21/07/2017 | 5 reacties

Suikervrij Aardbeienijs met Basilicum

suikervrij aardbeienijs met basilicum

Warm weer vraagt om verkoelende ijsjes. Ik scoorde voor een habbekrats leuke vormpjes (met echt lijkende ijshoorntjes) bij de Action en maakte deze waterijsjes, van aardbeien en basilicum uit eigen tuin.

Ik heb er verder niets aan toegevoegd (niet eens een scheutje water!) en ze waren echt superlekker en heerlijk zoet.
Supersimpel dus om te maken: DO try this at home!

Ingrediënten voor 4 waterijsjes

  • ongeveer 125 gram aardbeien
  • 1 takje verse basilicum
  • staafmixer

suikervrij aardbeienijs met basilicum

Hoe maak je het?

Was de aardbeien en verwijder de blaadjes.
Pureer de aardbeien in een kom.

Giet het aardbeienmengsel in de ijsvormpjes.
Snijd de basilicum in kleine stukjes en verdeel over de vormpjes, roer even door.

suikervrij aardbeienijs met basilicum

Laat de ijsvormpjes ten minste 12 uur koelen in de vriezer en smullen maar!

De kruidige basilicum geeft een spicy twist aan de frisse en zoete aardbeien: een heerlijke mix voor tropisch warme dagen 🙂

suikervrij aardbeienijs met basilicum

suikervrij aardbeienijs met basilicum

You like?
Check dan ook dit recept: Aardbeiensoep met basilicum en pistachesuiker!

suikervrij aardbeienijs met basilicum

Maak je een DIY of recept van mijn site?
Deel er een foto van op de Facebookpagina van Hare Maristeit of tweet het naar @MarisMariaRenne

Deel je jouw foto op Instagram? Gebruik dan de hashtag #HareMaristeit of tag @hare_maristeit in je foto.
Misschien deel ik jouw foto met eervolle credits in een volgend artikel met lezersfoto’s!

Zelf maken: suikervrije aardbeienijsjes met basilicum! Click To Tweet

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Dit vind je vast ook leuk:

5 reacties

  • Beantwoorden chucky1012 21/07/2017

    Dit lijkt me zo lekker 😉
    Waar had je deze leuke ijsvornpjes gekocht?

    Xoxo

  • Beantwoorden Anita 21/07/2017

    Nohhhhh wat ziet dat er leuk uit!

  • Beantwoorden NIcole 28/07/2017

    Wat een goed idee om de aardbei te combineren met de basilicum. En ze zien er ook nog eens leuk uit, met die vormpjes die je hebt gebruikt 🙂

  • Laat een reactie achter