07/09/2017 | 6 reacties

Tarte Tatin met Appels & Rood Fruit

tarte tatin appels kersen

Tarte Tatin is eigenlijk (heel oneerbiedig) gewoon een fancy naam voor ‘een lap deeg over een berg fruit uit de oven’.
Oftewel: een lazy bake cake 🙂

Tsja: ik ben in de keuken nou eenmaal regelmatig lazy en easy, dus ik maakte er eentje met appels en verse kersen.
En wegens gebrek aan zin om zelf deeg te maken, gebruikte ik gewoon plakjes bladerdeeg uit de vriezer: easy does it/luiheid to the max!

Afhankelijk van het seizoen, kun je ook ander rood fruit gebruiken natuurlijk of iets uit het vriesvak grissen.
Superlekker om als dessert te serveren of om snel in elkaar te flansen als je vlak van tevoren hoort dat je zo visite moet ontvangen en niets lekkers in huis hebt 😉

Ingrediënten en benodigdheden

  • 8 appels (geschild en in partjes of kleine stukjes)
  • 250 gram kersen (ontpit) of ander rood fruit
  • sap van 1 citroen
  • 115 gram kristalsuiker
  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 1 ei (losgeklopt)
  • 2 el rietsuiker
  • 1 tl kaneel

tarte tatin appels kersen

TOOLS:

  • zeef + bloem
  • appelsnijder
  • deegroller (of een glas)
  • leeg flesje + chopstick of rietje (voor ontpitten van de kersen)
  • bakkwastje
  • grote ovenschaal

tarte tatin appels kersen

 

Hoe maak je het?

In deze korte video laat ik jullie zien hoe ik deze tarte tatin heb gemaakt, maar hieronder heb ik ook nog de How To uitgeschreven.

Verwarm de oven op 180.
Ontdooi de plakjes bladerdeeg.

Schil en snijd de appels in dunne partjes of blokjes.
Ontpit de kersen (check de video voor een trucje om dit snel te doen!) en snijd in stukjes.

Doe de appels en kersen in een hapjespan en voeg hier de uitgeperste citroen, kristalsuiker en kaneel aan toe.
Laat dit 15 minuten zachtjes pruttelen op laag vuur en roer regelmatig door.

Laat het inmiddels mooi roze gekleurde fruitmengsel uitlekken in een vergiet of zeef en schep het in een grote taartvorm of ovenschaal.
Verstuif wat bloem op het aanrechtblad, plak de vier ontdooide vellen bladerdeeg aan elkaar en rol het met een deegroller (of stevig glas) uit tot een grote dunne lap deeg.

Bekleed de schaal met de lap deeg, snijd overtollige randjes weg en druk goed aan op de zijkanten van de vorm.
Bestrijk het deeg met een opgeklopt eitje en strooi hier de rietsuiker overheen.

Zet het 30-35 minuten in de oven en gluur af en toe of het niet te hard gaat.
Gaat het iets te snel? Dek het dan af met aluminiumfolie!

Laat even afkoelen voordat je het aansnijdt en… eet smakelijk!

Ik ben deze zomer gestart met een YouTube kanaal!
Klik HIER om te abonneren op mijn kook- en DIY video’s.

tarte tatin appels kersen

Maak je een DIY of recept van mijn blog?
Stuur me een foto en wie weet staat deze (met credits) in een volgend artikel met lezersfoto’s!

Tweet je foto @MarisMariaRenne of deel je foto op de Facebookpagina van Hare Maristeit.
Deel je jouw foto op Instagram?
Gebruik dan de HASHTAG #HareMaristeit of tag @Hare_Maristeit in je foto!

 

Tarte Tatin met appels & kersen: lazy bake cake 🙂 Click To Tweet

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Dit vind je vast ook leuk:

6 reacties

  • Beantwoorden chucky1012 07/09/2017

    Wat geeft dat nou dat jij kant en klare bladerdeeg had gebruikt.
    Dat zou ik ook doen 😉
    Het lijkt me een heerlijke taart.

    Xoxo

  • Beantwoorden Jody 07/09/2017

    Daarvoor is bladerdeeg toch ook?

  • Beantwoorden yvonne 07/09/2017

    Lekker! En ook meteen zin in op de late avond…

  • Beantwoorden Lianne 07/09/2017

    Heerlijk taartje, het staat op mijn baklijst en wat een leuk filmpje heb je erbij gemaakt.

    • Beantwoorden Maris Maria Renne 08/09/2017

      Dank u, dank u 🙂 Vind het nog een tikkeltje lastig, maar krijg er steeds meer plezier in om filmpjes te maken!

    Laat een reactie achter