06/04/2017 | 4 reacties

Party Snacks: Taco Tubs met Zalmsnippers

taco party snacks met zalmsnippers

Ik liep inspiratieloos door de Albert Heijn met het doel eten te kopen om mijn gezin die avond weer te voederen.
Bij de ingang plukte ik daarom maar een kaartje uit de receptenbak, zodat Oom Albert het denkwerk voor mij kon doen.

Taco’s met kruidige dille-citroenzalmfilet zou het worden, maarrrrrrr….. eenmaal aangekomen bij het schap van de tortilla’s en taco’s, spotte ik een nieuw product in het schap. Namelijk: Taco Tubs van het merk Santa Maria.
En toen zag ik het licht, want:

Taco’s zijn tof, maar ook rete-onhandig.
Ze staan hartstikke leuk op een foto, maarrrrr: onmogelijk om te eten, want ze flikkeren binnen no-time uit elkaar.
Dus deze tacobakjes zijn ge-ni-aal!

Mocht je nou trouwens denken: wordt die chick voor dit artikel gesponsord door Albert Heijn of Santa Maria?
Nee, dat word ik niet. Ik ben gewoon een groot fan van Mexicaans eten. En van party food. En van Albert Heijn en Allerhande en dit recept is dus oprecht en #nospon

Moving on:
Eenmaal verlicht door dit geweldige nieuwe product, kreeg ik weer inspiratie en zin om te koken. Met het oorspronkelijke recept als basis, besloot ik om toch een beetje te freestylen.

Dus geen (ietwat grote) stukjes zalm (met kruiden in de oven bereid), maar kleine zalmsnippers. Dit leek me een leuke try out voor mijn verjaardagsfeestje en… het was zeer geslaagd en goedgekeurd door mijn testpanel!

taco party snacks met zalmsnippers

Het is niet moeilijk om te bereiden, snel klaar, lekker én je zou het vlak voor aanvang van je feestje of vrijdagmiddagborrel al kunnen bereiden zodat je het alleen nog maar op tafel hoeft te zetten.

Dit is echt party food dus en als avondmaaltijd zou ik toch het oorspronkelijke recept van Albert Heijn adviseren, maar dan met wraps. Dat valt namelijk niet uit elkaar (in tegenstelling tot taco’s) en is vullender 😉

Ingrediënten voor 14 Taco Party Tubs

  • 1 pak Mini Taco Tubs (= 14 stuks)
  • klein blikje crispy maïs
  • bakje snoeptomaatjes
  • klein bakje crème fraìche
  • 1 avocado
  • 200 gr zalmsnippers
  • takje verse dille
  • halve citroen

Hoe maak je het?

Verwarm de Taco Tubs in de oven, volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Laat het blikje met maïs uitlekken, snijd de tomaatjes doormidden en snijd de avocado in plakjes, vervolgens in kleine stukjes.

Hak de dille fijn en meng met de crème fraîche en een kneepje citroensap.
De zalmsnippers kun je kort even aanbakken (breng op smaak met peper en zout!) of koud/rauw in de bakjes scheppen met de andere ingrediënten.

Ik heb beiden geprobeerd en heb geen voorkeur. Koud is makkelijker en mooier van kleur 😉
Besprenkel vlak voor het serveren nog met een beetje citroen en een paar sprietjes dille en je feestje kan beginnen!

taco party snacks met zalmsnippers

Maak je een DIY of recept van mijn blog?
Deel er een foto van op de Facebookpagina van Hare Maristeit of tweet het naar @MarisMariaRenne
Deel je jouw foto op Instagram? Gebruik dan de hashtag #HareMaristeit of tag @hare_maristeit in je foto.
Misschien verover je hiermee een moment of fame met eervolle credits in een volgend artikel met lezersfoto’s!

Party Snack: Taco Tubs met Zalmsnippers! Click To Tweet

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Dit vind je vast ook leuk:

4 reacties

  • Beantwoorden chucky1012 06/04/2017

    Oh dit is een goed gerecht voor een tuinfeest en b’day party 😉

    Xoxo

  • Beantwoorden Maria 06/04/2017

    Ik ga dit op het werk maken!

  • Beantwoorden Benthe 06/04/2017

    Dit ziet er heel lekker uit 😃 goed idee voor een filmavondje, ik sla ‘m op!

    • Beantwoorden Maris Maria Renne 07/04/2017

      Dit is inderdaad perfect film food! Snel klaar en kauwt lekker weg 🙂 Ben echt fan van die bakjes, veel handiger dan die grote taco’s!

    Laat een reactie achter