Stressvrije Taart voor een Kinderverjaardag

troetelberen taart
Niet iedereen heeft de tijd, skills of middelen om een indrukwekkende taart op tafel te toveren voor een kinderverjaardag.
Maar als je een jarige peuter of kleuter hebt met specifieke wensen, wil je misschien toch wel enigszins je best doen om het feestvarken te verrassen.

En dit kan dus heel eenvoudig gerealiseerd worden, zonder stress, hoge kosten of ontplofte bende in je keuken.

Mijn dochter werd een paar weken geleden drie jaar en zij had het al maanden over een Troetelberenfeestje.
Voor dit feestje heb ik het mijzelf supergemakkelijk gemaakt, maar was ze DIEP onder de indruk.

troetelberen taart

Veel meer dan wat spullen bestellen en ophangen, heb ik namelijk niet gedaan 🙂
Een blogpost met tips & tricks voor het organiseren van een kinderthemafeestje volgt nog, maar de meeste vragen kreeg ik afgelopen weken over dé taart.

Een verjaardagstaart is toch wel een beetje de center piece op een kinderpartijtje en als je kleuter gek is van Super Mario / LEGO / Spiderman of de Troetelberen, wil je misschien (net als ik…) niet zomaar gewoon een kaarsje steken in een appeltaart van de supermarkt.

Ik heb goede ervaringen met het gebak van de HEMA en bestelde dus ruim op tijd een Red Velvet Cake.
Deze is gedecoreerd met chocoladekrullen en blauwe bessen en die heb ik eraf gehaald.
Zowel deze Red Velvet als de chocoladetaart van de HEMA, zijn betaalbaar, lekker en zien er feestelijk en smakelijk uit.
Nog makkelijker is het bestellen van een slagroomtaart of tompouces met een geprinte afbeelding, die zien er ook supergoed uit!

Bij magicmomentsforkids.nl bestelde ik een taarttopper van een Troetelbeer.
Bij ZEEMAN kocht ik een paar prikkers met regenboogjes, bij XENOS wat pareltjes in regenboogkleuren en van de webshop ConfettiandBalloons.nl had ik een leuk setje spaghettivormige kronkelkaarsjes gekregen:

troetelberen taart

Op Pinterest had ik een album ‘Care Bears Party‘ gemaakt met toffe foto’s en inspiratie voor een Troetelberenfeestje, maar ik wist al snel dat het mij dit jaar niet zou lukken om zo’n over the top taart met regenboogglijbanen en wolkjes in elkaar te flansen.
En gelukkig weet mijn driejarige niet van het bestaan van zulke kunstwerktaarten af en was ze intens blij met deze Red Velvet Troetelberentaart die haar moeder in drie minuten had gedecoreerd 😉

Met de Troetelberen taarttopper wordt nog iedere dag gespeeld en de hoogtepunten van haar Troetelberenfeestje worden nog iedere dag enthousiast door haar naverteld.

5 stappen voor een toffe kindertaart

Er is dus echt niet veel nodig om een geslaagd themafeestje voor je kleuter te organiseren. Een blogpost met tips & tricks volgt nog, maar voor de taart hoef je niet meer te doen dan dit:

  1. Bestel op tijd een lekkere en mooie taart bij HEMA (bijvoorbeeld chocolade of Red Velvet) of een goede banketbakker.
  2. Decoreer met strooisels in kleur/stijl van het thema.
  3. Koop een poppetje van de actieheld / het tekenfilmfiguur waar je kind gek van is en zet dit op de taart.
  4. Print plaatjes zoals wolkjes/regenboogjes/legoblokjes/vormpjes of gebouwen uit de tekenfilmserie. Knip uit, plak op een satéprikker en steek dit in de taart.
  5. Maak af met kaarsjes en je bent klaar!

troetelberen taart

Simple, no?!
Pakken jullie groots uit met verjaardagstaarten voor kinderen?
Laat het weten in een reactie!

7

Reader Interactions

Comments

  1. Wat een mooie taart, het ziet er ontzettend feestelijk uit! Ik neem mezelf elk jaar voor om een spectaculaire taart te bakken, maar uiteindelijk heb ik altijd te weinig tijd en wordt het weer een snelle kwarktaart ofzo 🙂 Wat heb je je dochter cadeau gegeven? Ik heb een ontzettend leuke kinderhangmat op internet gevonden, hier zal ze waarschijnlijk erg blij mee zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *