer de tomaatjes en voeg dit bij het tomatenmengsel. Laat ze even mee pruttelen.
Snijd de bol mozzarella in 4 plakken. Verdeel over iedere hamburger een schep tomatenmengsel. Leg hierop een plak mozzarella en een paar blaadjes basilicum. Zet de koekenpan ongeveer 5 minuten in de oven zodat de mozzarella over de hamburgers smelt. Leg de hamburger buns ook even in de oven zodat ze warm en een beetje knapperig worden.
Snijd de buns door. Verdeel er een schep tomatenmengsel op en plaats er vervolgens een hamburger met gesmolten mozzarella op. Garneer het gerecht met een half schijfje citroen en een blaadje basilicum.
[bctt tweet=”Recept voor Italiaanse Burger met Mozzarella, Tomaat en Basilicum!”]
Wat deed ik anders?
Zoals je ziet heb ik geen echte hamburger buns gebruikt, maar een hard wit broodje. Ook gebruikte ik gewone tomaat en geen cherry tomaatjes en heb ik kant en klare burgers gekocht. Deze heb ik wel ingewreven met de Italiaanse kruiden. En tot slot heb ik de koekenpan met burgers niet in de oven gedaan, maar gewoon (op laag vuur) een deksel erop gezet. Zo smelt het ook 😉
En ik heb ook geen citroen gebruikt trouwens, maar verder lijkt het wel op Brenda’s recept, toch?
8 reacties
Yummie het ziet er heerlijk uit!
Ik bewaar het recept 😉
Xoxo
Dat ziet er heel lekker uit! Dit ga ik zeker eens proberen!
De burger ziet er heerlijk uit. Hmmm gesmolten mozzarella. Gesmolten any kind of cheese is lekker 😉
Yum wat ziet dit er heerlijk uit!
Ga het recept gauw opslaan, want wil het zeker eens proberen.
Brenda heeft wel meer leuke recepten ja. Deze was ik nog niet tegen gekomen, maar mozzarella, tomaat, en basilicum is altijd een topcombinatie. 🙂
Het is ook een oudje, ik geloof dat zij dit recept in 2013 heeft gedeeld 🙂 Ik zocht op deze ingrediënten (die ik al in huis had) en kwam toen bij haar terecht.
Het water loopt me in mijn mond zeg!! Heerlijk dit ga ik ook eens maken!!
Ps leuk blog heb je!! Ga je zeker volgen!!
Oehlalaaaaaaa en bedankt he, nu heb ik vét veel zin in zo’n heerlijke burger. MMM!