Spicy Salade met Ananas & Garnalen

ananas-garnalen

Ik ben niet echt een visliefhebber, maar garnalen (en gamba’s) vind ik ver-ruk-ke-lijk!
Ik heb ook vrijwel altijd een zak diepvriesgarnalen in huis. Dit kan een makkelijk-te-maken-en-snel-klaar-gerecht echt een upgrade geven, vind ik.

Toen ik vorig jaar een recept vond voor een salade van Mexicaanse garnalen met nacho’s, was ik helemaal weg van de in tacokruiden gebakken garnalen. Dit is echt een geweldige combi!

Dat garnalen ook superlekker zijn in combinatie met fruit, ontdekte ik toen ik een tropische salade met garnalen en mango maakte. Ge-ni-aal!

Kortom, ik had een missie: nóg meer recepten vinden met garnalen en fruit.
Op Del Monte’s website SayYesToTheBest.nl vond ik DIT recept voor een ananas-komkommersalade, met een knipoog naar Azië.

Ik heb het een beetje anders gedaan dan het origineel. Zo heb ik geen wijn gebruikt voor de sojadressing, maar gewoon een schaaltje sojasaus erbij geserveerd. Zo kunnen je tafelgasten zelf kiezen of ze in de saus willen dippen, of niet.

En omdat ik geen koriander eet, heb ik dit vervangen met peterselie. En tsja, de tacokruiden geven een Mexicaanse knipoog aan dit van oorsprong Aziatische bijgerecht 😉

Superlekker om te serveren op een BBQ-feestje!

Spicy Side Salad: Ananas met komkommer en garnalen

Bijgerecht of voorgerecht voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 1 komkommer
  • 1 blik Del Monte ananasschijven of ananasstukjes
  • 1 rode peper
  • sojasaus
  • 200 gr Hollandse garnalen of diepvriesgarnalen
  • handje peterselie
  • Optioneel: tacokruiden

ananas-komkommer-garnalen-salade

Hoe maak je het?

Bak de garnalen in een scheutje zonneboemolie met de tacokruiden.
Laat even uitlekken in een vergiet of dep droog met wat keukenpapier.

Snijd de komkommer in kleine dunne reepjes of blokjes en de ananasschijven in kleine blokjes.
Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd de peper in ieniemienie kleine stukjes.
Strooi er een handje fijngehakte verse peterselie over en eet smakelijk!

ananas-garnalen-komkommer

 

Ga je aan de slag met een DIY of recept van mijn blog?
Maak je er een foto van en zou je het leuk vinden als deze in een volgend artikel met lezersfoto’s verschijnt?

Tweet je foto @MarisMariaRenne of deel je foto op de Facebookpagina van Hare Maristeit.
Deel je jouw foto op Instagram? Gebruik dan de HASHTAG #HareMaristeit

 

[bctt tweet=”Spicy Side Salad van ananas, komkommer en garnalen” username=”MarisMariaRenne”]

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

5 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Maris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret